Szukam gry RPG

Witam. Otóż mam do was prośbę, a mianowicie:

Czy moglibyście mi polecić grę rpg? Nie taką zwykła, chciałbym żeby była wymagająca(może być hacknslash, turowa, 3d itp oby rpg). Chodzi mi dokładnie o to, żebym nie włóczył się po świecie gry z pewnością, że nic mi nie zagraża. Szukam gry w której każdy potwór, bandyta itp. stanowi zagrożenie dla mojej postaci/mojej drużyny, gdzie praktycznie na każdym kroku możemy zostać zaatakowani, a postacie nie są niezniszczalne. Nie mam dużych wymogów co do grafiki ale mimo wszystko będzie dużo lepiej mi się grało jeżeli grafika w grze będzie na przyzwoitym poziomie. Nie chcę gier typu fallout.

Pozycja nr 1 to Dark Soul 1/2

Mass Effecty na najwyższym poziomie .

x-com 2 - imposible ironman mode ( taktical RPG)

Ogólnie to nie ma jakiś tam super ultra trudnych gier na pc .

Chivarly Medieval Warfare :D

Pozycja nr 1 to Dark Soul 1/2Mass Effecty na najwyższym poziomie .x-com 2 - imposible ironman mode ( taktical RPG)Ogólnie to nie ma jakiś tam super ultra trudnych gier na pc .

Próbowałem podejść do Dark Souls i ta gra nie jest dla mnie trudna tylko delikatnie mówiąc głupia. Nie lubię klimatów SCI-FI więc mass efect i enemy unknown odpada raczej.

#EDIT

Chivalry grałem, ale według mnie dużo lepsze jest War of the roses. Chodzi mi o gry singleplayer.

X-com Enemy Unknown + dodatek

Dark Souls 1 i 2

Ewentualnie seria Gorhic, z tym że ten jest trudny tylko za pierwszym razem ;)

Seria Mount & Blade:

M&B, czyli po prostu jedynka, ale nie polecam jej, bo Warband jest jej ulepszeniem.

M&B Warband

M&B Ogniem i Mieczem

M&B Viking Conquest

Odpal w trybie bez możliwości swobodnego zapisu na najtrudniejszym poziomie.

Moze któraś z serii Mount & Blade (Up kolega wyżej mnie uprzedził )

Shin Megami Tensei

Dead space na najwyższym poziomie trudności

Oldshoolowe ale pewnie tu grafika nie będzie odpowiadać ;)

Eye of the Beholder

Ishar

Lords of the Fallen?

W Mount&Blady wszystkie możliwe jakie były grałem.Dead Space też(To jest rpg?). Chodzi mi o gry typu Dragon Age albo Sacred/Diablo tylko z większym poziomem trudności, z większymi wymaganiami od gracza. Grałem we wszystkie Dead Space , Sacredy, Diablo, Mount Blady, Gothic, W Elder Scrollsy Od 3 w górę, W Dragon Age 2 (Inquisition mi nie odpali), Loki. Szukam gier w których walka z potworami,bandytami itp. wymaga odpowiedniej techniki i kombinowania.

#UP

Nie chcę żadnych badziewi typu Dark Souls.

powiem ci ze gra daje popalic, logiczna i rpg :) Puzzle Quest :)

Sama w nia teraz ciukam xD

Chodzi mi o gry typu Dragon Age albo Sacred/Diablo tylko z większym poziomem trudności, z większymi wymaganiami od gracza.

To może Titan Quest,PoE w lidze Hardcore,Bastion,Dungeon Siege I i II,Realm of the Mad God(jeśli chodzi o multi),

Titan Quest, Poe, Realm of the mad God "zaliczone". W PoE gralem mase czasu, w titan questa probowalem ale sie nie przekonalem, a co do realm of the mad god to "bez komentarza". Wydaje mi sie ze postawilem za duze wymagania dla producentow gier na PC ...

A Dragon Age? DA: Początek, DA: 2 i teraz najnowsza DA: Inkwizycja

Każdy Final Fantasy (Może oprócz tych najnowszych, gdzie gra się sama przechodzi).

Skyrim i Raisen

#UP Obie gry zaliczone. Nie wydaje mi się, żeby w Skyrimie albo Risen było trzeba jakoś specjalnie myśleć nad taktyką walki.

Neverwinter Nights,Baldur's Gate,Icewind Dale,Planescape Torment??

Może dark souls II?

Moze BG2 na modach? Z Ascension i tactics gra jest realnie trudna.

Może dark souls II?

Przeczytałeś w ogóle co było wcześniej już napisane w komentarzach do tego tematu? Nie chcę gier typu dark souls(ta gra jest dla mnie beznadziejna). Stwierdziłem, że wróce do Dragon Age, na najwyższym poziomie trudności gra się super.

Jak chcesz sobie myśleć nad strategią walki, to pójdź w gry typu Medieval Total war, albo rome total war, etc.