Szukam i poszukuję

Witam. Zacznę od tego, iż szukam anime, mangi, novelki, książki lub filmu. Interesują mnie jednak tylko pewne konkretne motywy:

1) Po prostu komedia. Może być głupia. Najważniejsze, żeby była śmieszna i nie przynudzała. Oglądałem chyba tylko Gintamę i Devil Is A Part-timer.

2) Motyw, w którym główny bohater w wyniku jakiejś katastrofy musi walczyć o przetrwanie w trudnych warunkach w efekcie czego zmienia się z p*zdy w totalnego badassa ;P Przykłady: Dungeon Seeker albo Arifureta

3) Motyw Wuxii. Sztuki walki, sekty, kultywacja, oczy kobry, dzikie węże, styl żurawia i ogólnie tego typu sprawy. Póki co czytam "I Shall Seal the Heavens", "Peerless Martial God" i "Martial God Asura".

1 i troszkę 2

Prison school masa głupiego fanservice, główny bohater musi walczyć o przetrwanie w trudnych warunkach.. w więzieniu szkolnym w którym został zamknięty przez podglądanie, mimo iż nie brzmi przekonująco można było się pośmiać

1 saiki kusuo no ψ nan, danshi koukosei no nichijou, świetne komedyjki

2 Tokyo ghoul (manga, anime nie polecam bo jest beznadziejne, tokyo ghoul re: czyli druga część jest znacznie lepsza imo), kiseiju(tutaj anime już wypada dobrze, więc nie trzeba czytać) oba pasują idealnie

Dzięki za propozycje ;p Prison school czytałem kiedyś, zanim wyszło anime i nawet zabawne na początku było, ale potem ilość fanservice'u zaczęła mnie przerażać ;p Danshi kouksei też już oglądałem. To Saiki Kusuo sprawdzę. Tokyo ghoula przeczytałem mangę, ale miała tak okropne zakończenie, że nie miałem chęci zabierać się za Tokyo Ghoul: Re ;( Czy rzeczywiście druga część jest dużo lepsza? I czy dalej jest o tym samym głównym bohaterze, bo jak dobrze pamiętam to zaczynało się o jakiejś laseczce ;p

Feng shen ji goraco polecam, sam lyknalem calosc w jeden weekend. Vinland Saga tez moze ci przypasowac.

Odświeżam ;p

Tokyo ghoul re: (masz tu jego wygląd przez pierwszą dłuższą część chapterów), pomyśl kogo ci on przypomina :D według mnie dużo bardziej dojrzała, i fajna fabuła w końcu dostajemy więcej info o klaunach(furuta <3) ogólnie sporo postaci umiera(niektóre powracają do życia, jak pan ananasik aka seidou)

Witam. Zacznę od tego, iż szukam anime, mangi, novelki, książki lub filmu. Interesują mnie jednak tylko pewne konkretne motywy:

1) Po prostu komedia. Może być głupia. Najważniejsze, żeby była śmieszna i nie przynudzała. Oglądałem chyba tylko Gintamę i Devil Is A Part-timer.

2) Motyw, w którym główny bohater w wyniku jakiejś katastrofy musi walczyć o przetrwanie w trudnych warunkach w efekcie czego zmienia się z p*zdy w totalnego badassa ;P Przykłady: Dungeon Seeker albo Arifureta

3) Motyw Wuxii. Sztuki walki, sekty, kultywacja, oczy kobry, dzikie węże, styl żurawia i ogólnie tego typu sprawy. Póki co czytam "I Shall Seal the Heavens", "Peerless Martial God" i "Martial God Asura".