Szukam gry rpg

Dead Island i oczywiście dla fana gier BW Jade Empire czy coś takiego

fajna orientalna gra na początku trochę mnie odrzuciło ,ale potem pokochałem

Przykro mi ale te gry też już znam... ;/

Pograj w rpgi na emulatorach. Sporo tam tego jest, a czesc dosc ciekawa, choc nie bardzo znam sie na konsolach.

Might and Magic VI - VIII

Epic Battle Fantasy 4

Heroes of the Broken Land

Hinterlands

Silverfall

Evil Island, tak mi sie przypomnialo. Za dzieciaka gralem, nie wiem czy dzis by mi sie podobalo, ale wtedy sie jaralem.

Tak jak kolega wyzej - Evil Island, pamietam jak w to gralem ponad 50h i jeszcze gry nie przeszedlem, az utknalem przy jakiejs calej armii zolnierzy i nie umialem ich wybic ani sie przekrasc i sie wkurzylem i usunalem to xD. Ale tez w to gralem za dziecka ;D

EDIT:/// Jak nie grales w dark souls 2 to polecam to, zwlaszcza jak polubiles jedynke ;). Tak tylko zgaduje ze nie grales bo w opisie masz przy niektorych grach wymienione numery czesci a przy niektorych nie :D

EDIT2:/// Moze zapomniales, moze nie lubisz, ale jeszcze jest dosc dobra seria assassin's creed :D

Nie podoba mi się zbytnio to Evil Island. W Dark Souls 2 na pewno zagram a assasiny to wszystkie już ukończyłem. :D

Ale grales juz w Evil Island, czy tylko po filmikach? Serio, daj tej grze szanse, jelsi nie grales, bo ma w sobie dziwny czar, ktory ciezko okreslic.

Gorasul legacy of the dragon, w sumie gra ciekawa ale nigdy nie dalem rady przejsc

To może też bardzo fajna gra cRPG

Dark of Messiah of might and magic

ten najnowszy THIEF ( nie wiem czy to rpg nie grałem)

Może jakiś Far Cry 2/3/4 (1 to czysty FPS) ale dwójke możesz opuścic to syf

i taka gra była Alpha Protocl czy coś takiego taki mass effect troche

Z tych gier, ktore wymieniles, tylko AP mozna zaliczyc do gatunku rpg.

Tak czytam i widze ze lubisz RPG ale z dosc dynamiczna mechanika walki. Wiec moja rada jest taka bys jednak zawital do sklepu i kupil sobie nowego Dragon Age i czekac na Wieska 3. Alpha Protocl to chyba jedyny RPG ktory daje taka swobode rozwoje a co za tym idzie rozne podejscia do ukonczenia tych samych misji. Niby DeusEx daje to samo, ale walka z bossami i tak konczy sie w 1 sposob. Tyle ze AP ma strasznie plastikowe. Wiec lepiej kup nowe DA i czekaj na Wieska 3.

Albo jeszcze inaczej. Midle-earth: Shadow of Mordor ma rozwoj postaci niczym z Diablo(czyli talenty itp) czyli jest to taki RPG(mozna powiedziec) z fantastycznym systemem walki ktory daje upust emocjom :). Fabula jak nie jest jakas wykwintna, zabijaja kolesiowi rodzine i jego samego tez. Ale okazuje sie ze jednak ZYJE!! :o Wiec niczym jak Pan "Maksymilian Bolesny" dokonuje stopniowo swojej zemsty :). Co prawda do tej pory gry w klimatach Władcy Pierscieni to byly crapy ale tym razem za gre odpowiada studio ktore zrobilo takie "familijne" gry jak F.E.A.R. :) . Mi sie gra bardzo podobala :) troche RPG bo rozwoj postaci jest, banalna fabula ale jednak ciekawie przedstawiona, i rozwałka niczym w ostatnich Batmanach..... no i ten system Nemezis mmmmmm :).

No i zostając w tych klimatach dosc ciekawy tez byl The Lord of the Rings: War in the North :)

the walking dead ? moze to o.O

Neverend

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=1739

Polecam i to bardzo

Morrowind, Oblivion, Skyrim. Może STALKER? Interesują Cie gry typu Half Life, Metro, Bioshock? Mam na myśli strzelanki z naciskiem na przeszukiwanie zakamarków, fabułę, skradanie się, walki z bossami itd.

