Szukam gry dla 3

Szukam fajnej gry ,która wciągnie nas tak jak lol. MMORPG raczej nie. Chyba ,że jest naprawde ciekawe.

Pójdzie raczej wszystko, nie fpsy, MOBA'y są ok, ale nie Hom , Dota, czy cośtam of immortals . (Jest wogóle więcej mob? xD. Nevermind).

No to zaje... Wspaniale wymagania podales. Mozna w takim przypadku polecic 3/4 gier. Moze jakos to sprecyzuj?

Warframe, Neverwinter Online

Możecie sobie razem w pt latać.

Gry warte polecenia z mojej strony (3 które przychodzą mi na myśl teraz) typowo co-op to Terraria, Left 4 Dead 2 albo GTA:SA MP.

Niby mówi, że nie fps ale takiego killing floora to polecam :P

Niby mówi, że nie fps ale takiego killing floora to polecam

A faktycznie, KF jest bardzo fajny i nie drogi na steamie. Klimatem może nawet przebija L4D. Także polecam- sporo spędziłem nad tym tytułem czasu i może niedługo do KFa wrócę.

Heroes of might and magic VI przez neta :P

Czyli wychodzi, że nada się każda gierka z multiplayer'em, która nie jest fps'em? Może być:

a)Strategie

Age of Empires, Kozacy, American Conquest, World in Conflict, C&C (dowolna część, ja polecam Generals + Zero Hour), Company of Heroes (grałem w betę dwójki i polecam), Wargame AirLand Battle, R.U.S.E., Starcraft 2, Warcraft III + TFT, Supreme Commander, z takich bardziej złożonych to Hearts of Iron 2 (warto pograć multi, świetna gra tylko nie ma z kim grać) i Civilization IV

b)Hack'n'slash

Diablo (seria), Path of Exile, Torchlight II, The Incredible Adventures of Van Helsing

c)Wyścigi

DiRT, GRID, Need for Speed

d)FPS/TPS

Wiem, wiem, nie chcesz gier FPS jednak CoD5 w trybie Nazi Zombie, Killing Floor czy DeadZ warto rozważyć.

Czyli wychodzi, że nada się każda gierka z multiplayer'em, która nie jest fps'em? Może być:a)StrategieAge of Empires, Kozacy, American Conquest, World in Conflict, C&C (dowolna część, ja polecam Generals + Zero Hour), Company of Heroes (grałem w betę dwójki i polecam), Wargame AirLand Battle, R.U.S.E., Starcraft 2, Warcraft III + TFT, Supreme Commander, z takich bardziej złożonych to Hearts of Iron 2 (warto pograć multi, świetna gra tylko nie ma z kim grać) i Civilization IVb)Hack'n'slashDiablo (seria), Path of Exile, Torchlight II, The Incredible Adventures of Van Helsingc)WyścigiDiRT, GRID, Need for Speedd)FPS/TPSWiem, wiem, nie chcesz gier FPS jednak CoD5 w trybie Nazi Zombie, Killing Floor czy DeadZ warto rozważyć.

Każdy RTS czy strzelanka, czy nawet rpg czy wyścigi z trybem multi może być polecony jako gra dla paru graczy, dlatego tutaj mogę wymienić każdą z setek gier w jakie grałem... ale jaki sens jest tego ? Z tego co podałeś to fajny będzie tylko Torchlight II w które sam teraz gram 4fun ze znajomymi.

Gry co-op są czymś wyjątkowym pośród sieciówek, dlatego jest ich tak NAPRAWDĘ niewiele. Ścisły co-op nie występuje np. w diablo czy nawet CoDzie- grając z tłumem osiągniemy więcej, to fakt, ale w pojedynkę równie wiele można zdziałać (pomijam gry turniejowe granie, tam ścisły co-op jest ważny bo grasz vs równie dobrym graczom, ale autor tematu pyta o gry dla 3 typowo play4fun). W tych co-opach o których myślę to, np. Left 4 Dead 2 gdzie choćby jeden gracz wyłamie się z team playu, kampanii zwyczajnie NIE DA się przejść...

W poście wyżej tylko GTA SA MP może nie jest tym naprawdę wymagającym w team playu, ale np. przyszła mi na myśl kolejna gra, którą pragnę bardzo polecić: Dungeon Defenders (http://dungeondefenders.com/). Gra to masakra, a niedługo planuję zakupić są na steamie gdy znajdę ludzi do gry. Jeszcze gdy chciałem sprawdzić czym DD jest, grałem na pirackich serwerach i od razu gdy odkryłem wszystko co było możliwe w tej grze, opuściłem tą grę ze względu na masę cheaterów. Nie przeszkadzali w grze ale np. rozdawali ogromne ilości golda i koxili low lvl w parę dni dobijając (w tym moje postacie) do prawie max lvl.

Polecam sprawdzić ze znajomymi tą gierkę bo naprawdę warto ;)

d&d neverwinter jest godny uwagi bardzo polecam.

@vilczy

Głupoty gadasz...

1. Nie tylko Torchlight jest dobry i zapewni zabawę.

2. L4D 1 i 2 nawet na najtrudniejszym poziomie trudności można był ukończyć we 2, robiąc co się chce (wiem bo wielokrotnie ukończyłem każdą kampanię z kolegą i jakoś nasz team play polegał na tym, że każdy robi co chce)

3. Dungeon Defenders to jest raczej masakra pod względem nieprzystosowania do PC (bardzo słaby port moim zdaniem a szkoda, bo gra sama w sobie zła nie jest).

@SuchCio

Zapomniałem jeszcze podać Dungeonland i Magicka.

Szukam fajnej gry ,która wciągnie nas tak jak lol. MMORPG raczej nie. Chyba ,że jest naprawde ciekawe.

Pójdzie raczej wszystko, nie fpsy, MOBA'y są ok, ale nie Hom , Dota, czy cośtam of immortals . (Jest wogóle więcej mob? xD. Nevermind).