Czego oczekuję?
Gry, która nie skupia się wyłącznie na dungeonach, rajdach, ulepszeniu ekwipunku i biciu innych graczy, a stawia na różnorodność. Domki, ogródki, ciuszki, crafting, zbieranie petów, mountów i wszelkiego rodzaju “dupereli” oraz poboczne aktywności.
Sprzęt?
Wiedźmina 3 na wysokich ciagnie, BDO też - bez problemu. Taka tam prawie średnia półka
Co ograłam?
Dużo.
BDO - cudny grind, customizacja postaci, domki, pola, pety (te niekoniecznie zdobywane w grze, ale jednak), trenowanie koni, słoni czy wielbładów, łowienie ryb i zbieranie kamorów i chwastów - prawie ideał, ale też i drugi etat. No i świadomość, że jakiś Bolek, który nie miał, tak jak ty przerwy - wywali cie ze spota “bo tak”. No i Bóg RNG ma kaprys i cię nie lubi i już (ach to liverto na +15 spalone 40+ razy… <były failstacki>)
Maple Story 2 - mówcie co chcecie, ale dla nie to był czad zanim zniszczyły go boty. Tworzenie “swoich” ciuszków, meblowanie “domku” pięćset razy, aby w końcu wczytać pierwszy zapis, te tłumy w mieście, gdy swoja wróżka grałam pieśń Priscilli na harfie, quizy, które niejednokrotnie udało mi się wygrać (mimo znikomej znajomości jęz. angielskiego), łapanie petów we własnoręcznie “wycraftcone” pułapki… ehhh
ESO - brudny i ponury świat, oraz drewniana walka i paskudne postacie. Odpada
Final Fantasy XIV - gram i kocham. Jednak każdy “zwiazek” wymaga nieco oddechu
Arche Age - (tak, @ferdynand1, też pograłam) jednak takie jakieś “nieczytelne” jak dla mnie. Nie wiem dokładnie co, ale coś mi w nim “nie trybi”
WoW - podobny problem jak z AA (dziękuję @Hardy1 za przyponienie o tym tytule)
Minecraft - niby fajne, ale zbyt kwadratowe
… i cała masa innych… (wymieniłam tylko te, które dawały mi nieco więcej frajdy niż grind i rajdy)
Z singlówek idealna była
Kingdoms of Amalur Reckoning - jednak ile razy można grać w to samo
seria The Sims - budowanie domu, meblowanie, tworzenie ubrań w Sims Studio… - to to, sama gra w życie jednak już mnie nudzi.
Przegapiłam coś, co mogło by mnie zaciekawić? Może jest jakaś gra, która się wpasowała w moje oczekiwania, ale o powstaniu której jeszcze nie wiem.
Edit: Dodam jeszcze, ze nie chce, aby gra była drugim etatem, zatem proszę o nic “zobowiązującego”