Szukam gry rpg

Darksiders 1 i 2 - W jedynkę nie grałem ale dwójka bardzo fajna.Kingdoms of Amalur: Reckoning - Cud, Miód i Orzeszki. Divinity Original Sin - Dobrze rozbudowana i trudna gierka.Drakensang 1 i 2 - Nie grałem długo ale się podobało.Faery: Legend of Avalon- Dziwna, łatwa ale ładna i przyjemna.

O, drakensang był bardzo spoko ale tylko kiedy zaczynasz od dwojki

Z tego co widziałem, nie padła propozycja "Wasteland 2", jeżeli przypadły Ci do gustu Fallouty to też zrobi na Tobie wrażenie (Również Brian Fargo jest odpowiedzialny za Wastelanda). Diablo! Wymieniłes 2 i 3, ale gdzie Diablo - prekursor stylu, mroczny mocarz i początek serii? Polecam tego old schoola, miły mroczny klimacik, rozgrywka okraszona prostotą ale zbudowana na mega klimacie(na PC nie ma chyba poziomów trudności, ale może są jakieś mody?) - gorąco polecam. Jako fan gothica, może spróbuj serie "Risen"? Też ubóstwiam Gothica, ale osobiście Risen mnie nie oczarował - może u Ciebie będzie inaczej. Nie wiem na ile można podciągnąć Tomb Raider'a pod RPG, ale rozgrywka jest miła dla oka i ucha, są elementy rozwoju postaci, szeroko pojęty eksploring i ciekawie skonstruowana fabuła - niestety gra jest dość krótka, sam tak wsiąkłem, że nie wiedziałem kiedy a gra się skończyła pozostawiając mega niedosyt i ogromny apetyt na więcej, dla mnie osobiście godne zagrania.Mega godny polecenia jest również "Shadow of Mordor", niestety kolejna gra która pozostawia niezaspokojony głód gdyż linia fabularna jest krótka ale za to bardzo smakowita, chwilami czuć banał, liniowość i brak porządnego zwrotu akcji. Za to cel jest jasny - zemsta. Droga do tego celu niweluje wszystkie braki fabularne, sianie "rosspierdolu" przy pomocy miecza, sztyletu i łuku uraczy nasze oczki soczystymi plamami krwi, animacje przyprawią o ciarki a urocze ciosy kończące doprawią sałatkę z posoki, flaków i zwłok uruków mega pyszniutkim miodem kwintesencji brutalności. System walki 10/10 !

Wczoraj kupiłem Middle-earth: Shadow of Mordor dziś zobaczę jak ta gra się prezentuje :)

Może jeszcze Prince of Persia (trylogia) lub ten najnowszy, Zapomniane Piaski. RPG może to nie jest, ale widzę, że ludzie tutaj podobne gry podają.

jeśli dla ciebie AC jest eRpegiem to

Far Cry 2/3/4

Two Worlds

i mało znana gra a bardzo fajna

Requital Zemsta Szarego Psa

Tak jak w tytule,poszukuję jakiejś ciekawej gry rpg ponieważ nie mam siły już grać w G2NK. A grałem już w:

- Gothic 1,2,3 i Arcania

- Baldur's Gate

- Icewind Dale 1 i 2

- Wszystkie TES'y

- Fable: Zapomniane Opowieści

- Fable 3

- Wiedźmin 1 i 2

- Dragon Age 1 i 2

- Mass Effect 1,2 i 3

- Diablo 2 i 3

- Mount&Blade / Warband

- Risen 1,2,3