Hej
Szukam gildii w której ts nie jest obowiązkowy, gildii która przyjmie casualowego gracza
Gram na serwerze Desolation
Hej
Szukam gildii w której ts nie jest obowiązkowy, gildii która przyjmie casualowego gracza
od kiedy gildie RPG nie wymagają ts'a?
od kiedy gildie RPG nie wymagają ts'a?
W naszej nie jest to obowiązkowe, wszyscy wchodzą z własnej woli i nie możemy narzekać na aktywność. Zazwyczaj mamy online 10+, 20+, 30+ osób na ts3, zatem po co mielibyśmy kogokolwiek do tego zmuszać?
Roleplay u nas odbywa się w grze, na forum (pbf) oraz ts (sesje głosowe), więc jest wybór i to od danego gracza zależy, któremu z nich poświęci więcej czasu.
Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby erpić w grze i na forum, a na ts nie. Są ludzie, którzy tak u nas robią i nie ma z tym problemu.
Naturalnie w PvE/PvP tę osobę prawdopodobnie ominie trochę aktywności, które wymagają komunikacji głosowej, jednak to chyba oczywiste (omija ich to na własne życzenie).
@Topic:
AIWE jest najlepszym wyborem jeśli szukasz gildii rodzimej.
Jeśli chcesz się nauczyć (albo farmisz/tworzysz alty), wyciągnąć jak najwięcej bonusów w grze, jest kilka innych, które oferują wszystkie bonusy, posiadają sporą bazę graczy. Band of smurfs: 300 graczy sprawia, że niemal na każdym evencie znajdziesz towarzysza, gdy pytasz czy są jacyś chętni na dungeon mimowolnie jesteś powodem do stworzenia 3-4 drużyn, bo chętnych jest aż tyle. Wymagań nie mają żadnych - jedynie 70% czasu musisz być w gildii (bo możesz należeć do kilku i przełączać się między nimi).
@Misza
Od zawsze dobre gildie RP nie wymagają TS'a - z prostej przyczyny, wywodzą się zwykle one z czasów gdy nie było komunikatorów głosowych, a raczej nie były tak rozpowszechnione. Sam należę do grupy graczy, którzy wolą pisać. Nie zaprzeczam, że w ferworze walki warto jest używać głosowca do wydawania rozkazów i informowania, jednak sesje rp? Niby dzięki temu jest im bliżej do podstawowego założenia, jednak pisanie zapewnia większą dyscyplinę. Nie ma głupich wstawek, nie ma "eeee" "yyyy" "staram się jakoś". Ale każdy gra jak lubi
@Topic:Jeśli chcesz się nauczyć (albo farmisz/tworzysz alty), wyciągnąć jak najwięcej bonusów w grze, jest kilka innych, które oferują wszystkie bonusy, posiadają sporą bazę graczy. Band of smurfs: 300 graczy sprawia, że niemal na każdym evencie znajdziesz towarzysza, gdy pytasz czy są jacyś chętni na dungeon mimowolnie jesteś powodem do stworzenia 3-4 drużyn, bo chętnych jest aż tyle. Wymagań nie mają żadnych - jedynie 70% czasu musisz być w gildii (bo możesz należeć do kilku i przełączać się między nimi).
Mógłbyś podać ich nazwy lub strony internetowe?
Band of smurfs - nie mają strony (forum jedynie z podstawowymi informacjami). Sam tu jestem i jestem bardzo zadowolony.
The Drunken Brotherhood - http://drunkenbrotherhood.forumotion.com/
The Raising Falcons - http://therisingfalcons.com/
DkVikings - http://dkvikings.enjin.com/
Największe i najbardziej "luzackie" gildie na EU.
Podpinam sie , serwer blacktide ! szukam gildi dopiero zaczynam już kiedyś grałem , wrócilem na new acc po przerwie:)
I ani jednej nie spotkałem, a nie każdy ma ochotę rejestrować na forum specjalnie by dołączyć do jakiejś gildii.
I ani jednej nie spotkałem, a nie każdy ma ochotę rejestrować na forum specjalnie by dołączyć do jakiejś gildii.
A Ty liczysz na to że napiszesz na chacie "jestem nowy szukam gildii, czekam na oferty" i będą się o Ciebie zabijać?? Wykaż trochę inicjatywy, w końcu to Ty chcesz dołączyć do grupy a nie odwrotnie..
A Ty liczysz na to że napiszesz na chacie "jestem nowy szukam gildii, czekam na oferty" i będą się o Ciebie zabijać?? Wykaż trochę inicjatywy, w końcu to Ty chcesz dołączyć do grupy a nie odwrotnie..
A pomyślałeś że sam jestem przedstawicielem jednej z polskich gildii i nie muszę się zabijać o to by dołączyć, apropo wykazywania inicjatywy, wiele gildii nie tylko polskich ogłasza się na czacie mapowym. Nawet Aiwe się ogłasza (dodam nawet że ich członków spotykałem ale nie poznałem). Więc tak naprawdę wystarczy posiedzieć chwile w jakimś mieście a na pewno coś się znajdzie.
PS. Wszystkich chętnych do bezstresowego grania i szukających pomocy w dungach wszelakiego typu plus fractale, jak i pomoc na PvP zapraszam do pisania. Mantisek.9350
Gildia EgbA. Nie posiadamy własnej strony bo nie będziemy nikogo zmuszać do logowania się na niej. Mumbla mamy tylko do większych spraw typu misje gildiowe bądź jakieś trudniejsze dungi.
Ja osobiście mogę zaprosić do najaktywniejszej i największej pod względem członków online polskiej gildii EQA, po więcej info zapraszam na priv.
Hej