Szukam gry z fabułą

A więc jestem w kropce, tak sobie myślę i myślę i zagrałbym w coś tylko nie wiem co, taki znudzony jestem że bania mała... :/

Żadne mmo, żadne gry z bronią palną itd nie chcę grać w jakiejś gry z kosmosem itd. Chciałbym pograć w coś jak gothic, skyrim itd

Przeszedłem:
-Wszystkie gothicy po za 4
-Wszystkie Riseny
-Z serii Tes(oblivion i skyrim)
-Kingdoms of amalur

-Dungeon siege(1 i 2)
-Fable 1
-Black&White(1,2)

-Spellforce(1 z dodatkami i 2)

-Diablo(1,2)
-Darksouls(1,2, nawet demonsouls)

W co nie chcę grać:

-Wiedźmina(1 mi się nie podobała, na 2 mam za słaby sprzęt)

-Dragon age( Wole kontrolować 1 postacią niż całą ekipą)

-Icewind dale,

-buldur gates

Wiele tytułów pewnie zapomniałem, mam małą nadzieję że polecicie mi coś dobrego.

Drakensang?

Two Worlds 1 i 2 zwłaszcza dwójka, bo jedynka odstrasza większość osób już po 30 sekundach.

-Wszystkie gothicy po za 4

To zagraj i w czwórkę, jak Ci się nudzi. Nie jest taka zła. Gothicowi 1 i 2 nie dorównuje, ale jest jak najbardziej grywalna. Nie gorsza niż Risen.

-Z serii Tes(oblivion i skyrim)

No to Morrowind. Najlepsza część serii.

Może Dark Messiah of Might and Magic. Jest to gra akcji z elementami RPG, już nieco leciwa, ale grafika nie odstrasza. Z kolei, z tego co pamiętam sprzed paru lat, rozgrywka bardzo miodna.

Mass effect 1-3, the walking death 1-2 (Mnie wciagnela wlasnie fabula i mozliwosc kreowania tego co bedzie za pomoca wlasnych wyborow) :)

Mass effect 1-3, the walking death 1-2 (Mnie wciagnela wlasnie fabula i mozliwosc kreowania tego co bedzie za pomoca wlasnych wyborow)

Ty tak na serio ?

żadne gry z bronią palną itd nie chcę grać w jakiejś gry z kosmosem itd

Do autora:

Mount & Blade: Warband

The Wolf Among Us

Tomb Raider 2013

Gra o Tron

Bastion

Autor pisze, że nie ma w co grać, i chce grę z dobrą fabułą. Odpalaj Mass Effecta kolega, a nie płaczesz, że ci "kosmos" nie pasuje. 15 minut z pierwszą częścią, i laserki ci nie będą przeszkadzać, a ty przepadniesz na kilka tygodni, bo bedziesz nerdził po nocach, zobaczysz.

@Down - Pls, niech to będzie troll...

Ale the walking dead to nie żaden kosmos o.O

Zresztą jeśli chcesz bardzo fabularne to nie powinieneś wybrzydzać związku z wyglądem, tylko odpalić i zagrać, a później marudzić po przejściu, że jednak to nie to...

jade empire ma dobrą fabułę i równie ciekawy system walki :)

A jak Ci się podobało Dungeon siege 2? Przecież tam też kontrolujesz całą drużynę. A DRAGON AGE (JEDYNKA) to klasyka i idealnie pasuje do twojej kolekcji. A ogarnięcie tych kilku postaci wcale nie jest trudne.

Jeśli podobał ci się Dark Souls, to możesz spróbować jeszcze Lords of the Fallen - twórcy nie ukrywali, że się bardzo wzorowali na japońskiej produkcji, jeśli masz w zasięgu PS4 to oczywiście Bloodborne, a skoro grałeś w Demon Souls (czyli pewnie masz PS3) to spróbuj jeszcze Dragon's Dogma, ewentualnie może jeszcze Bound by Flame (ale nie wiem czy to dobre - nie grałem, podobno było słabe ale jak nie masz w co grać to spróbuj).

Dark Messiah
Jade Empire
Bastion

Wszystkie 3 gry są suuuper dobre i ciekawe. Polecam.

Bound by Flame (gra nowa ale na moim 6 letnim kompie na high chodzila)

Loki

Titan Quest

Dragon age!

warn_ico.png
Spam ~ NS

Divinie/Beyond Divinity, stare, ale świetne mechanizmy.

A ja polecę Ci Pillars of Eternity a jak nie pasuje Ci taki system to sprawdź może Risen (wszystkie trzy części).

Wybaczcie za to, i pewnie dostanę warna za obrazę ale albo część użytkowników jest ślepa, albo poprostu głupia. Przecież napisał w co grał i w co nie chce a tu się sypią Riseny czy Dragon Age... A Pillars ma podobny system do Baldurs'a/Icewind'a :x Żeby nie było offtopu to także polecam Morrowind'a. Polecił bym Dying Light'a ale skoro Wiedziek 2 nie szedł to też niestety nie pójdzie :x

Pillars of Eternity, właśnie w to gram i muszę powiedzieć, że to naprawdę znakomity RPG z fabułą :) dużo czytania, ogólnie ma klimat.

Jade Empire - najbardziej niedoceniana, a tak naprawdę jest jedną z najlepszych gier od Bio Ware. Wspaniała opowieść z klimatem lecącym z ekranu litrami.
Mass Effect - klasa sama w sobie, stratą jest nie zagrać w tą trylogię.

Star Wars Knights of The Old Republic - również kosmiczne RPG ze znakomitą opowieścią, jednym z najlepszych zwrotów fabuły i genialnym głównym bohaterem opowieści.

Mafia 1 i 2 - może nie są to gry RPG, ale kolejny pokaz znakomitego prowadzenia opowieści, zwłaszcza Mafia 1, która jest arcydziełem.

Divine Divinity oraz Beyond Divinity - jedne z najlepszych i zapomnianych gier RPG w historii

TES Morrowind - tak jak Mass Effect, nic więcej nie trzeba mówić.