Szukam Gry RPG dla siebie. :)

Siemaaaaaa =3

Szukam sobie gry dps bo Ci idioci z UPC mają zamiar mi neta po 6 dniach odłączyć chociaż zapłaciłem 2 rachunki (wysłałem pismo do prawnika i do nich)

ALE NO MNIEJSZA O TO

gra musi być fantasy rpg z wieloma mieczami i zbrojami które mógłbym zdobywać przy każdym wbitym lvlu. ale do wymagań to proszę zejść niżej :

Wymagania :

-RPG

-Dużo zbroi i mieczy (bardzo dużo)

-Jakieś profesje (mag ? warrior ? rogue ? no takie podstawowe)

-Crafting =3

-Długa gra

-End game to nie napisy kto stworzył gre tylko zabawa max lvlem (ale jak nie będzie takiej to darujcie :) )

-Enchanting na np. +1 a jak nie to to chociaż gemy , zaczarowane bronie itd.

- OGROOOOMNA MAPAAA

-Całkiem fajna grafika

Prosił bym nie wymieniać :

-The Elder Scrols : wszystkie części

-Gothic 1-3

-Torchlight 1-2

-Wiedźmin 1-2

-Sacred 1-2

-Diablo 1-3

dziękuje :)

a więc bardzo długą i przy okazji rozbudowaną grą z ciekawą fabułą jest Baldur's Gate, najlepiej 2 Cienie Amn bo 1 ma jednak za słaba grafikę (ale można zacząć od 1), zbroi i broni jest masa, od zwykłych po magiczne, wiele przedmiotów ma swoją historie którą oczywiście można sobie poczytać, craftingu nie ma, ale zbiera się części bardzo potężnych przedmiotów aby potem je połączyć u kowala w dokach w Amn, zadania poboczne są rozbudowane i ciekawe, bardzo dużo ras jak i klas, end game nie istnieje, ale nie jest potrzebny, po skończeniu gry i poznaniu całej przedstawionej historii po prostu uśmiech się pojawia, mapa i lokacje są duże, po zrobieniu zadania które się dostaje od Nali w gospodzie pod miedzianym diademem możemy wejść w posiadanie warowni/zamku, drużyna może składać się z max 6 członków, każdy z członków ma swoją linię fabularną i w pewnych momentach domaga się od ciebie wykonania zadań, walki ze smokami i liczami są bardzo trudne i wymagające (mówię tutaj o poziomie trudności przynajmniej Normal), broni nie da się ulepszać ale nie jest to potrzebne bo jak wspominałem jest ich OGROM

polecam i jeśli nie grałeś zagraj

ps.

wiem że to stara gra, 2d widok izometryczny ale jest na prawdę kapitalna, tylko chodzi o to że jest to trochę starszy cRPG i jest po prostu trudny i trzeba sporo czytać, nie ma tutaj cud scenek czy filmików, musisz czytać czytać i jeszcze raz czytać, a mamuty nie są silniejsze od smoków (skyrim) ;]

jeśli nie interesuje ciebie BG możesz poszukać sobie gry na tej stronie:

http://crpg.insi.pl/baldurs-gate-2/5c

Morrowind -.- Jest o wiele lepszy od Skyrima

Chciałem Ci na początku jeszcze zaproponować Torchlight 2 ale dopiero później przeczytałem "proszę nie wymieniać" :D

Niepodoba mi sie wszystko co jest od "The Elder Scrolls" :D

Tak jak kolega w drugim poście polecę Baldur's Gate 1-2 (jeżeli grafika ci nie pasuje, to możesz nabyć edycję rozszerzoną z tego roku, tyle że jest tylko po angielsku), Lionheart, IceWind Dale 1-2, Planescape Torment to z klasyków, a z nowszych to Two Worlds 1 i 2, Risen 1 i 2, ewentualnie Arcania: Gothic 4.

Polecam również Fable ale jedynkę :). Bardzo dobra fabuła i ogólnie gra bardzo ciekawa :)

ja jakoś wole fable 3 :D

Jak dla mnie 3 nie ma tego czegoś :)

Titan Quest z dodatkiem Immortal thrones.

Przecież titan quest to H'n's a nie rpg

Przecież titan quest to H'n's a nie rpg

Podobnie jak Torchlight, którego wymieniłeś. Nic dziwnego że ktoś ci h'n'sa podrzucił :)

Może Drakensang?

@down: Torchlight (przynajmniej 1) jest typowym hack'n'slashem, więc ludzie mogli uznać że bierzesz je pod uwagę jako RPG. Stąd Titan Quest w propozycji, przynajmniej tak mi się wydaje. Teraz rozumiesz o co chodzi? :)

Widzisz ?

--> Prosił bym nie wymieniać :

-The Elder Scrols Skyrim

-Gothic 1-3

-Torchlight 1-2

-Wiedźmin 1-2

na samym dole

do do Drakesanga to nie , walka jest za wolna i za monotomna

Twoje wymagania to toczka w toczkę zerżnięty opis gierki pod zacnym tytułem LOKI. Chociaż to bardziej h'n's w stylu Diablo, niemniej wymogi spełnia.

