Szukam gry w klimacie horroru

jak w nazwie, szukam gry w klimacie horroru w którą można by było zagrać we dwóch i również chciałbym aby to była naprawdę straszna gra. :D

Resident Evil dawał bodajże opcję gry w trybie co-op i jak dla mnie gra naprawdę niezła (lepiej grać na padzie ze względu na wygodę).

Masz na myśli jakąś dokładną część? Ja myślę o 5 ale nie wiem czy ona była aż taka straszna...

Może Dead Space 3?

Było grane już kilka razy

SystemShock 2 ma tryb co-op. Mnie ta gra straszyla, nie wiem czy zadziala na ciebie.

7 days to die
wysoki spawn zombiaków
randomowa mapa
i
zombies always run:ON

Oczywiście nie będzie to horror ale, czasami może przestraszyć.
https://www.youtube.com/watch?v=V5dWpZXrnwY
Teraz jest wersja alpha 10.4 więc wieeeeeeeeeeeeeeeele się zmieniło.

Masz na myśli jakąś dokładną część? Ja myślę o 5 ale nie wiem czy ona była aż taka straszna...

Miałem na myśli IV i V.Fakt V nie jest zbyt straszna. Po z tym ciężko znaleść dobrego co-op horrora (te solo jakoś lepiej wychodzą twórcom).

SystemShock 2 ma tryb co-op. Mnie ta gra straszyla, nie wiem czy zadziala na ciebie.

Pamiętam jak się w to grało gdy się było młodszym, też mnie to straszyło albo Doom 3. :D Dalej czegoś szukam...

Granie w horrory we 2 zabiera im sporo ze strasznosci, bo większosć żeruje na poczuciu wyobcowania i na tym, że czujesz się samotny, opuszczony i nie ma nikogo, kto by Ci pomógł :D

Może któras survivalowa gra? Ale to raczej srednia opcja, tam raczej człowiek się spina, żeby inni gracze go nie dopadli, biegasz z kumplami po miescie, szukasz się, żeby się zebrać w miarę sensownie itp.

Z Single-player najlepszy horror to Outlast + dodatek Whistleblower, mozna sie nieźle zesrać szczególnie w podstawce bo dodatek jest krótki i mało straszny

Z Single-player najlepszy horror to Outlast + dodatek Whistleblower, mozna sie nieźle zesrać szczególnie w podstawce bo dodatek jest krótki i mało straszny

Szkoda właśnie że Outlast nie ma co-op'a, nadawała by się do gry we dwóch.

Cry of Fear, nic straszniejszego przez co-opa nie znajdziesz. Ewentualnie No More Room In Hell.

jak w nazwie, szukam gry w klimacie horroru w którą można by było zagrać we dwóch i również chciałbym aby to była naprawdę straszna gra. :D