Siema,szukam anime w klimatach horror. Głównie byłbym zainteresowany zombie,ale demony i wampiry też mogą być.
Oczekuje dużo krwi,scen drastycznych i obrzydliwych.
Oglądałem Hellsing,High school of dead,Death note,jakieś naruta i bleache także nie jestem zbyt doświadczony w kwestii anime.
Jeśli chodzi o mangę to poszukuje takiej,której nie czyta sie rok(ogółem żeby była krótka),nie musi być horror może być fantasy,jakieś sensacje.Reasumując coś krótkiego i ciekawego.
Szukam horror anime / ciekawa manga
anime:
o demonach: blood +
dodatkowo: HIGURASHI NO NAKU KORO NI
Ghost Hunt, Elfen Lied, Darker than black ale to bardziej tajemnice niż horror
Ogólnie mało horrorów oglądałem, ale te pamiętam
a może być po angielsku? Jeśli tak to polecam mangę Akumetsu (krwawe rozprawianie się z skorumpowanymi politykami przez tytułowego terroryste, a na końcu każdej udanej akcji popełnia samobójstwo... i wraca!)
Fajnie mi się czytało również Hoshi No Samidare oraz Veritas
Hellsing
Shiki, Piekło Dantego, Jigoku shoujo, Gantz - Anime
Z mangi gorąco polecam Area D
Hellsing
Hellsing Ova. Nie polecajcie zwykłego bo to nie ma sensu skoro Ova jest kropka w kropkę na podstawie mangi. Deadman Wonderland?
Pisz wymaluj anime dla ciebie poniżej
Berserk - Zacznij od anime, jak ci przypadnie bądź nie, do twojego gustu. Proponuje mangę potem, jest dużo brutalniejsza, i chyba jest dalej wydawana chodź mogę się mylić, drop'łem ten tytuł.
http://myanimelist.net/anime/33/Berserk
Claymore - Brutalne anime z demonami i siekaniem mieczami Kumpel polecał mi mangę, że niby jeszcze lepsze od anime, sam nie czytałem więc nie wiem z pierwszej ręki jak to jest.
http://myanimelist.net/anime/1818/Claymore
Elfen Lied - Jest anime niepokojące, klimatyczne i przede wszystkim ciekawe.
http://myanimelist.net/anime/226/Elfen_Lied
P.S. Jak mi się coś przypomni to dopisze
Możesz sprawdzić anime "Another" - takie trochę oszukać przeznaczenie. Nie brakuje tu drastycznych scen. Możesz też zobaczyć jeszcze "Mirai Nikki" i tak jak wyżej parę osób poleciło - "Elfen Lied".
Jeśli ci nie przyszkadza język angielski to mam parę ciekawych mang są to ukończone tytuły mam nadzie że jakiś tytuł ci sie spodoba...
Shinobi no Kuni (o walkach Shinobi)
The Record of War in Crodia (Manhwa)
Angel Densetsu ( szkola delikwenci)
Kiseijuu (horror) Dragon Head (katastroficzny psychologiczn horror)
Zettai Joousei (ecchi szkoła gynofobia)
Onihime VS (demony)
Beelzebub (demony szkola delikwenci)
Guardian Dog (demony)
Siema,szukam anime w klimatach horror. Głównie byłbym zainteresowany zombie,ale demony i wampiry też mogą być.
Oglądałem Hellsing,High school of dead,Death note,jakieś naruta i bleache także nie jestem zbyt doświadczony w kwestii anime.
Jeśli chodzi o mangę to poszukuje takiej,której nie czyta sie rok(ogółem żeby była krótka),nie musi być horror może być fantasy,jakieś sensacje.Reasumując coś krótkiego i ciekawego.