Szukam gry z ogromnym rozwojem postaci

Witam,

1.Szukam gry singleplayer z ogromnym rozwojem postaci (najlepiej nieskończony jeśli taki istnieje :D)

2.Szukam gry typu serii Gothic / Risen. (TES odpada, grałem w każdą część i jedynie Morrowind był niezły.)

NIE CIERPIĘ SCIENCE FICTION! (bardzo nie lubię tego klimatu)

Nie lubię postapokalipsy (nie lubię tego klimatu)

Kocham fantasy i historyczne realia. (szczególnie średniowiecze)

Sprawdź sobie Divinity: Original Sin. Gra czerpie garściami z prekursorów gatunku, takich jak Baldur's Gate czy Arcanum. Sam nie zaszedłem jeszcze zbyt daleko, ale raczej nie ma problemu ze zrobieniem wojownika, który korzysta z magii lub vice versa. Początkowy wybór klasy określa jedynie początek Twojej gry. Minusem może być izometryczny rzut kamery i turowy system walki (dla mnie to plus, ale jako przykład podałeś Gothica ;)). Nie mniej jednak uważam to za tytuł godny sprawdzenia, zwłaszcza jeśli lubisz fantastykę i szeroki rozwój. :)

World of warcraft ;)

WoW mi się nie podoba :v

Divinity - sprawdzę :)

Mount & Blade: Warband

Świetna gra w klimatach średniowiecza. Rozwój postaci zdecydowanie długi, albo nawet nieskończony.

Gram kampanie na najtrudniejszym poziomie, mam 1000 godzin rozegrane, z czego z 500 to jest w tej kampanii, a reszta to multiplayer z modem cRPG i końca tej kampanii nie widać.

Polityka, bitwy 100vs100, oblężenia i obrona zamków, sporo możliwości rozwoju swojej postaci (łucznik, łucznik konny, piechur z mieczem, rycerz z mieczem, z lancą, halabardnik, kusznik i parę innych). Ta gra ma wszystko ! :)

Może niebawem doczekamy się kolejnej części. Ma wyjść dwójka, a wcześniej chyba Ku Karaibom, czy osadzona w czasach żaglowców, bitew morskich i piratów. Mniam mniam.

Mount & Blade Ogniem i Mieczem jest słaby. Nie polecam.

Możesz jeszcze spróbować Dragon Age: Początek + dodatek Przebudzenie.

Bardzo dobry erpeg. Rozwój postaci jest tak samo "skończony" jak w Gothicu, czy Risenie, ale przecież tutaj chodzi o fabułę ;)

Dragon Age 2, to syf, crap, dno i trzy metry mułu. Z całego serca nie polecam.

Za 5 dni (20.11) wychodzi trzecia część.

Nie będę tworzył nowego tematu więc zapytam się tutaj.

Poszukuje podobnej gry jak kolega ( rpg, single player, fantasy ) z możliwością wyboru klasy postaci ( mag, warrior itp ) i z otwartym światem.

Z tego co widzę ( tutaj mogę się mylić ) to w Dragon Age gra się drużyną. Takie gry odpadają . Interesuje mnie rozwój i gra pojedynczej postaci

A w wiedźmina to ty grałeś? :D

@swietlik

Ostatnimi czasy pogrywam sobie w Kingdoms of Amalur: Reckoning i gra całkiem nieźle wpasowuje się w kryteria.

Swietlik

Seria The Elder Scrolls.

Najnowszy, ale i najgorszy jest Skyrim.

Jeśli nie przeraża Cię trochę starsza grafika, to polecam Morrowinda i Obliviona.

Niby nie ma tam klas postaci, ale w rzeczywistości i tak będziesz się skupiał na jednej z trzech, czyli wojownik i gildia wojowników, mag i gildia magów, no i złodziej i gildia złodzieii.

W Dragon Age 1 prowadzisz jedną postać, a towarzysze do Ciebie dołączają podczas gry. Możesz rozwijać ich umiejętności samemu, albo nacisnąć przycisk Auto i punkty skilli przydzielą się im automatycznie. Możesz także kazać im walczyć automatycznie i nie będziesz musiał nawet się nimi zajmować, tylko będziesz sobie walczył Twoją postacią.

Gra ma świetną fabułę, więc uważam, że warto w nią zagrać.

Wiedźmin 1 i 2, jak kolega wyżej napisał. Najlepszy rpg, w jakiego grałem.

Seria Gothic, czyli: (ze względu na ciągłość fabuły polecam granie od części pierwszej)

Gothic 1

Gothic 2 + obowiązkowy dodatek Noc Kruka

Gothic 3

Gothic 3 Zmierzch bogów

Arcania: Gothic 4

Risen seria (taka słabsza wersja Gotica).

Seria Mass Effect, czyli 1,2,3. Też gramy od jedynki, bo jest ciągłość fabuły.

Wszystkie wymienione wyżej gry, poza Risenem i TES, są w pełnej polskiej wersji językowej z porządnym dubbingiem. Dla mnie to wielki plus, mimo iż znam angielski.

@edit

Two Worlds 1 i 2

Jedynka może zniechęcać od pierwszego wejrzenia, ale dwójka była całkiem przyzwoita.

Fable część pierwsza najlepsza.

Ta nowa trójka ma tyle pedalskich akcentów, że wyłączyłem to po godzinie.

ooo ja też z tej listy skorzystam :D dzięki wielkie

Witam,

1.Szukam gry singleplayer z ogromnym rozwojem postaci (najlepiej nieskończony jeśli taki istnieje :D)

2.Szukam gry typu serii Gothic / Risen. (TES odpada, grałem w każdą część i jedynie Morrowind był niezły.)

NIE CIERPIĘ SCIENCE FICTION! (bardzo nie lubię tego klimatu)

Nie lubię postapokalipsy (nie lubię tego klimatu)

Kocham fantasy i historyczne realia. (szczególnie średniowiecze)