Bdo sobie odpuść. Nie warto. To bardziej praca, a nie gra.
Poe ma sporo graczy, ale nie kojarzę, żeby ludzie robili party. Tzn. oczywiście można, ale meta gry bardziej polega na solo grindzie, a później wymiana itemków/sprzedaż za pomocą najgorszego domu aukcyjnego ever.
(Ja lubie automatyzację. W PoE trzeba się skontaktować z kimś. Ale stworzono dużo pluginów nakładek, które bardzo ułatwiają trading jeśli sprzedajesz/kupujesz hurtowo dużo itemków.)
Gra ma dużo kontentu i gra się naprawdę spoko. Jak wgryziesz się w grę dosyć głęboko, to dopiero zaczniesz dostrzegać pewne wady. Ale nawet wtedy gra daje dużo satysfakcji. Najfajniej zawsze się gra na nowej lidze(chyba, że grasz już 10 ligę i tak jak ja rzygasz na widok kampanii którą TRZEBA przejść), bo świeży market ma najzdrowszą ekonomię i nowe itemki/skille z danej ligii, które po lidze przechodzą na tryb normalny więc nic nie tracisz.
Last epoch jest bardzo podobny do Poe(nie wiem jak z multi). Ale też dużo prostszy, przynajmniej early,mid game. Za mało grałem, żeby więcej się wypowiedzieć ale gra jest fajna i bardzo przypominała mi PoE. Gra jest chyba jeszcze w trakcie developingu, ale dostaje dużo patchy i dużo zmieniają więc pieniądze na pewno nie wyrzucone w błoto i widać, że dbają o grę.
Z hns jest jeszcze Grim Dawn. I tylko troszkę grałem. Jest multi, ale gra chyba też bardziej nastawiona na solo. Ogólnie wydaje mi się super: wybiera się 2 klasy i do buildu jeszcze dobiera się mini drzewka pasywów(sporo do wyboru). Jedynie miałem problem ze znalezieniem synergii między obiema klasami. Czułem się trochę jakbym był karany, że inwestuję w 2 klasy niż w jedną, ale grałem bardzo mało więc ciężko mi coś o tym powiedzieć.