Szukam Gry -Pomoc w zakupie/znalezieniu tytułu

Witam wszystkich koledzy gracze. Przechodząc do rzeczy. Szukam gry w której jak najwieksza ilość rzeczy generowanych jest losowo (przeważnie gry Indie się tym szczycą ale to nie warunek.) Warunki są niżej .

I.Swiat/mapa/teren/poziom generowany za każdym rozpoczęciem nowej rozgrywki losowo-Warunek konieczny!

II. Bronie/potwory/przedmioty/questy- super jakby również conajmniej jeden z tych elementów był generowany losowo

III. Może mieć OPCJONALNY tryb permdeath/rougelike.

IV.RPG-Musi mieć elementy rozwoju postaci poprzez umiejętnosci/lvl/skille. ALe nie musi to być RPG z krwi i kości byleby tylko miał elementy rpg w sobie.

W co grałem i co możecie wykluczyć.

The binding of isaac: Rebirth

Starbound

Hero Siege

7Days to die

The forrest

Aha mój limit to 80-100zł. Gra może być w early acces. Byleby byla grą w której jest singleplayer.

Za wszelką pomoc, porady i wskazówki z góry serdeczne dzięki.

Terraria jak ci się spodobał Starbound, dont starve jest świetny także z modami to nawet rpg idzie z tego zrobić.

Dziekuje za sugestie. Wiem o terrari mogłem ją też dodać do wpisu. Dont Starve nie mam na koncie steam ale sporo czasu grałem u brata bo nabył. Niestety to nadal nie to. Zapomniałem dodać też że grafika się nie liczy. Jak będą wodotryski super ale dobvra gra może być nawet pikselozą.

Diablo 3 spełnia wszystkie Twoje wymagania.

Poziomy generowane losowo.

Przedmioty generowane losowo.

Wrogowie generowani losowo.

Permdeath opcjonalny jest.

Rozwój postaci jest.

Samo D3 mieści się w Twoim limicie budżetowym, ale ta gra jest dobra tylko z dodatkiem. A z dodatkiem wyjdzie ok. 180zł z tego co tak na szybko patrzyłem na allegro.

Ewentualnie darmowe Path of Exile.

Mam diablo 3 z dodatkiem blisko 500 paragon niedługo wejdzie. Również dzieki za pomysł ale diablo III grywam choc nie już tak czesto.

Jak hack and slashe mogą być to polecam jeszcze torchlighta 2.

Jeśli chcesz rogaliki to mam tu pare:

-Catacomb Kids

świetny rogalik,z ciekawymi mechanikami,multem możliwości.A w dodatku jest jeszcze rozwijany więc będzie wiele nowych rzeczy tam.

-Vagante

Podobny do Catacomb kids ale stawia na bardziej klasyczne schematy.

-Distant Star:Revenant Fleet

To znalazłem dziś.Jest to rogalik S-F z typem gry RTS.Taki trochę FTL tyle że nie turowy.

-Crawl

Gra która jest tak orginalna jak tylko się da być.Samemu może nie zbyt się gra, ale znajdź sobie jedną osóbke do grania i masz coś świetnego.

-Crypt of the Necrodancer

To jest RPG,rogalikiem i grą rytmiczną jednocześnie.Ciekawe choćby ze względu na epicki soundtrack

-Risk of Rain

Też rogalik.Przypomina trochę Issaca tyle że takie trochę inne.

Jeśli chcesz rogaliki to mam tu pare:-Catacomb Kidsświetny rogalik,z ciekawymi mechanikami,multem możliwości.A w dodatku jest jeszcze rozwijany więc będzie wiele nowych rzeczy tam.-VagantePodobny do Catacomb kids ale stawia na bardziej klasyczne schematy.-Distant Star:Revenant FleetTo znalazłem dziś.Jest to rogalik S-F z typem gry RTS.Taki trochę FTL tyle że nie turowy.-CrawlGra która jest tak orginalna jak tylko się da być.Samemu może nie zbyt się gra, ale znajdź sobie jedną osóbke do grania i masz coś świetnego.-Crypt of the NecrodancerTo jest RPG,rogalikiem i grą rytmiczną jednocześnie.Ciekawe choćby ze względu na epicki soundtrack-Risk of RainTeż rogalik.Przypomina trochę Issaca tyle że takie trochę inne.

Dziekuje wszystkim za sugestie. Napewno jeden z wymienionych przez ciebie tytułów zakupie. O to mi chodziło. W sumie temat do zamknięcia. Jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim.

Vertical Drop Heroes HD, ale to bardziej na rozluźnienie niż na mega poważne granie :) Pograłem 10 godzin, ale za 2 zł opłacało się ;)

Witam wszystkich koledzy gracze. Przechodząc do rzeczy. Szukam gry w której jak najwieksza ilość rzeczy generowanych jest losowo (przeważnie gry Indie się tym szczycą ale to nie warunek.) Warunki są niżej .

I.Swiat/mapa/teren/poziom generowany za każdym rozpoczęciem nowej rozgrywki losowo-Warunek konieczny!

II. Bronie/potwory/przedmioty/questy- super jakby również conajmniej jeden z tych elementów był generowany losowo

III. Może mieć OPCJONALNY tryb permdeath/rougelike.

IV.RPG-Musi mieć elementy rozwoju postaci poprzez umiejętnosci/lvl/skille. ALe nie musi to być RPG z krwi i kości byleby tylko miał elementy rpg w sobie.

W co grałem i co możecie wykluczyć.

The binding of isaac: Rebirth

Starbound

Hero Siege

7Days to die

The forrest

Aha mój limit to 80-100zł. Gra może być w early acces. Byleby byla grą w której jest singleplayer.

Za wszelką pomoc, porady i wskazówki z góry serdeczne dzięki.