Szukam gry skradankowej ! // I pytanie na temat gry Assassin's creed!

Witam ;)

Nie chciałem tworzyć 2 oddzielnych tematów wiec zapytam tutaj :)

1. Znalazłem niedawno starego Assassin's Creeda 1 w którego pykam i zaraz przejdę i zastanawiam się nad kupnem kolejnej części tylko nie wiem której jest sens przechodzić części po koleji ? A jak nie to jaka mi polecacie do zagrania ?

2. Szukam jakiejś ciekawej gry składankowej :) Czekam na propozycje odrazu mowie ze wszystkie części Thiefa przeszedłem :D

1. Po kolei

2. Deus Ex Bunt Ludzkości.

1. Każdy assasyn ma odmienną fabułę jedyne co je łączy to dejmond w 4 się to zmienia. A ogólnie to powiadają że 2 najlepsza ale jak dla mnie to Black Flag i 3 były najbardziej wciągające.

2. Dishonoroed, Deus EX, Hitman, Splinter cwel.

Assasin Creed nie ma nic wspólnego ze skradaniem się. Chociaż przejść możesz wszystko, ale im dalej tym gra jest gorsza. Wszystko psują kosmici.

W grze w/w zrobił się masakryczny bałagan chociaż kupie Assasin Creed Unity, bo mi się podoba graficznie.

Po dodatkach do drugiej częśći i aż do Black Flag ta gra to dno. Mam nadzieję że chociaż troszkę najnowszy Assasin to naprawi.

Cichy Cichacz, fajna gierka polecam

warn_ico.png
Zabawne, jednak mimo wszystko spam. - Might

1. Po kolei

2.Wszystkie hitmany, the last of us, sniper elite v2.

Jeżeli lubisz skradanki, to powinieneś zagrać w ich "ojca" tj. Metal Gear Solid, ewentualnie Metal Gear Solid 2, najlepsze skradanki na świecie, są bardzo stare ale ponadczasowe, ostatnio znowu przeszedłem obie części i jestem zachwycony.

Dark Souls bedzie na 100% pasować do gier skradanych xD a tak na serio to tak jak pozostali, polecam Splinter Cell'a (ale stare części tzn. Pandora Tomorrow i Chaos Theory).

Assasiny przechodz po kolei, bo fabuła sie łączy. Fabuła jest niezła, ale rozgrywka jest, w każdej kolejnej części, taka sama jak w jedynce. Robisz w kółko to samo. A w czwórce model walki okrętów to jakiś żart. Zmarnowany potencjał.

Metal Gear Solid, tylko że nie każda częśc wyszła na PC, z tego co wiem. Król gatunku. Fabuła jest niesamowita. Czegoś takie nie znajdziesz w innej grze.

Może Morrowind, Oblivion, Skyrim jako złodziej ? Nie są to typowe skradanki, ale grając jako zodziej można się tak bawić, bo musi on atakować z zaskoczenia dla bonusowgo dmg no i masz zdolność okradania i otwierania zamków.

Sniper Elite 1 i 2. Niezłe skradanki.

Dishonored + ALL DLC świetnie się nada , poznasz wspaniałą Historię i będziesz mógł zabawić się w cichego asasyna :)

Co do skradanek to napewno seria MGS jako obowiązek.Fabuła na dodatek jest wyśmienita wg. mnie.

Do tego można doliczyć wszystkie Deus Ex'y,Splinter Cell'e,Hitman'y.

Każdy Assassin's Creed od początku do Assassin's Creed 3 jest związany z Desmondem a pozostałe to już poboczna historia.

Dzieki za odpowiedzi ;) Napewno posprawdzam wszystko :) Tak czy siak jestem otwarty na dalsze propozycje :)

Prosiłbym o usunięcie posta, nic nie wnosi. Głównie mój błąd.

1. W sumie dobrze bedzie jak przejdziesz cala serie... ale radze sie nie koncentrowac na "znajdzkach". Są one meczące :) osobiscie uważam ze najciekawsza częścią byl Assassin Creed Revelations. Dużo nawiązań do Altaira i ciekawe zakończenie serii z Ezio :).

