Szukam gry z dzieciństwa

A więc pamiętam o grze tyle że kiedyś demo znalazłem w jakimś magazynie ''Gambler'' chyba rok 2000? Była to gra że widok był zza pleców, a charakteryzowała się tym że rozwalając przeciwników zdobywałeś ich postacie, na przykład że zmieniałeś swoją postać na inną. Powiem Szczerzę że to było dawno temu, i słabo pamiętam.

Jedną grą, która mi się kojarzy z tym co piszesz, jest Evolva. Drugą - Messiah. Którą wybierasz?

Nie nie, ani ta ani ta. W grze było od groma postaci, nawet podczas menu pamiętam że pokazane było wiele wiele postaci.

Prototype?

Pomyłka jest z 2009 roku

Też pomyślałem od razu o Messiah...

Może np. Sacrifice?

Chociaż nie pamiętam, żeby było tam wsysanie postaci :S

Nie sacrafice, gierka jest chyba nie co starsza. Najbardziej pamiętam właśnie że była z gazety gambler.

Gambler był wydawany do 2000 roku więc to musi być produkcja z lat 90'. Może MDK? Poszukam jeszcze, może na coś wpadnę xD

Tak BTW to była jakaś strzelanka czy RPG?

Znalazłem coś takiego: https://archive.org/details/cdrom_gambler

Jak poszukasz i pościągasz płyty, to na pewno znajdziesz :P

Kojarzę że był taki jeden tytuł z okolic '99, gdzie grafika była jakaś taka... bajkowo-kreskówkowa, o ile kojarzę. Coś w tym stylu, czy nie za bardzo?

O dokładnie, i tam nie było postaci z 3-10 tylko z 50 ;d

Hmm... no to może faktycznie H.E.D.Z.?

Hahha tak, o H.e.d.za mi chodziło, dzięki wielkie :)

A więc pamiętam o grze tyle że kiedyś demo znalazłem w jakimś magazynie ''Gambler'' chyba rok 2000? Była to gra że widok był zza pleców, a charakteryzowała się tym że rozwalając przeciwników zdobywałeś ich postacie, na przykład że zmieniałeś swoją postać na inną. Powiem Szczerzę że to było dawno temu, i słabo pamiętam.