Skoro tak to Ice Wind Dale I Baldur też.
Szukam gry z fabułom
Jak ktoś wyżej polecił grę Still Life to ja polecam jej kontynuację still life 2.
Poza tym:
Zew Cthulhu: Mroczne zakątki Świata
http://www.gry-onlin...S016.asp?ID=747
Gothic I- Gothic II+Noc Kruka
Dead Space I-II-III
Lionheart
Gothic, Gothic 2 Noc Kruka, Gothic 3 (z najnowszym patchem 1.75 i QuestPackiem 4.2)
Mass Effect 1, 2 i 3
Najlepsze gry single jakie znam, a uwierz znam ich naprawdę dużo Najlepsze fabularnie, jeżeli jeszcze w mnie nie grałeś, jak najszybciej nadrób zaległosci
10/10!
Pogrywam też ostatnio w Far Cry 3 - polecam, wciągnęła mnie na długie godziny
Walking Dead i The Wolf Among Us - Genialne i szybko skończysz
Skyrim, Morrowind, Oblivion, Gothic 1&2 to kanon gatunku
Mass Effect i Dragon Age jeśli zniesiesz EA
Ja od siebie dodam, że warto zagrać w Borderlands 2 (świetna gierka pod każdym względem), Tomb Raider (dużo było spekulacji, że słaba fabuła itp. lecz mi się spodobało i tobie również polecam), L.A. Noire (dość ciekawa gra, ktoś może się przyczepić, że fabuła prosta i w ogóle moim zdaniem gra świetna i ten klimat ) i oczywiście obowiązkowo dla rodaka Wiedźmin i Wiedźmin 2. Te gry też polecam ale pewno w nie grałeś albo już ktoś polecił więc szybko wypisze kilka skyrim, dragon age, fallout, mafia, mass effect, gothic, neverwinter nights.
Niemalże każdy, kto przyczepił się do "fabułom" - o ironio - sam walnął nie lepszego byka w swoim poście... Shame on you.
Tytuły ode mnie w losowej kolejności i krótką uwagą:
1) Seria Gothic - wszystkie części. Jeśli przejdziesz pierwszą i drugą część z dodatkiem, to trzecia i "czwarta" też jakoś poleci. Tylko jak już ktoś wspomniał, z patchami najnowszymi i Quest Packiem.
2) Seria Mass Effect - no genialna gra. Tak, jak wyżej: przejdziesz pierwszą część, to drugą i trzecią będziesz dosłownie pochłaniał. Najlepsze sci-fi, w jakie grałem. Pierwsza gra (no dobra, może nie pierwsza, ale o tym dalej), która wywoływała we mnie jakiekolwiek emocja poza strachem powodowanym screamerami. Warto grać postacią zaproponowaną przez twórców - naprawdę fajny odbiór historii dzięki niej.
3) Wiedźmin I i II, ale tylko jeśli jesteś na tyle dojrzały, żeby pojąć niektóre dowcipy sytuacyjne związane z dorosłym życiem i ogarniesz dialogi, które pełne są nawiązań do realnego świata.
4) Tutaj cykl gier Black Isle: Baldury, Icewind Dale i Tormenty odpuść. O ile Baldur i Icewind Dale to serie, w których jest dość sporo walki, to Planescape: Torment jest raczej interaktywną książką. W dodatku mocno nasyconą filozoficznymi dylematami. Też raczej dla dość dojrzałych graczy.
5) Neverwinter Nights I i II - jak dla mnie, to pierwsza część fabularnie leżała. Nie zrozum mnie źle - fabuła była zgrabnie napisana, ale to jedyne, co można o niej dobrego powiedzieć. Postacie nie zapadają w ogóle w pamięć tak, jak np. w serii Gothic. Warto zagrać, ale to raczej taki hack and slash, niż rasowy erpeg.
6) Seria Warcraft 2 i 3 + Frozen Throne - niby RTS, a jednak fabuły i wyrazistych postaci mógłby jej pozazdrościć niejeden erpeg. Druga część graficznie już bardzo kłuje (nie "kuje" - kuć to można żelazo...) w oczy, ale w trzeciej grafika jest ponadczasowa. Fabuła z rozmachem, na pewno Ci się spodoba.