Tak czytam i widze ze lubisz RPG ale z dosc dynamiczna mechanika walki. Wiec moja rada jest taka bys jednak zawital do sklepu i kupil sobie nowego Dragon Age i czekac na Wieska 3. Alpha Protocl to chyba jedyny RPG ktory daje taka swobode rozwoje a co za tym idzie rozne podejscia do ukonczenia tych samych misji. Niby DeusEx daje to samo, ale walka z bossami i tak konczy sie w 1 sposob. Tyle ze AP ma strasznie plastikowe. Wiec lepiej kup nowe DA i czekaj na Wieska 3.Albo jeszcze inaczej. Midle-earth: Shadow of Mordor ma rozwoj postaci niczym z Diablo(czyli talenty itp) czyli jest to taki RPG(mozna powiedziec) z fantastycznym systemem walki ktory daje upust emocjom . Fabula jak nie jest jakas wykwintna, zabijaja kolesiowi rodzine i jego samego tez. Ale okazuje sie ze jednak ZYJE!! Wiec niczym jak Pan "Maksymilian Bolesny" dokonuje stopniowo swojej zemsty . Co prawda do tej pory gry w klimatach Władcy Pierscieni to byly crapy ale tym razem za gre odpowiada studio ktore zrobilo takie "familijne" gry jak F.E.A.R. . Mi sie gra bardzo podobala troche RPG bo rozwoj postaci jest, banalna fabula ale jednak ciekawie przedstawiona, i rozwałka niczym w ostatnich Batmanach..... no i ten system Nemezis mmmmmm .No i zostając w tych klimatach dosc ciekawy tez byl The Lord of the Rings: War in the North

DA3 na pewno sobie kupię i sprawdzę no i wiadomo że czekam na Wieśka. Właśnie nie, walka nie musi być dynamiczna. Ja lubię gry w stylu Gothic'a a te gry nie są zbyt dynamiczne. :D

Morrowind, Oblivion, Skyrim. Może STALKER? Interesują Cie gry typu Half Life, Metro, Bioshock? Mam na myśli strzelanki z naciskiem na przeszukiwanie zakamarków, fabułę, skradanie się, walki z bossami itd.

W mojej liście napisałem że przeszedłem wszystkie TES'y, na samym początku nawet. A reszta to nawet nie są RPG, może jedynie Metro posiada jakieś tam elementy RPG.

Z tego co widziałem, nie padła propozycja "Wasteland 2", jeżeli przypadły Ci do gustu Fallouty to też zrobi na Tobie wrażenie (Również Brian Fargo jest odpowiedzialny za Wastelanda). Diablo! Wymieniłes 2 i 3, ale gdzie Diablo - prekursor stylu, mroczny mocarz i początek serii? Polecam tego old schoola, miły mroczny klimacik, rozgrywka okraszona prostotą ale zbudowana na mega klimacie(na PC nie ma chyba poziomów trudności, ale może są jakieś mody?) - gorąco polecam. Jako fan gothica, może spróbuj serie "Risen"? Też ubóstwiam Gothica, ale osobiście Risen mnie nie oczarował - może u Ciebie będzie inaczej. Nie wiem na ile można podciągnąć Tomb Raider'a pod RPG, ale rozgrywka jest miła dla oka i ucha, są elementy rozwoju postaci, szeroko pojęty eksploring i ciekawie skonstruowana fabuła - niestety gra jest dość krótka, sam tak wsiąkłem, że nie wiedziałem kiedy a gra się skończyła pozostawiając mega niedosyt i ogromny apetyt na więcej, dla mnie osobiście godne zagrania.
Mega godny polecenia jest również "Shadow of Mordor", niestety kolejna gra która pozostawia niezaspokojony głód gdyż linia fabularna jest krótka ale za to bardzo smakowita, chwilami czuć banał, liniowość i brak porządnego zwrotu akcji. Za to cel jest jasny - zemsta. Droga do tego celu niweluje wszystkie braki fabularne, sianie "rosspierdolu" przy pomocy miecza, sztyletu i łuku uraczy nasze oczki soczystymi plamami krwi, animacje przyprawią o ciarki a urocze ciosy kończące doprawią sałatkę z posoki, flaków i zwłok uruków mega pyszniutkim miodem kwintesencji brutalności. System walki 10/10 !

Wszystko zalezy od tego co dla cb znaczy ten skrot bo dla mnie - role playing game (odgrywanie rol). I dla mnie tutaj stalker jak najbardziej pasuje, bardziej niz metro nawet ;). Rozwoj postaci? Jest - masz artefakty, nowe bronie, kombinezony, ba, nawet w niektorych czesciach masz frakcje, reputacje miedzy nimi, sojusze itd - pod tym wzgledem polecam czyste niebo ;). A klimat wprost niezmieski dlatego ze klimaty swojskie ;)

Może Darkstone?

Darksiders 1 i 2 - W jedynkę nie grałem ale dwójka bardzo fajna.

Kingdoms of Amalur: Reckoning - Cud, Miód i Orzeszki.

Divinity Original Sin - Dobrze rozbudowana i trudna gierka.

Drakensang 1 i 2 - Nie grałem długo ale się podobało.

Faery: Legend of Avalon- Dziwna, łatwa ale ładna i przyjemna.