Witam kolegów i koleżanki Szukam gry mmo/przegladarkowej na telefon, co do wymagań to raczej nie powinno być problemu z bardziej wymagającymi grami (Honor 9 here.) Najbardziej zależy mi na grach typu Plemiona /Travian, muszą wręcz bezwzględnie cechować się brakiem p2w, wiem, wiem, wymagam dużo, ale to nie wszystko, dodatkowym atutem byłaby aplikacja w sklepie play (tak, są gry na telefon których nie ma w sklepie play :))
Szukam gry przegladarkowej bez p2w na telefon
W zasadzie, to nie znajdziesz gry, która by nie była p2w, jedyne co mi przychodzi na myśl, to jest Gems of War, moze i nie jest na przeglądarkę, ale da się grać na pc (przez steam), telefonie/tablecie i na konsolach.
Zeby dać sobie radę bez pakowania gotówki w is, musisz trafić do dobrej gildii, która wyrabia tygodniowe zadania (nie pamietam jak to się nazywało), nie masz ograniczeń co do mozliwości walki, tzn. mozesz siedzieć na telefonie od rana do wieczora i robić pvp z innymi, albo po prostu “questy” na mapce. Nie licz tez, ze na początku będziesz miał nie wiadomo co, tam ludzie grają po kilka lat, tak czy inaczej jeśli się wysilisz, to w 2 miesiące zrobisz sobie w miare “eq” (karty).
Nie wiedziałem, że tak ciężko będzie o grę wolną od p2w, mimo wszystko bardzo dziękuję
Nie ma sprawy
W zasadzie to jakieś 99% gier które powstają na tablety/telefony, to gry p2w, nie od dziś wiadomo, jaką kasę wyciągają twórcy i jakie zyski ma google z marketu, ot przykład tego fortnite, co twórcy nie dodali na market, google na 2gi dzień znalazło luki w zabezpieczeniach gry i się nimi publicznie podzieliło, a tylko dlatego, że 30% (z setek milionów) zysków przeleciało im koło nosa (na ich własnym systemie operacyjnym).
Gram, a w zasadzie pogrywam w 3 inne gry, nie wiem czy ci podejdą, jak na moje, to te p2w jest znośne - mówie dużo więcej czasu zajmie ci osiągnięcie takiego poziomu jak inni, ale spróbować mozesz.
Pierwsza to Dungeon Rush : Rebirth (chyba nawet jest w becie), kolejna to Board Kings, ostatnia zaś to ManOrVampire. Nie będę się rozpisywał na temat tych gier, dwie pierwsze to takie “chwilówki” wchodzi 2-3 razy dziennie na góra 10 minut, 3cia wymaga sporo (sporo) więcej czasu, ale jest najmniej p2w.
Jak te gry wyglądają, to mozesz sprawdzić na google market.
Może nie jest to gra typu Plemiona/Travian, ale polecam Kings Raid - od twórców dostaje się tyle rzeczy, że praktycznie z ISa nie korzystasz + walutę premium zdobywasz w grze. Wszystko idzie zdobyć i wyfarmić podczas rozgrywki Też ostatnio wyszła nowa gierka na przeglądarkę z uniwersum Star Treka (Star Trek Alien Domain) - nie wiem jak tam wygląda sytuacja p2w, ale możesz spróbować (zwłaszcza, że produkcja świeża).