Szukam gry Co-op na słaby laptop ;)

Witam, poszukuje gry co-op dla 2 graczy na taki laptop:

Komentarze typu, kup lepszego kompa mam w dupie i będą jedynie spamem nie na temat :wink:

Grałem już w takie gry jak
-Władca Pierścieni Wojna na Północy
-Borderlands 2
-Torchlight 2
-Diablo III
-Grim Dawn
-Dying Light (tak, poszło na 60 fps na low xD)
-Darksiders Genesis
-Divinity Original Sin
-Titan Quest
-Van Helsingi
-Diablo Immortal

No między innymi takie :smiley: Szukam czegoś podobnego, i chodzi mi o gry coop na LAN tak aby działały również bez internetu, po prostu łącząc kablem dwa kompy :wink:

Tak patrząc na te tytuły co podałeś to spróbuj:

• Hammerwatch;
  • Heroes of Hammerwatch 2;
  • Sacred;
  • Victor Vran;
  • Gauntlet;
  • Dungeon Siege;
  • Ravenswatch;
  • Helldivers (pierwsza część);
  • Magicka 1 i 2;
  • Lara Croft and the Guardian of Light / Temple of Osiris;
  • Solasta;
  • Don’t Starve Together;

*Hammerwatch - Strasznie pikselowa grafika, nie podoba mi się taka.
*Heroes of Hammerwatch 2 - tak jak wyżej, grafika mi się nie podoba
*Sacred - Grałem ale ten system obracania kamery jest straszny, gdyby gra była z jakąś normalną kamerą izometryczną czy coś takiego to ok.
*Victor Vran - A przeszedłem całą, zapomniałem dodać.
*Gauntlet Również przeszedłem.
*Dungeon Siege nom zobazce
*Ravenswatch o to na pewno sprawdzę, dzięki!
*Helldivers (pierwsza część); Graliśmy :wink:
*Magicka 1 i 2; Grałem ale to nie dla mnie.
*Lara Croft and the Guardian of Light / Temple of Osiris; nom sprawdzę może być ciekawa :wink:
*Solasta; Oho to też muszę wytestować :wink:
*Don’t Starve Together; grałem ale po kilku godz. mi się znudziła

Dzięki wielkie za propozycje!

• Left 4 Dead 1 i 2 - Klasyka, powinno pójść na low, coop tak dobry, że dalej jest jednym z coopów z największą liczbą osób online na steamie XD
  • Alien Swarm: Reactive drop - też fajny coop, darmowy, kampania krótka, ale chyba jest dużo mapek zrobionych przez moderów
  • Children of Morta - powinno pójść, bardzo dobre opinię, ale sam nie grałem
  • Core Keeper - tutaj pixele, więc pewnie się nie spodoba
  • Divinity Original Sin 1 i 2 - gra twórców Baldur’s Gate’a, więc jak chciałeś zagrać, ale ze względu na kompa nie mogłeś sobie pozwolić to pewnie będzie warto zagrać
  • PAYDAY The Heist - sam się dobrze przy tym bawiłem, a powinno uciągnąć
  • Portal 2 - ma coopa, ale grałem tylko singla
  • Project Zomboid - jedna z lepszych gier o tematyce survival zombie, cały czas rozwijana z dużym community moderskim
  • Terraria - pixele są, ludzie mówią, że to Minecraft w 2D dla mnie to głupota bo w grze może kopiesz i coś tam budujesz, ale głównie chodzi o zabijanie bossów i chodzenie po dungach pod ziemią, również zabawa na wiele godzin, nie warto skreślać ze względu na pixele.
  • Titan Quest - chyba topka starych Hack and Slashy a skoro Victor Vran i Gauntlet ci się podobały, to też powinno siąść

Oczywiście te wszystkie propozycje to tylko wydaje mi się, że powinny pójść na twoim kompie, ale będziesz musiał sam to jakoś zweryfikować. Też na pewno warto zauważyć, że kiedyś często na sugerowanych przez producenta minimalnych się dało bez problemu grać w dobrych fpsach, teraz czasami ledwo 30fpsów na minimalnych idzie wyciągnąć XD

Spoko, jak chcesz to inne gatunki też Ci mogę podawać, ale profilowałem bardziej pod te gatunki, w które już graliście.

*Left 4 Dead 2 Panie :smiley: Mam ponad 2k godzin na steam xDD
*Alien Swarm kurde muszę sprawdzić ten tytuł ale wydaje mi się że kiedyś testowałem i miałem mało fps, trochę dziwne bo grafika nie jest jakaś kozak
*Children of Morta- pixelsss :smiley:
*Core Keeper a no xD
*Divinity Original Sin 1 ograliśmy całą, a 2 nie ma szans pójść jakieś 17 fps mam :smiley:

• PAYDAY The Heist o tak to muszę sprawdzić i wytestować bo sporo osób mi polecało :wink:
    *Portal 2 Ograna :wink:
    *Project Zombilod kupiłem, pograłem z 3h i jednak uznałem że to nie dla mnie
    *Terraria no w takie pixelowe to nie nawidzę grać, strasznie oczy bolą :smiley:
    *Titan Quest no panie, pozycja obowiązkowa na słabsze pc, oczywiście ograne z 2-3 razy :wink:

Dzięki za propozycję!
Tak masz rację mimo niektórych wymagań minimalnych niektóre gry działają nawet na słabych pc/laptopach. Pomyśleć że na moim sprzęcie grałem swego czasu w Guild Wars 2 :slight_smile: w Open World przy wbijaniu 1-80lvl miałem stałe 60 fps , spadały jedynie przy world bosach do 45-50 a fractale około 30-40. No ale z i tak grało się fajnie :wink: