Szukam Gierki

Witam. No bo tak się złożyło, że leżę sobie w łóżku z laptopem, który ma bardzo słabe chłodzenie (jest na tacy drewnianej), to nie mój laptop więc parametry będą nie dokładne.

AMD Athlon 1.80 GHZ

512 MB RAM

I nie wiem jaka karta graficzna (Napewno słaba)

Najbardziej mi zależy na grach RPG (nie Gothic), wyścigowych, lub strzelanin.

GRY NIE MOGĄ BYĆ MMO ponieważ mam ochotę zagrać na singlu :)

Z góry dzięki.

Baldur's Gate 1 i Baldur's Gate 2 + dodatek Tron Bhaala

Icewind Dale 1 i 2 + dodatki

Fallout 1 i 2

The Elder Scrolls : Morrowind + dodatki. : ) (do Morrowinda polecam jeszcze mody, wpisz sobie w google Nexus Morrowind)

Ze ścigałek to Need for Speed Underground 2

Na gorszym laptopie niż twój te gry śmigały bez problemowo. :)

@down Nie ma sprawy ;)

Chociaż powiem ci, że dla samego BG warto się pomęczyć te pare giga, gra starcza na długo :D

Dzięki stary, ale raczej mi chodziło o gry z małymi instalkami (500 mb), a w nfs już gram :P

Może przesadziłem.. tak z 1 gb maxymalnie :)

Dobra, ściągam już Morrowind. Dzięki Blaanid.

Możesz spróbować Torchlight gra ma w miarę niskie wymagania ale za to wciąga jak nie wiem.

Bardzo podobny do mojej starej stacjonarki, więc polecę to co sam na nim odpalałem:

RPG:

-Fable 1*

-Dungeon Siege

-Baldur's Gate 1 i 2

-Daggerfall, Morrowind, Oblivion*

Strzelanki:

-GTA 3, GTA VC, GTA SA

-Far Cry 1*

-FEAR 1*

-Kroniki Riddika: Ucieczka z Butcher Bay*

-Giganci: Obywatel Kabuto

Wyścigowe:

-NFSY od 3 do Carbona

-Test Drive 6

-Crashday (spróbuj, chociaż gra cholernie niezoptymalizowana - tnie się tak samo na najniższych jak i najwyższych)

-Colin McRae do 4*

Do gier oznaczonych gwiazdką mam wątpliwości jeśli chodzi o ram - ogólie jakbyś miał szanse jakoś dołożyć to dołóż 512 i każda powinna odpalać bez problemu. Ogólnie z tych gier to Fable, Far Cry, Kroniki Riddika i Colin 4 działaly mi na najwyższych, więc problemy możesz mieć tylko z Oblivionem (który jednak działał mi na najniższych).

Witam. No bo tak się złożyło, że leżę sobie w łóżku z laptopem, który ma bardzo słabe chłodzenie (jest na tacy drewnianej), to nie mój laptop więc parametry będą nie dokładne.

AMD Athlon 1.80 GHZ

512 MB RAM

I nie wiem jaka karta graficzna (Napewno słaba)

Najbardziej mi zależy na grach RPG (nie Gothic), wyścigowych, lub strzelanin.

GRY NIE MOGĄ BYĆ MMO ponieważ mam ochotę zagrać na singlu :)

Z góry dzięki.