@Had3zPL
Napisałeś, że chodzi wam GŁÓWNIE o gry typu survival, więc myślałem, że każdy rodzaj wchodzi w grę.
Niestety niewiele będzie takich gier, które spełniałyby Twoje oczekiwania, jednocześnie chodząc na takim komputerze i mając opcję gry LAN.
Możesz spróbować:
- Left4Dead2 (Świetny co-op, małe wymagania, multum trybów gry do wyboru + mody)
- DeadZ (Taki darmowy WarZ/DayZ, niestety ze skopaną optymalizacją kiedy jeszcze w to grałem, nie wiem jak jest teraz)
- Dead Island (Również ciekawa pozycja, stworzona przez polskie studio)
- Borderlands (Średnio survival TAKIEGO typu, ale przeżycie przeciwko niektórym hordom przeciwników oferuje naprawdę porządne wyzwanie, dodatkowo jest to gra na setki godzin, a można ją kupić teraz za grosze)
- Unturned (Grafika płacze, ale klimat i zabawa podczas gry - świetne)
- Creativerse (Jeżeli nie Minecrafta tylko przez to, że już go ograłeś, a nie dlatego, że go nie trawisz, to to jest taki nowszy odpowiednik z lepszą grafiką i kilkunastoma ciekawymi rozwiązaniami)
Nie wiem czy znajdzie się cokolwiek poza tymi tytułami w wymienionym przez Ciebie stylu, a jednocześnie nie kosztującym fortuny/nie będącym w fazie alfa testów... ![:P]()