Szukam gry

Witam, szukam ciekawej gry:

1. Musi być darmowa
  2. Mile widziane polskie tłumaczenie
  3. Dość aktywny serwer
  4. Mile widziana ładna grafika (nie pixeloza)
  5. Nie może mieć nic wspólnego z gameforge.

Do tej pory grałam w metin2, ostatnio pobrałam Eternal Magic (grafika i gra fajna, ale robienie misji z automatu mnie znudziło), pograłam w WOW’a chwilę, ale weszłam i wyszłam

Ciekawą grą wydaje mi się ArcheAge ale niestety jest płatna, więc odpada.
Szukam czegoś przy czym miło spędzę czas i się zrelaksuje :slight_smile:

Witaj :slight_smile: Polecam Ci grę w ArcheAge, gdyż nie dawno sam szukałem, czegoś ciekawego.
Gramy na serwerze Jakar, który jest, bardzo zaludniony. Do tego stopnia, że momentami jest kolejka do logowania.
Gra nie ma wsparcia dla języka Polskiego, ale coś za coś… Większość gier mmo na rynku jest martwa. Zresztą, przy odrobinie chęci wszystko idzie ogarnąć.
Jeżeli chodzi o płatności…
Są dwie wersje ArcheAge. Unchained i podstawowy.
Podstawowy ArcheAge, jest bezpłatny i występuje w nim system Patron*
Pakiet, który kupujesz raz na miesiąc, by odblokować niektóre funkcje. Zazwyczaj pierwszy się kupuje, a każdy następny - Kupujesz od graczy za walutę w grzę. Oczywiście nie musisz tego robić :slight_smile: Możesz kupić, po dłuższym czasie za walutę gry. Do tego czasu, będziesz się mogła dalej rozwijać, więc nie ma na co narzekać.
Druga wersja ArcheAge, jest płatna. Kupujesz ją i masz dostęp do gry bez Patrona.
… Ale wszystko zależy od gustów, to tylko moja subiektywna opinia.
W razie czego, na forum w dziale: Szukam graczy - Znajdziesz mój post do rekrutacji z linkiem na nasz serwer Discord.
Pozdrawiam! :slight_smile:

1lajk

Jeżeli szukasz jedynie gry, w której mogłabyś się odstresować, to tak naprawdę każde MMO f2p będzie dla Ciebie, o ile nie przeszkadza Ci fakt, że na wiele rzeczy będziesz musiała farmić dłużej lub będą one dla Ciebie niedostępne (np. przedmioty kosmetyczne z IS). Najtrudniej będzie z polskim tłumaczeniem, bo bardzo mało gier jest tłumaczonych na język polski (na myśl przychodzi mi obecnie jedynie Chronicles of Arcadia i Drakensang Online). Osobiście poleciłabym Ci Blade & Soul, które ma bardzo ładną grafikę, przyjemny system walki i sporą populację - jeśli wejdziesz pod skrzydła jakiejś fajnej gildii, to powinnaś na luzie czyścić content. Słyszałam też, że całkiem nieźle ma się Neverwinter Online.

1lajk

Sądzę że w twoim przypadku może być warto dać szansę Neverwinter Online. Gra ciągle bardzo dobrze się trzyma, dużo graczy, co parę miesięcy wychodzą nowe moduły/dodatki, gra jest darmowa, nastawiona na PvE.

Jest polskie tłumaczenie, ale nie do końca. W takim sensie że prowadzili polskie tłumaczenie do… 6? 7? modułu, potem je porzucili bo za mało osób grało z polski (lub za mało płaciło). Ale to co przetłumaczyli to zostało, osobiście grywam na angielskiej wersji, ale cóż, nawet za czasów gdy tłumaczenie było robione na bieżąco i tak grałem na angielskiej :smiley:.

Jest dużo towarzyszy do kolekcjonowania (którzy pomagają nam w walce lecząc, atakując itd), dużo mountów, czy zbroi/broni. Do tego dochodzą jeszcze artefakty które są przedmiotami o potężnej mocy - w skrócie są to przedmioty których możemy używać raz na parę minut. Co one robią? Wszystko - thayańska ksiega zmarłych przyzywa kościotrupy by dla nas walczyły, krąg żywiołów przyzywa 4 żywioły w które można wejść by dostać buffa zależnie od wybranego żywiołu, albo posążek beholdera który przyzywa iluzję beholdera zadającą obrażenia wielu wrogom naraz.

Czy to będzie gra dla ciebie? Nie wiem, ale sprawdzić nie zaszkodzi :smiley:

1lajk

Neverwinter nie jest po polsku tak dla jasności a w AA darmowym trzeba być zalogowanym żeby labor się odnawiał czyli takie pkty do aktywności wszelakiej w grze kraftu itd albo kupić premium , tak czy inaczej…
Polecam GW2 jesli gra dla relasu , fajna mechanika gry , świat tak jak by sam zyje , zagraj Łowcą , on oswaja zwierzeta ktore znajdziesz na mapie :slight_smile: bardziej się przygodowo zrobi :SD

1lajk

Pobrałam Neverwinter i bardzo mi się podoba, ale wszędzie pisze UNTRANSLATED i połowy napisów nie widać, gdzie to zmienić?

Neverwinter nie jest caly po Polsku, tłumaczenie było do któregoś dodatku a później zostało porzucone a i tak pozostawiało wiele do życzenia bo jechali chamsko translatorem