Szukam gry dla bratanka i brata

Tak jak w tytule szukam gry dla bratanka 7 letniego, brat to wiek nieważny. Chodzi o to, że szukam czegoś w co mogli by pograć razem, bo mój brat już rzyga Symulatorem Farmy. Co do wymagań to bardzo ograniczone, ponieważ będzie to latać na lapku z HD3000 bodajże, reszta chyba nie ma znaczenia.

Hirołsi 3

Trine 1&2?

Chłopkai nie płaczą
Hokus pokus różowa pantera
Na kłopoty pantera

Te trzy tytuły nie są typowo multi/szplit screen ale mogą się świetnie bawić razem. Świetny polski dubbing (cezary pazura zwłaszcza) wspaniałe teksty (przenośnie, aluzje) Obawiam się tylko że może być problem z uruchomieniem ich na nowszych systemach niż win 98/XP (Wtedy masz ten link https://www.youtube.com/watch?v=LWT3vFWDeOc ) Krok po kroku ładnie powiedzianie przez dziewczyne także nie będzie problemu z tymi grami :)

Warblade
bubble bobble
bomberman
Contra (emulator snes/nes)
Tekken 3 (emulator ps1)

Z nowszych to nie wiem :)

wormsy wszelakie, zwłaszcza worms blast

Może jakieś gry z serii Lego. Przykładowo Lego: Piraci z Karaibów.

Dzięki wszystkim za propozycje, myślę, że coś ciekawego z tego znajdę. Myślę jednak, że Lego najlepiej tu będzie pasować.

Rayman ? :D ta gra jest moją grą dzieciństwa tylko nie wiem która część będzie chodziła ja grałem w starsze wydania

Kapitan Pazur!
Crash Bandicot/ Crash Racing/ Mario/ MarioKart/ Crock/ Tanki/ Rayman/ Sąsiedzi z Piekła Rodem(nie wiem czy odpowiednie dla 7dmio latka?) czy w końcu stare dobre Gwiezdne Wojny Mroczne Widmo(świetna gra...).
Ogólnie dla dziecka polecałbym gry przede wszystkim kreatywne i/lub wymagające odrobiny pomyślunku. Dodatkowa nauka czytania, rozwiązywanie prostych zagadek czy poprawa koordynacji. Odradzałbym wszelakie GTA, Mass Effecty, Postale czy inne FPSy/RPG - wydaje mi się, że do tych tytułów dojdzie sam.
Pozdrawiam serdecznie ;)

Tak jak w tytule szukam gry dla bratanka 7 letniego, brat to wiek nieważny. Chodzi o to, że szukam czegoś w co mogli by pograć razem, bo mój brat już rzyga Symulatorem Farmy. Co do wymagań to bardzo ograniczone, ponieważ będzie to latać na lapku z HD3000 bodajże, reszta chyba nie ma znaczenia.