Szukam Filmu

Dobry wieczór, czy jest ktoś/oglądał jakiś film podobny do Władcy Pierścieni? Chodzi mi o jakąś wojnę Fantasy, oprócz Władcy Pierścieni, nie przypominam sobie abym coś z tego klimatu oglądał.

Hmm o tak duże wojny ciężko ;)

ale np.

Merlin - był w miarę ciekawy

Gra o Tron - wiem że serial i dużo dyplomacji ale na prawdę ciekawy ;)

Powoli tworzony jest serial o Dragon Age ;)

A tak to przychodzą mi do głowy albo historyczne albo mitologiczne ;x

A ja bym chciał zobaczyć jakiś godny uwagi krwawy straszny Horror ( od kilku miesięcy nic nie mogę znaleść). Jeśli ktoś znał by jakiś proszę o tytuły:)

Jeśli chodzi o filmy z górnej półki to masz pecha, nie ma takich zbyt wiele. Osobiście polecam półamatorski film "Polowanie na Golluma", z tym, że to około 40 minut akcji. No i "Willow" daje radę. Jeśli jesteś młodszy to filmowe adaptacje Narnii. Ale niczego na miarę LOtR nie znajdziesz. "Conan Barbarzyńca", "Gwiezdny Pył" czy "Złoty kompas" w sumie też najgorsze nie są, ale to już zupełnie inne fanstasy, dwa ostatnie to kino familijne.

Titan92: Seria filmów Romera, czyli klasyka filmów o zombie, "The Thing", z mniej krwawych, ale z klimatem - "Harry Angel", czy bardziej wpadająca w dramat "Drabina Jakubowa". Ewentualnie "Braindead" ale tu się również uśmiać można. Jeśli szukasz czegoś bardziej "klasycznego" to bez problemu znajdziesz włoskich i argentyńskich reżyserów którzy miłowali się w tego typu produkcjach (np. Ruggero Deodato, Lucio Fulci).

No ciężko. Familijne kino itd. mnie jak najbardziej nie interesuje. Chciałbym taki typowy film, ten serial - może obejrzę, a co ty tam masz z tych mitologicznych itd?

Ciężko coś znaleźć, ale może te filmy Cię zaciekawią:

-300

-Beowulf

-Tropiciel(Pathfinder)

-Król Artur(z tym, że tam nie ma potworów)

-Robin Hood(patrz wyżej)

-Troja

-Starcie Tytanów

Nie każdy z tych filmów jest godny polecenia przeze mnie, ale może Tobie się spodobają.

P.s 11.11.2011 jest premiera filmu Immortals. Bogowie i Herosi. Wygląda na film pełen akcji: http://www.filmweb.pl/video/trailer/nr+5+%28polski%29-26388

Z tego co wymieniłeś, wszystko obejrzałem, a ten film 11 listopada to na pewno obejrzę! ; ]

Dla fanów krwawych horrorów polecam serie Droga bez powrotu . Dziś oglądałem wszystkie 4 i każda na mnie zrobiła pozytywne wrażenie , jeśli macie jakieś filmy z tego gatunku filmu proszę pisać:).

Fanom horrorów polecam Pokój 1408 jeden z najlepszych jakie ogladałem

Jeśli chodzi o horror to wczoraj oglądałem film Oddział(ward) nie jest nie wiadomo jak straszny, ale dobry film.

A co do Ciebie a4eveN to raczej nic podobnego do Władcy już nie znajdziemy, ale mogę Ci polecić jeszcze jeden film, który bardzo mnie się podobał: Żelazny rycerz (ma sporo negatywnych komentarzy, ale są też pozytywne. Jak dla mnie film bardzo dobry)

Pokój 1408 zgadzam się bardzo dobry :) trzyma w napięciu lecz ja wolę krwawe horrorki ;)

Coś podobnego do władcy pierścieni z full fantasy to serial Miecz Prawdy. Super serial (kiedyś leciał na TVP1),Ciekawy wątek ,super przedstawiony świat.

Jako horror polecam 1408 i Naznaczony woooow na tym 2 mega jazda na full glosnikach :D

Smakosz 1i2 może cię zainteresują z horrorów :).

Ewentualnie krwawa uczta. Może najwyższej klasy nie jest ale da się radę obejrzeć.

Co do drogi bez powrotu. Jak dla mnie 4 to porażka :D

A co do władcy to moim zdaniem troszeczkę pasuje Underworld:Bunt Lykan.

Z tego co mi wiadomo to w Eragonie pod koniec jest jakaś większa bitwa. Jeszcze jeden film mi chodzi po głowie, ale nie mogę go sobie przypomnieć.

Mógłbyś jeszcze obejrzeć Johna Cartera - chyba jeszcze jest w kinach...

A co do Eragona film denny nie tylko w porównaniu do dziedzictwa ale normalnie, jako film wytrzymałem pierwsze 20 min a postać Broma mnie rozwaliła do końca.

Dobry wieczór, czy jest ktoś/oglądał jakiś film podobny do Władcy Pierścieni? Chodzi mi o jakąś wojnę Fantasy, oprócz Władcy Pierścieni, nie przypominam sobie abym coś z tego klimatu oglądał.