Szukam Gry Offline

Jak w temacie szukam gry offline, najlepiej by można było ją zakupić na steam.

Wymagania:

- Coś w co można pograć 5 minut i spauzować lub wyłączyć gdy trzeba

- Coś na zabicie czasu

- Coś w co da się grać na Laptopie w pracy [laptop mój więc niema problemów z zabezpieczeniami admina]

Interesujące mnie typy gier:

- H&S

- Sandbox

inne propozycje też mogą być choć nie ukrywam że ciężko byłoby spauzować takie OSU gdy wejdzie klient albo szef :)

i inne ogólnie coś lekkiego

Ogólnie to chodzi o coś w co można pograć w przerwach bo moje stanowisko pracy wygląda tak że wykonuję zadania na komputerze służbowym i przyjmuję klientów w miejscu pracy ale średnio mam 2-5h wolnego czasu w pracy, a sprzątać co dzień nie da się przez tak długi czas bo w sumie powierzchnia mała :) no i najczęściej to wygląda tak że klienci zwalają się w dużych ilościach przez 3 dni a dwa mam tak luźne że nawet książek się czytać już nie chcę :) Na biurku całe dnie mam komputer służbowy i mojego prywatnego lapka do szybkich zadań [bo na służbowym mam blokadę na doinstalowanie czasem potrzebnych programów oraz na słuchanie muzyki którą włączam sobie by nie zwariować przez 8h siedzenia :) ]

Specyfikacja Laptopa jeśli potrzebne:

Ekran 15.6" TN

Procesor AMD A6-6310 1.8

Pamięć ram 8GB [oryginalnie było 4 ale wsadziłam za 90zł drugie 4GB :)]

Grafika Radeon R4

Dysk 500 GB HDD

Windows 8.1 with Bing [praktycznie to samo co zwykły 8.1 dołączony do lapka za free :) ]

Laptop słaby bo kupiony na początku roku gdyż był potrzebny do projektu artystycznego na studiach który nie wymagał wielkiej mocy obliczeniowej - razem z ramem kosztował mnie około 1200zł - co było realnie okazją :)

--------------------------------------

Edit:

Polecajcie gry w które graliście i uważacie je za ciekawe, no i które cenowo trzymają się w granicach 30 Euro bo więcej nie chcę przeznaczać na grę no chyba że będą to jakieś dodatki które można dokupić później :)

Lubie krwawe gry, najlepsze to takie gdzie widzę swoją postać czyli gry w rzucie izometrycznym czy widok TPP [jakoś FPP tylko w wypadku Doom i Quake 3 Arena lubiłam :P]

Bastion, Risk of rain, Binding of issac, dead light, The incredible adventures of van helsing cz1/cz2/cz3, Magicka, Mark of the ninja, shank 1/2, Sacred 1/2/3, Steamworld Dig, Terraria, Titan Quest, Torchlight 1/2, Anomaly 1/2, Hotline Miami 1/2

Większość z nich może nie pasuje do twoich "wymagań" jeżeli chodzi o gatunek, ale potrafią nieźle spalić czas.

terraria, dont starve jeśli chodzi o sandboxy. Obie gry są 2d i nie mają wysokich wymagań, idealne by sobie chwile pograć.

Do propozycji kolegów dorzucę jeszcze Rogue Legacy. Też niezły zabijacz czasu.

Gatunki podałam orientacyjnie więc nie trzeba się sztywno ich trzymać, jedynie cena i możliwości lapka to ograniczenie

Van hellisng - nie widzę możliwości grania postacią female czyli oznacza to dyskwalifikację :| [lubię się utożsamiać z tymi pikselami którymi gram :)]

Migica - w ogóle nie moja bajka

Bastion - za dużo cukierka.

Risk of rain - sama trailer gry mnie odstrasza :P więc mówię nie

Binding of issac - to jakiś żart czy jak? ta gra nie wciągałby nawet na 1h a co dopiero by grać w to kilka miesięcy a szukam gry właśnie na dłuższy okres czasu :) ale takiej w którą da się ciapać z przerwami i bez neta :)

Mark of the ninja - po prostu nie

Titan Quest - nie ma sensu, nie lubię mitologii greckiej/rzymskiej [jeden pies :) ]

Hotline Miami - ciekawa odskocznia przetestuję to może po wypłacie :) choć ludzie mówią że krótka jest czyli coś czego nie lubię w tego typu grach

Anomaly - nie zapowiada się dobrze :|

dead light - nie szczególnie, jakoś nie nie zachęca :|

Steamworld Dig - niezbyt :|

Terraria - kolejna mało ciekawa gra, zresztą nie przepadam za typowym 2D :|

shank - nie :|

Sacred - dwójka wydaję się ciekawa jedynka ciut trąci myszką a o trójce ludzie piszą że najsłabsza więc chyba będzie 2 albo w packu all

Jak macie jeszcze jakieś ciekawe gry to piszcie

dodam wartości które was nakierują na mój gust:

- Długie granie

- Różne poziomy trudności

- Postać kobieca do grania [może być jak w diablo jedna z kilku]

- 3D i 2.5D, typoe 2D sobie odpuście, bo to nie mój typ z 2d to lubię Tetrisa klasycznego

------------------------

Edit:

dont starve - nie podoba mi się :|

Rogue Legacy - też nie moje klimaty

Większość dobrych tytułów Indie Ci się nie spodobała to może jakiś klasyczny rpg? Np Neverwinter Nights?

No to SW:Kotor 1/2, Gothic 1/2 +nk, Fallout 1/2/3/NV, Risen, Wiedźmin pierwszy (nie wiem czy dwójka Ci pójdzie)

A może skyrim?

