Szukam horror anime / ciekawa manga

Siema,szukam anime w klimatach horror. Głównie byłbym zainteresowany zombie,ale demony i wampiry też mogą być.
Oczekuje dużo krwi,scen drastycznych i obrzydliwych.
Oglądałem Hellsing,High school of dead,Death note,jakieś naruta i bleache także nie jestem zbyt doświadczony w kwestii anime.

Jeśli chodzi o mangę to poszukuje takiej,której nie czyta sie rok(ogółem żeby była krótka),nie musi być horror może być fantasy,jakieś sensacje.Reasumując coś krótkiego i ciekawego.

anime:

o demonach: blood +

dodatkowo: HIGURASHI NO NAKU KORO NI

Ghost Hunt, Elfen Lied, Darker than black ale to bardziej tajemnice niż horror

Ogólnie mało horrorów oglądałem, ale te pamiętam

a może być po angielsku? Jeśli tak to polecam mangę Akumetsu (krwawe rozprawianie się z skorumpowanymi politykami przez tytułowego terroryste, a na końcu każdej udanej akcji popełnia samobójstwo... i wraca!)

Fajnie mi się czytało również Hoshi No Samidare oraz Veritas

Hellsing :D

Shiki, Piekło Dantego, Jigoku shoujo, Gantz - Anime

Z mangi gorąco polecam Area D

Hellsing

Hellsing Ova. Nie polecajcie zwykłego bo to nie ma sensu skoro Ova jest kropka w kropkę na podstawie mangi. Deadman Wonderland?

Pisz wymaluj anime dla ciebie poniżej B):ph34r:

Berserk - Zacznij od anime, jak ci przypadnie bądź nie, do twojego gustu. Proponuje mangę potem, jest dużo brutalniejsza, i chyba jest dalej wydawana chodź mogę się mylić, drop'łem ten tytuł.

http://myanimelist.net/anime/33/Berserk

Claymore - Brutalne anime z demonami i siekaniem mieczami ;) Kumpel polecał mi mangę, że niby jeszcze lepsze od anime, sam nie czytałem więc nie wiem z pierwszej ręki jak to jest.

http://myanimelist.net/anime/1818/Claymore

Elfen Lied - Jest anime niepokojące, klimatyczne i przede wszystkim ciekawe.

http://myanimelist.net/anime/226/Elfen_Lied

P.S. Jak mi się coś przypomni to dopisze ;)

Możesz sprawdzić anime "Another" - takie trochę oszukać przeznaczenie. Nie brakuje tu drastycznych scen. Możesz też zobaczyć jeszcze "Mirai Nikki" i tak jak wyżej parę osób poleciło - "Elfen Lied".

Jeśli ci nie przyszkadza język angielski to mam parę ciekawych mang :) są to ukończone tytuły mam nadzie że jakiś tytuł ci sie spodoba...

Shinobi no Kuni (o walkach Shinobi)

The Record of War in Crodia (Manhwa)

Angel Densetsu ( szkola delikwenci)

Kiseijuu (horror) Dragon Head (katastroficzny psychologiczn horror)

Zettai Joousei (ecchi szkoła gynofobia)

Onihime VS (demony)

Beelzebub (demony szkola delikwenci)

Guardian Dog (demony)

Siema,szukam anime w klimatach horror. Głównie byłbym zainteresowany zombie,ale demony i wampiry też mogą być.
Oglądałem Hellsing,High school of dead,Death note,jakieś naruta i bleache także nie jestem zbyt doświadczony w kwestii anime.

Jeśli chodzi o mangę to poszukuje takiej,której nie czyta sie rok(ogółem żeby była krótka),nie musi być horror może być fantasy,jakieś sensacje.Reasumując coś krótkiego i ciekawego.