2. Skradanki to tak naprawde Splinter Cell(ten nowy jest fajny Black List), Dishonord(tez daje rade) no i najnowszy Thief ktory koncentruje sie glownie na skradaniu :). Poza tym oczywiscie Hitman czy DeusEx(ale tu z bossami i tak walczysz konwencjonalnie :) ). No i fakt, jak masz konsole to MGS :)

Nie ma potrzeby posiadania konsoli dla MGS, tak jak ktoś wcześniej napisał "Nie wiem ile części było na PC". Tyle co napisałem, właśnie dlatego poleciłem mu MGS i MGS2, bo tylko te części są dostępne na PC, naprawdę powinieneś ich spróbować. :D Jak przejdziesz oba te MGS'y to wszystkie inne skradanki staną się "przeciętnym" badziewiem, uwierz. ^^ Z tym, że mogą Ci się nie spodobać ze względu na to, że są to naprawdę stare gry, no i bez pad'a nie ma 100% zabawy.

Seria Thief, Seria Splitner Cell, Seria Hitman.
Co do Assassin's Creed polecam zagrać Ac1>Ac2>Ac3>BlackFlag
Skipnij BHood I Revo.

Jeżeli chodzi o bawienie się w ninja to polecam nether i maxowac skill stealth ^^
Meatl gear Solid, Dishonored. Jeżeli chdozi o mroczny klimat z tajemnicą to Alan Wake jest dosyć dobry.

Pozdro ;3

Skipnięcie BH byłoby dla niego kompletnie kołujące, biorąc pod uwagę fabułę - co jak co, ale ona jest dość istotna. Spoilerować nie będę, a innym spojlerujacym najlepiej byłoby w jajca kopnąć, na następny raz nie psuliby zabawy innym.

Assasiny przechodz po kolei, bo fabuła sie łączy. Fabuła jest niezła, ale rozgrywka jest, w każdej kolejnej części, taka sama jak w jedynce. Robisz w kółko to samo. Sniper Elite 1 i 2. Niezłe skradanki.

Druga część i kolejne są już dużo ciekawsze niż AC1, gdzie robiliśmy caly czas to samo - tutaj przynajmniej to wygląda na nieco inne. Szkoda że to właśnie pierwsza część najlepiej broniła się fabularnie.

Grywałem ostatnio w SE V2... Jeśli SE1 i 2 są takimi samymi skradankami jak ta, to niech sobie od razu odpuści - już na początku gry nie ma innego sposobu żeby przejść przez ulicę pełną wrogów niż wystrzelanie wszystkich. Za to gorąco polecam Splinter Celle, zwłaszcza te starsze.

W Splinter Cell Blacklist chętnie mogę zagrać w coopie, jak ktoś ma ochotę :)

A z gier, które nie zostały wymienione, to:

- FarCry 3 ma całkiem ciekawy system walki, skradanie jest jedną z opcji. Ja aktualnie tak gram i jako fan skradania bawię się przednio (sporo możliwości "zasztyletowania" przeciwnika - można je łączyć w serie lub np. zasztyletować jednego, a jego granat wykorzystać przeciw grupce przeciwników, ciekawe drzewko skilli jak na FPSa, mnogość broni - preferujesz nóż, pistolet maszynowy, łuk czy snajperkę - dodajmy że większość możesz modyfikować i dodawać np. celowniki lub tłumiki?)

- Seria Batman Arkham (...). Bardzo ciekawy miks gry beat 'em up i skradanki. I ten super miodny system walki.

- Kingdoms of Amalur. Taki action RPG czerpiący nieco z Devil May Cry lub God of War. Latamy po miastach - quest hubach i bijemy level. Sporo unikalnych buildów, skradanie się jest jedną z opcji i w tej grze (podobnie jak w serii TES) nie wyklucza znajomości magii, bądź biegłości posługiwania się orężem.

Jak coś mi się przypomni jeszcze to napiszę.

Dishonored - świetna gierka moim zdaniem, wracam do niej co jakiś czas. Mam nadzieję, że wypuszczą kiedyś kolejną część.

Zerknij też na Thiefa. :D

Witam ;)

Nie chciałem tworzyć 2 oddzielnych tematów wiec zapytam tutaj :)

1. Znalazłem niedawno starego Assassin's Creeda 1 w którego pykam i zaraz przejdę i zastanawiam się nad kupnem kolejnej części tylko nie wiem której jest sens przechodzić części po koleji ? A jak nie to jaka mi polecacie do zagrania ?

2. Szukam jakiejś ciekawej gry składankowej :) Czekam na propozycje odrazu mowie ze wszystkie części Thiefa przeszedłem :D