Może factorio? Tworzysz swoją fabrykę i ogólnie możesz se na necie sprawdzić. Od siebie dodam, że wymaga to trochę wyobraźni, aby wszystkie linie transportujące dobrze porozmieszczać.

Torchlight 2 sprawdzałaś ?

H&S, długa rozgrywka, rozwój postaci.

Właśnie testowałam demo Torchlight'a 2 i powiem że niezłe :) i nasuwa się pytanie czy kupić sacred 2/3 w zestawie czy droższego Torchlight'a [bo do poniedziałku wieczorem na Sacred 2/3 z dodatkami jest promocja], tak czy siak jeszcze muszę sobie na paypal'a wysłać kasę z konta bo mam stan zerowy :P

Hotline miami jest dosyć krótkie ale wymagające , druga część serii jest już dłuższa z dodatkowym trybem hardmode , bardziej rozbudowaną fabułą i zbliżającym się edytorem poziomów , który pozwoli graczom na tworzenie własnych plansz dzięki czemu przedłuży to grywalność . W tej serii gier będziesz bardzo często ginął ( osiągnięcie zgiń 1000 razy zdobędziesz przed końcem gry ) i może to być frustrujące ale przebyty poziom da dużo satysfakcji . Jeżeli nie czujesz się na siłach męczyć aż tak bardzo weź pierwszą grę - jest ona stosunkowo łatwiejsza ( mniejsze plansze , maski dają mocniejsze efekty ) ale przez to też krótsza . Podczas rozgrywki możesz także zbierać tycie puzzle rozrzucone po wszystkich lvl które razem zebrane i ułożone w odpowiedniej kolejności dają hasło do ukrytego zakończenia . Jeżeli miałbyś pytania co do tej serii śmiało napisz PW .

Może to nie do końca to czego szukasz, ale myślę, ze dobrą opcją może być granie w jakąś grę turową. Polecam Civilization V, które w wersji complete możesz kupić za około 40zł. Ewentualnie Heroes V, VI, VIII, albo starsze wersje. Gwarantuje że szybko się te gry nie znudzą.

Kupuj torchlighta 2, sam mam 200 godzin i mogę śmiało powiedzieć, że jest dobra. 3 sacreda nie polecam bo nie zawiera najlepszych elemntów hns, jedynka nadal grywalna, ale pikseloza, a sacreda 2 kupiłem i tak jakoś nie pograłem za długo. Może sobie jeszcze kiedyś usiądę. Torchlight 2 obecnie jest tani, da się go dorwać za 20 zł i niżej.

Kupuj torchlighta 2, sam mam 200 godzin i mogę śmiało powiedzieć, że jest dobra. 3 sacreda nie polecam bo nie zawiera najlepszych elemntów hns, jedynka nadal grywalna, ale pikseloza, a sacreda 2 kupiłem i tak jakoś nie pograłem za długo. Może sobie jeszcze kiedyś usiądę. Torchlight 2 obecnie jest tani, da się go dorwać za 20 zł i niżej.

Torchlighta [1 i 2] kupie jak będzie w promocji na steam :P

1lajk

Jak w temacie szukam gry offline, najlepiej by można było ją zakupić na steam.

Wymagania:

- Coś w co można pograć 5 minut i spauzować lub wyłączyć gdy trzeba

- Coś na zabicie czasu

- Coś w co da się grać na Laptopie w pracy [laptop mój więc niema problemów z zabezpieczeniami admina]

Interesujące mnie typy gier:

- H&S

- Sandbox

inne propozycje też mogą być choć nie ukrywam że ciężko byłoby spauzować takie OSU gdy wejdzie klient albo szef :)

i inne ogólnie coś lekkiego

Ogólnie to chodzi o coś w co można pograć w przerwach bo moje stanowisko pracy wygląda tak że wykonuję zadania na komputerze służbowym i przyjmuję klientów w miejscu pracy ale średnio mam 2-5h wolnego czasu w pracy, a sprzątać co dzień nie da się przez tak długi czas bo w sumie powierzchnia mała :) no i najczęściej to wygląda tak że klienci zwalają się w dużych ilościach przez 3 dni a dwa mam tak luźne że nawet książek się czytać już nie chcę :) Na biurku całe dnie mam komputer służbowy i mojego prywatnego lapka do szybkich zadań [bo na służbowym mam blokadę na doinstalowanie czasem potrzebnych programów oraz na słuchanie muzyki którą włączam sobie by nie zwariować przez 8h siedzenia :) ]

Specyfikacja Laptopa jeśli potrzebne:

Ekran 15.6" TN

Procesor AMD A6-6310 1.8

Pamięć ram 8GB [oryginalnie było 4 ale wsadziłam za 90zł drugie 4GB :)]

Grafika Radeon R4

Dysk 500 GB HDD

Windows 8.1 with Bing [praktycznie to samo co zwykły 8.1 dołączony do lapka za free :) ]

Laptop słaby bo kupiony na początku roku gdyż był potrzebny do projektu artystycznego na studiach który nie wymagał wielkiej mocy obliczeniowej - razem z ramem kosztował mnie około 1200zł - co było realnie okazją :)

--------------------------------------

Edit:

Polecajcie gry w które graliście i uważacie je za ciekawe, no i które cenowo trzymają się w granicach 30 Euro bo więcej nie chcę przeznaczać na grę no chyba że będą to jakieś dodatki które można dokupić później :)

Lubie krwawe gry, najlepsze to takie gdzie widzę swoją postać czyli gry w rzucie izometrycznym czy widok TPP [jakoś FPP tylko w wypadku Doom i Quake 3 Arena lubiłam :P]