RPG - jak mówiłem raczej h'n's, ale powiedzmy że się kwalifikuje.

Dużo broni/zbroi - twórcy chwalą się, że kombinacji elementów wszelakich jest ok. 100 tyś.

Profesje - 4 zróżnicowane klasy, każda po 3 różne drzewka rozwoju które można bez przeszkód łączyć. Liczy się?

Crafting - tworzenie broni z elementów składowych i ulepszanie broni/zbroi zdobycznymi materiałami.

Długa gra - przejście całej kampanii + questy poboczne zajmuje ok. 200 godzin.

End game - daruj, milordzie, osobiście nie dotrwałem do lvl capu (kryzysowy format C przerwał marsz ku chwale, a nie miałem już siły wbijać od nowa), wiec nie rzeknę. Ale domyślam się, że nic nie stoi na przeszkodzie by kontynuować radosną sieczkę postacią na max lvlu. Taki urok h'n's.

Enchanting - względnie. Ulepszenia do broni z obrażeniami od ognia/lodu/life leech/+9001 dmg przeciwko muminkom - obecne.

Mapa - 5 rozdziałów, każdy ma własną... krainę (nie lubię tego słowa, ale inne jakoś mi nie pasują). Dużą. Pomijam fakt, że niektóre fragmenty map nie są dostępne od początku.

Po avku i nicku widzę że oglądasz anime. Polecam ci jakiś jrpg na emulator, jak będziesz zainteresowany pisz pw, może ci jakiś tytuł podrzucę.

Btw, żeby nie zakładać nowego tematu, chętny ktoś pograć w BG:EE? na lanie.

Twoje wymagania to toczka w toczkę zerżnięty opis gierki pod zacnym tytułem LOKI. Chociaż to bardziej h'n's w stylu Diablo, niemniej wymogi spełnia.RPG - jak mówiłem raczej h'n's, ale powiedzmy że się kwalifikuje.Dużo broni/zbroi - twórcy chwalą się, że kombinacji elementów wszelakich jest ok. 100 tyś.Profesje - 4 zróżnicowane klasy, każda po 3 różne drzewka rozwoju które można bez przeszkód łączyć. Liczy się?Crafting - tworzenie broni z elementów składowych i ulepszanie broni/zbroi zdobycznymi materiałami.Długa gra - przejście całej kampanii + questy poboczne zajmuje ok. 200 godzin.End game - daruj, milordzie, osobiście nie dotrwałem do lvl capu (kryzysowy format C przerwał marsz ku chwale, a nie miałem już siły wbijać od nowa), wiec nie rzeknę. Ale domyślam się, że nic nie stoi na przeszkodzie by kontynuować radosną sieczkę postacią na max lvlu. Taki urok h'n's.Enchanting - względnie. Ulepszenia do broni z obrażeniami od ognia/lodu/life leech/+9001 dmg przeciwko muminkom - obecne.Mapa - 5 rozdziałów, każdy ma własną... krainę (nie lubię tego słowa, ale inne jakoś mi nie pasują). Dużą. Pomijam fakt, że niektóre fragmenty map nie są dostępne od początku.

Trudno mi to pisać ale w Loki grałem i utknąłem w wulkanie bo caly czas tam padałem...Więc gra dla mnie sensu nie ma

@refesh

Dawajcie dawajcie :D:D

Arcanum. Craft jest, mapa duża, złomu na tony, ale profesji klasycznych nie uświadczysz, system rozwoju wzorowany na Falloucie. End game... nie wiem. No i graficznie, lata już widać.

Vagrany Story. Craft, enchanting( choć głównie zabawy kamykami), end game = Asura ;), gra długa( mi pierwsze przejście zajęło ok 40h), miasto po którym pomykasz jest całkiem spore. No i znowu nie ma profesji, biegasz istnym człowiekiem renesansu: w kuźni popracuje, Fireballe porzuca, kuszą postrzela, a i z pały przez łeb przyłoży ;).Gra jednak do najmłodszych nie należy, toż to PSOne, za to zestarzała się całkiem ładnie... jak na swoje 12 lat.

Dark Souls. Gra długa i wymagająca, mapa duża, enchantig jest, złomu sporo, graficznie jest nieźle( głównie za względu na projekty, bo teksturki i efekty są ubogie). Profesji znowu nie ma, patrz Vagranta, i brak craftu. End game... znów nie wiem, PvP może?

W ostateczności może jakiś Dungeon Crawler? Taki Demise spełniał wszystkie Twoje wymagania, poza grafiką, bo nawet w roku wydania był paskudny.

Z takich lepszych i popularniejszych RPG to tylko zostało Kingdom of Amalur i Dungeon Siege.

Two Worlds, Risen, Dragon Age.

Bierz w ślepo Kingdom of Amalur i/lub Two Worlds 2, oba pasują do twojego opisu. Ogromna mapa, crafting/enchanting, setka godzin gry, świetna grafika i efekciarskie walki (głównie Amalur).