7) Mafia I - nie lubię określenia "epicki" jako czegoś z rozmachem, jednak w tym przypadku można powiedzieć tylko tyle, że fabuła Mafii I jest epicka. Moim zdaniem nawet bardziej, niż w Mass Effectach. Jak już ją przejdziesz, to warto zagrać w Mafię II. Jedna z misji, która bezpośrednio nawiązuje do "jedynki" dosłownie mrozi krew w żyłach kogoś, kto polubił Tommy'ego Angelo.
8) Half Life 1 i 2. Przy czym polecam ściągnięcie moda do HL2 Black Mesa, który przenosi akcję pierwszej części na silnik drugiej. Gra się naprawdę przyjemnie.
To tyle z gier, które wyróżniają się fabularnie na tle innych, w które grałem.
Ja ci polece każdego RPG'a
UP
co ty wygadujesz?? nvn fabuła leży i kwiczy?? h'n's?? Coś ty brał człowieku??
A jeżeli chodzi o naprawde Epic gre z fabułą to Heavy Rain niestety tylko dla posiadaczy playstation 3 :(
klasyka...
Risen1/2
wiedzmin (warto zaraz bedzie 3 :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D)
i polece ci P|CSX2 i Final Fantasy 12 |(mam dobry obraz iso tej gry chcesz pisz)
Dragon Age 1 i 2 są po prostu mega jedne z lepszych gier gatunku rpg. Dodatkowo mogę polecić Baldur Gate 1,2,Neverwinter Night 1,2+DLC. Na pewno te tytuły wciągną ciebie na długie godziny i będziesz chciał więcej i więcej a one ci to zapewnią
Napisaliście że MoH 2010 ma zajebistą fabułę ale nie dopisaliście że przechodzi się ją w 4h
Polecam fabularny słownik Tak poważnie to pierwsze do głowy przychodzi mi Elsword oraz Nostale, a bez online to Dragon age
jezeli mowa o fabularnym mmo to zdecydowanie LotrO i DDO
jeżeli chodzi o grę MMORPG to super fabułę ma SWTOR
Deadly Premonition. Gra z PS2, niedawno wyszła na PC, ma może "tylko" dobrą fabułę, ale klimat równa się, a nawet przewyższa dwa pierwsze Silent Hille, a postacie są tak genialnie nakreślone, że nie zapomnisz ich na długo, gorąco polecam.
oczywiście że polecie ci wiedźmina 1 i 2 pozatym gry studia Black Isle ( BG IWD PT) pozatym fallout'y od 1 części do New Vegas z typowych staroci to Wizardry8 oraz polskiego Grom'a jeśli znasz dobrze angielski to polecę ci Blood Omen 1 i 2 Soul Reaver 1i 2 oraz LoK:Defiance ( wszystkie 5 gier z serii Legacy of Kain niestety nie ma do nich spolszczenia)
Oj bym zapomiał Star Wars Knigts of the old Republic 1 i 2
"wciągającom" "fabułom" polecam słownik ortograficzny

Drakensang - klasyk RPG, fabuła dość wciąga , i system walki też niczego sobie
Assassin's creed (II) - dwójka ma najlepszą fabułe jak dla mnie , ale to kwestia gustu , ja np. uwielbiam renesans
ACII też mi się najbardziej podobał Co do gier z ciekawą fabułą to nie będę oryginalny: wszystkie części Gothica (ale jeśli ci się spodoba ta saga, to zakończ przygodę z trzecią częścią bo dalej to już nie Gothic).
Ostatni DMC jest wart uwagi. Każda część Wiedźmina jest super.
No i The Walking Dead od TelltaleGames.
Ktoś już pisał, ale również polecam Wiedźmina. Lepszej fabuły chyba nie znajdziesz.
Jeśli chodzi o MMO to najlepszą fabułę ma The Secred World