Szukam gry ala Medievel II: Total War

Tak jak w temacie. Poszukuję gry ala Medieval II: Total War, może być płatna lub jak można to darmowa, oczywiście turowa. Grafika ma być dość dobra. Ogólnie gra ma być strategiczna, realna mapa świata, najlepiej też, żeby była Polska, ale nie musi. Oczywiście ważne żeby była religia itd. Bardzo dobrze byłoby gdyby lata, które są w grze to około od 1000-1700. Gra musi być autentyczna jak na te czasy, chodzi o to, aby była religia, realne wojska bez takich rzeczy jak magia, elfy itd. Ważne aby były też możliwe walki na wodzie, a także dyplomacja z innymi krajami. Dobrze, aby gra była po Polsku, a jeśli nie to, żeby było gdzieś spolszczenie do niej.

Ogółem, gra strategiczna, najlepiej lata 1000-1700 i, żeby była jak NAJBARDZIEJ autentyczna i realna.

Wymagania nie są ważne mam bardzo dobrego kompa.

Nie ma takiej drugiej gry jak Medieval. Możesz pograć ewentualnie w jedynkę :D

Chodzi mi o grę podobną do Medieval II: Total War.

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=11368

http://www.mmorpg.org.pl/world-of-battles,g223.html ale tu juz sa rasy fantazy. NO ale mechanika gry bardzo podobna do serii EMPIRE. :)

Hmm... Może Mount & blade? Nie jest to gra pokrewna z Medievalem, ale walki są tam bardzo dobre, warstwa ekonomiczna może być, podobnie jak dyplomacja (choć nacisk jest i tak na walkę i głównie na nią, więc nie spodziewać się nie wiadomo czego- ale zawsze są mody ulepszające ekonomię).

Rom Total war

Przepraszam, że piszę tutaj, ale nie chce zakładać nowego tematu. Czy gra Empire: Total War jest dobra czy nie za bardzo ?

Mnie osobiście się nie bardzo podobała. Jednak grą złą nie jest. Ba! Jest grą dobrą, ale jednak to już nie ten stary dobry Total War. Proponuje zrobić konto steam i ściągnąć DEMO jeśli jest... Ja Ci polecam Medieval 2 Total War Kingdoms, dużo kampanii, a do tego dzięki niej można grać w najlepsze mody takie jak SS czy LOTR(choć nie jestem pewien czy do LOTR'a był potrzebny M2TWK).

Empire- zależy jak dla kogo, wielu twierdzi, że jest świetna. Mi też się podobała ale jednak Medi lepszy ;)

Może nie dokońca te czasy... ale polecam Imperial Glory :)

Nie polecam, marna podróbka serii total war :)

Jesli przeżyjesz jednak elementy fantasy to King Athur:The Roleplaying war game

Tak jak w temacie. Poszukuję gry ala Medieval II: Total War, może być płatna lub jak można to darmowa, oczywiście turowa. Grafika ma być dość dobra. Ogólnie gra ma być strategiczna, realna mapa świata, najlepiej też, żeby była Polska, ale nie musi. Oczywiście ważne żeby była religia itd. Bardzo dobrze byłoby gdyby lata, które są w grze to około od 1000-1700. Gra musi być autentyczna jak na te czasy, chodzi o to, aby była religia, realne wojska bez takich rzeczy jak magia, elfy itd. Ważne aby były też możliwe walki na wodzie, a także dyplomacja z innymi krajami. Dobrze, aby gra była po Polsku, a jeśli nie to, żeby było gdzieś spolszczenie do niej.

Ogółem, gra strategiczna, najlepiej lata 1000-1700 i, żeby była jak NAJBARDZIEJ autentyczna i realna.

Wymagania nie są ważne mam bardzo dobrego kompa.