Przykro mi, ale muszę Cię zmartwić. Nie ma już takich “światów” od kiedy powstał YouTube, Facebook itp. Wszystko trafia do internetu krótko po premierze, albo nawet jeszcze przed. Kiedyś to rozkminiałem z ziomkiem. Takiego uczucia doświadczysz tylko wtedy kiedy grasz w nową grę po raz pierwszy. Pisząc nową chodzi mi o to że grasz od pierwszego dnia kiedy serwer ruszył w całkowicie nowym tytule.
Ja gram od jakiegoś czasu w WoW’a. Świat World of Warcraft jest na tyle duży, że idąc nawet któryś raz po tej samej mapie wydaję mi się, że jestem tutaj pierwszy raz. Świat jest po prostu tak duży, że siłą rzeczy nie “zapamiętasz” całej mapy tak szybko jak w innych grach, stąd to wrażenie chyba.
Ogólnie World of Warcraft spełnia wszystkie Twoje wymagania.
Ekonomia - wiadomo w grze P2P gdzie nie ma dziwnych rzeczy w IS zawsze jest spoko.
Poziom trudności - jest ciężko czasami według mnie i jestem przekonany, że każdy nowy gracz potwierdzi te słowa. Nie mówię tutaj o starych graczach dla których M+15 jest łatwizną itd. Grają w tą grę od TBC i dla nich to chleb powszedni. Dla mnie jako nowego gracza 437ilvl już taki +7 wzwyż zawsze powoduje pocenie się dłoni, jeszcze jak ktoś chcę zrobić w czasie itd. Wiadomo zawsze jest stres żeby nie “zfail’ować”
Usługi oraz misję są coś warte - Misje są spoko masz dużo Kampanii dla różnych frakcji które są powiązane z głównym wątkiem i które czasami wynagradzają Cię Item’ami kluczowymi dla Mechanik gry. Ciężko to wytłumaczyć na szybko, mam nadzieję, że mniej więcej wiesz o co chodzi. Poza tym masz World Questy co tydzień jest Reset i te WQ się zmieniają dodatkowo masz Weekly np, że jak zrobisz 3x WQ dla danej Frakcji bądź na danej Mapie to masz Bonusy itp. Możesz wysyłać NPC’ków na Misję, masz walki Pet’ów, masz Dungeon’y z LFR / LFG które dają Ci Bonusy, Masz Time Walking Dungeon w formie Event’ów robisz wtedy Dungi ze starszych dodatków za specjalną walutę którą później wymieniasz na Mounty, Skiny etc. Teraz wprowadzili te “Wizje” takie alternatywne rzeczywistości gdzie musisz zabijać Bossy itd. Są jeszcze specjalne World Questy z tzw. Inwazjami. Ogólnie to w WoW’ie jest sporo rzeczy do robienia.