Otóż chciałbym znaleźć jakąś grę na styl dawnego NFS'a. Niestety te wszystkie nowe są bardzo słabe, a te starsze już się przejadły i grafika też jak na ten moment nie cieszy jak kiedyś. Grałem w różne NFS'y, Grid 2 lecz to ciągle nie to czego szukam. Głównie chodzi mi o to aby gra była w klimacie filmu Szybcy i wściekli ogólnie całego sequela, ten film jest rewelacyjny.
Co powinna mieć taka gra:
- Przede wszystkim różne zawody, tryby, wyścigi uliczne, najlepiej z możliwością w nocy.
- Grafikę nieco nowszą, żeby te tekstury się nie zlewały tylko jakoś przyzwoicie wyglądały.
- Możliwość tuningowania i to dość dużego, części, kolory, napisy im więcej tym lepiej.
- Nie chcę czegoś takiego jak w NFS, że każde auto ma jeden wygląd i jeszcze w tych stacjach ciągle zmienia na inny kolor. Chcę mieć dane auto w danym kolorze i tyle.
- Najlepiej tryb wolnej jazdy po mieście lub pojedynczych wyścigów, lecz bardziej tak jak jest to zrobione w NFS, gdyż w Gridzie jakoś mi to nie podchodzi.
Znając życie nie ma takiej gry, ale może akurat się mylę, dobre wyścigówki skończyły się na Undergroundzie 2 moim zdaniem, ale może jest coś chociaż w jakimś stopniu w tym klimacie?