Szukam fajnej gry ,która wciągnie nas tak jak lol. MMORPG raczej nie. Chyba ,że jest naprawde ciekawe.
Pójdzie raczej wszystko, nie fpsy, MOBA'y są ok, ale nie Hom , Dota, czy cośtam of immortals . (Jest wogóle więcej mob? xD. Nevermind).
Szukam fajnej gry ,która wciągnie nas tak jak lol. MMORPG raczej nie. Chyba ,że jest naprawde ciekawe.
Pójdzie raczej wszystko, nie fpsy, MOBA'y są ok, ale nie Hom , Dota, czy cośtam of immortals . (Jest wogóle więcej mob? xD. Nevermind).
No to zaje... Wspaniale wymagania podales. Mozna w takim przypadku polecic 3/4 gier. Moze jakos to sprecyzuj?
Warframe, Neverwinter Online
Możecie sobie razem w pt latać.
Gry warte polecenia z mojej strony (3 które przychodzą mi na myśl teraz) typowo co-op to Terraria, Left 4 Dead 2 albo GTA:SA MP.
Niby mówi, że nie fps ale takiego killing floora to polecam
Niby mówi, że nie fps ale takiego killing floora to polecam
A faktycznie, KF jest bardzo fajny i nie drogi na steamie. Klimatem może nawet przebija L4D. Także polecam- sporo spędziłem nad tym tytułem czasu i może niedługo do KFa wrócę.
Heroes of might and magic VI przez neta
Czyli wychodzi, że nada się każda gierka z multiplayer'em, która nie jest fps'em? Może być:
a)Strategie
Age of Empires, Kozacy, American Conquest, World in Conflict, C&C (dowolna część, ja polecam Generals + Zero Hour), Company of Heroes (grałem w betę dwójki i polecam), Wargame AirLand Battle, R.U.S.E., Starcraft 2, Warcraft III + TFT, Supreme Commander, z takich bardziej złożonych to Hearts of Iron 2 (warto pograć multi, świetna gra tylko nie ma z kim grać) i Civilization IV
b)Hack'n'slash
Diablo (seria), Path of Exile, Torchlight II, The Incredible Adventures of Van Helsing
c)Wyścigi
DiRT, GRID, Need for Speed
d)FPS/TPS
Wiem, wiem, nie chcesz gier FPS jednak CoD5 w trybie Nazi Zombie, Killing Floor czy DeadZ warto rozważyć.
Czyli wychodzi, że nada się każda gierka z multiplayer'em, która nie jest fps'em? Może być:a)StrategieAge of Empires, Kozacy, American Conquest, World in Conflict, C&C (dowolna część, ja polecam Generals + Zero Hour), Company of Heroes (grałem w betę dwójki i polecam), Wargame AirLand Battle, R.U.S.E., Starcraft 2, Warcraft III + TFT, Supreme Commander, z takich bardziej złożonych to Hearts of Iron 2 (warto pograć multi, świetna gra tylko nie ma z kim grać) i Civilization IVb)Hack'n'slashDiablo (seria), Path of Exile, Torchlight II, The Incredible Adventures of Van Helsingc)WyścigiDiRT, GRID, Need for Speedd)FPS/TPSWiem, wiem, nie chcesz gier FPS jednak CoD5 w trybie Nazi Zombie, Killing Floor czy DeadZ warto rozważyć.
Każdy RTS czy strzelanka, czy nawet rpg czy wyścigi z trybem multi może być polecony jako gra dla paru graczy, dlatego tutaj mogę wymienić każdą z setek gier w jakie grałem... ale jaki sens jest tego ? Z tego co podałeś to fajny będzie tylko Torchlight II w które sam teraz gram 4fun ze znajomymi.
Gry co-op są czymś wyjątkowym pośród sieciówek, dlatego jest ich tak NAPRAWDĘ niewiele. Ścisły co-op nie występuje np. w diablo czy nawet CoDzie- grając z tłumem osiągniemy więcej, to fakt, ale w pojedynkę równie wiele można zdziałać (pomijam gry turniejowe granie, tam ścisły co-op jest ważny bo grasz vs równie dobrym graczom, ale autor tematu pyta o gry dla 3 typowo play4fun). W tych co-opach o których myślę to, np. Left 4 Dead 2 gdzie choćby jeden gracz wyłamie się z team playu, kampanii zwyczajnie NIE DA się przejść...
W poście wyżej tylko GTA SA MP może nie jest tym naprawdę wymagającym w team playu, ale np. przyszła mi na myśl kolejna gra, którą pragnę bardzo polecić: Dungeon Defenders (http://dungeondefenders.com/). Gra to masakra, a niedługo planuję zakupić są na steamie gdy znajdę ludzi do gry. Jeszcze gdy chciałem sprawdzić czym DD jest, grałem na pirackich serwerach i od razu gdy odkryłem wszystko co było możliwe w tej grze, opuściłem tą grę ze względu na masę cheaterów. Nie przeszkadzali w grze ale np. rozdawali ogromne ilości golda i koxili low lvl w parę dni dobijając (w tym moje postacie) do prawie max lvl.
Polecam sprawdzić ze znajomymi tą gierkę bo naprawdę warto
d&d neverwinter jest godny uwagi bardzo polecam.
@vilczy
Głupoty gadasz...
1. Nie tylko Torchlight jest dobry i zapewni zabawę.
2. L4D 1 i 2 nawet na najtrudniejszym poziomie trudności można był ukończyć we 2, robiąc co się chce (wiem bo wielokrotnie ukończyłem każdą kampanię z kolegą i jakoś nasz team play polegał na tym, że każdy robi co chce)
3. Dungeon Defenders to jest raczej masakra pod względem nieprzystosowania do PC (bardzo słaby port moim zdaniem a szkoda, bo gra sama w sobie zła nie jest).
@SuchCio
Zapomniałem jeszcze podać Dungeonland i Magicka.