Szukam gier towarzyskich

Witam, poszukuję gier towarzyskich. Mogą być karciane, planszowe etc.

Gry muszą być od minimum 4 osób.

Świat gier obojętny, alenajlepiej fantasy, średniowiecze, IIWŚ.

Posiadamy:

D&D

Neuroshima

Munchkin

Magiczny miecz

Catan

MTG

Jak znacie jakiś ciekawy tytuł to dawajcie. Miło jakby chociaż instrucja po polsku była, ale i z angielskim sobie spokojnie poradzimy.

Z góry dzięki.

Ciężko będzie znaleźć grę dla "minimum 4 osób". Zresztą sama Neuroshima jest chyba dla minimum 2. Ja mogę polecić:

- Talisman,

- Carcassonne,

- Horror w Arkham,

- 7 cudów świata,

- Gra o tron.

Ja polecam bierki, stare ale jare.

Neuroshima nie ma ograniczeń co do ilości graczy. Pewno pomyliłeś z Neuroshima Hex. Dzięki za propozycję. Sprawdzę je.

Warhammer, pnp w wersji dla biedoty albo figurkowiec dla bogatszych :P

Z mojego doświadczenia i z tego co posiadam to niezwykle przyjemnie gra się przede wszystkim w Grę o Tron 2 edycję. Jest to niezwykle wciągajaca gra, pełna krętactwa, taktyki, potrzebowania odrobiny szczęścia i każda rozgrywka jest inna.

Poza tym polecam Talisman - Razem z GoT są tytułami na długie godziny, a mimo to czas przy nich leci bardzo szybko. Talisman posiada tyle dodatków, że w razie jakby miał się znudzic to 1 dodatek dodaje ogromną ilość czasu do cieszenia się grą.

Z mniejszych gier polecam Alcatraz dla 4 osób jeżeli lubisz gry kooperacyjne z lekką nutką podrzucania świni innym grającym oraz Smallworld które jest niezywkle zabawną i taktycznie przystępną grą dla wielu osób :)

Dzięki za kolejne tytuły. Sprawdzimy te gry.

Lord of the Rings karcianka, ale jeśi chcecie pograć w 4 trzeba zakupić dwa zestawy podstawowe lub parę dodatków.

Dziewczyna na święta dostała Agricolę. Ciekawa gra w rozwijanie gospodarstwa rolnego dla 1-5 graczy. Grałem dwa razy i przyznam, że zwycięstwo naprawdę daje satysfakcję xd

Witam, poszukuję gier towarzyskich. Mogą być karciane, planszowe etc.

Gry muszą być od minimum 4 osób.

Świat gier obojętny, alenajlepiej fantasy, średniowiecze, IIWŚ.

Posiadamy:

D&D

Neuroshima

Munchkin

Magiczny miecz

Catan

MTG

Jak znacie jakiś ciekawy tytuł to dawajcie. Miło jakby chociaż instrucja po polsku była, ale i z angielskim sobie spokojnie poradzimy.

Z góry dzięki.