Szukam gry przez LAN!

Siemanko. Wraz z kumplem chcemy zrobić w ten weekend LAN Party, ale nie mamy w co grać. Chodzi nam głównie o jakiś dobry survival z (lub bez) zombie (mogą być inne moby :P), ale by nie grać biegając po pustej mapie i zabijając wyłącznie dziki czy jelenie. Aby było wam łatwiej, podam parametry mojego złomka.

- Procek: Intel Core 2 Quad Q6600 2.40GHz;

- RAM: 2Gb

- Grafika: GeForce 8600GT

(To powinno chyba wystarczyć)

Uprzedzam, że o Minecraft, 7 Days to die i The Forest nie musicie wspominać :)

Z Góry dzięki :)

Dont starve together lub project zomboid(tylko nie wiem jak tu z optymalizacją).

Polecam wam Castle Crashers/Battleblock Theatre. Dwie świetne gry do grania na LAN, genialna zabawa przy wyśmienitym humorze, do tego na wiele godzin. :D

Dont starve together lub project zomboid(tylko nie wiem jak tu z optymalizacją).

No ciekawe gry, ale mi chodzi o coś jak np 7 days to die.

Polecam wam Castle Crashers/Battleblock Theatre. Dwie świetne gry do grania na LAN, genialna zabawa przy wyśmienitym humorze, do tego na wiele godzin.

Prosiłem o propozycje gier survival, czyli na wyspie, postapo, nuke-war itp :D Chodzi mi o coś co mozna grać godzinami, wystawić sobie cel i go osiągnąć, mieć ten dreszczyk emocji :)

@Had3zPL

Napisałeś, że chodzi wam GŁÓWNIE o gry typu survival, więc myślałem, że każdy rodzaj wchodzi w grę. :D Niestety niewiele będzie takich gier, które spełniałyby Twoje oczekiwania, jednocześnie chodząc na takim komputerze i mając opcję gry LAN.

Możesz spróbować:

- Left4Dead2 (Świetny co-op, małe wymagania, multum trybów gry do wyboru + mody)

- DeadZ (Taki darmowy WarZ/DayZ, niestety ze skopaną optymalizacją kiedy jeszcze w to grałem, nie wiem jak jest teraz)

- Dead Island (Również ciekawa pozycja, stworzona przez polskie studio)

- Borderlands (Średnio survival TAKIEGO typu, ale przeżycie przeciwko niektórym hordom przeciwników oferuje naprawdę porządne wyzwanie, dodatkowo jest to gra na setki godzin, a można ją kupić teraz za grosze)

- Unturned (Grafika płacze, ale klimat i zabawa podczas gry - świetne)

- Creativerse (Jeżeli nie Minecrafta tylko przez to, że już go ograłeś, a nie dlatego, że go nie trawisz, to to jest taki nowszy odpowiednik z lepszą grafiką i kilkunastoma ciekawymi rozwiązaniami)

Nie wiem czy znajdzie się cokolwiek poza tymi tytułami w wymienionym przez Ciebie stylu, a jednocześnie nie kosztującym fortuny/nie będącym w fazie alfa testów... :P

Jeżeli chodzi o cenę to akurat to nie ma znaczenia bo mam troche kasy na TĄ właśnie gre. Mogą być nawet gry w wersji alfa czy nawet beta. DeadZ wygląda fajnie ale ja chciałem gry przez LAN, a ona chyba jest tylko przez internet (MMOTPS). Gdybym pewnie miał lepszy sprzęt to byłoby łatwiej. W sumie kupiłbym ARK survival evolved :D

Siemanko. Wraz z kumplem chcemy zrobić w ten weekend LAN Party, ale nie mamy w co grać. Chodzi nam głównie o jakiś dobry survival z (lub bez) zombie (mogą być inne moby :P), ale by nie grać biegając po pustej mapie i zabijając wyłącznie dziki czy jelenie. Aby było wam łatwiej, podam parametry mojego złomka.

- Procek: Intel Core 2 Quad Q6600 2.40GHz;

- RAM: 2Gb

- Grafika: GeForce 8600GT

(To powinno chyba wystarczyć)

Uprzedzam, że o Minecraft, 7 Days to die i The Forest nie musicie wspominać :)

Z Góry dzięki :)