Szukam jakichś ciekawych rpg'ów

Znudziły mi się ostatnio doty, lole i hotsy, więc szukam dobrych gier rpg, ew. strategicznych (coś w stylu Hirołsów lub serii Disciples).

Grałem już w:

• Gothic 1/2/3
  • Hirołsy
  • Disciples
  • Borderlandsy
  • Diablo 2/3
  • Wiedźmin 1/2/3
  • Star Wars: Knights of the Old Republic
  • Two Worlds 1/2
  • Dragon Age (ale jeszcze nie w to Inquisition, dobre?)

Mass Effect

Jade Empire

Wiedźminy

Star Wars te od bioware

Two Worlds 2

Dragon Age

Ja obecnie zakochałem się w Shadowrun Returns i Shadowrun: Dragonfall, jest jeszcze trzecia część, ale póki co jej nie mam.

Dzięki za tak szybkie propozycje, Shadowrun wygląda ciekawie. W niektóre z podanych gier grałem, także zeedytuję listę.

To taki rpg/strategia Ascension to the Throne - Wojna o Koronę tylko trudno ją dostać.

Co do rpg nie polecam ci starych tytułów bo raczej się w nich nie odnajdziesz.

Lecz:

neverwinter nights 1/2 dodatki to obowiązkowa produkcja

i nie tak znana seria Divinity

Koniecznie sprawdź Mass Effect, a jeżeli nie przeszkadza Ci oldschool (czyt. rzut izometryczny) i liczysz na dobrą fabułę, to: Baldur's Gate (1 i 2, niedawno wyszły Enhanced Edition), Planscape Torment, Icewind Dale.

Icewind dale, polecam

Might And Magic: Dark Messiah
Fallout 3/NV
Risen 1/2/(trójką do rzici)
Dishonored (co do tej gry, to nawet nie wiem, czy można nazwać ją RPG, ale godna polecenia)

Spellforce: Zakon Świtu

Świetna gierka :)

Risen 1,2,3

TES:Morrowind oraz TES:Oblivion

Pillars of Eternity

M&B Warband

SW:KotOR 2 (bo pisałeś tylko o jedynce, a ta gra ma też sequel)

Age of Wonders 3 (hirołsopodobne)

XCOM:Enemy Within (dla mnie to jest rpg ;))

Dragon Age 3 jest gorszy od jedynki, ale lepszy od dwójki(co zresztą nie jest żadnym osiągnięciem). Ogólnie to nie jest za dobry. Moim zdaniem nudny, a system walki jeszcze nudniejszy. No ale są ludzie, którym się bardzo podoba, więc musisz sam sprawdzić.

jRPG też Cię interesują? Jeśli tak, to znajdzie się kilka dobrych gier do polecenia.

Ja pojde w klasyke :

- neverwintery (kultowa klasyka w ktora nawet dzisiaj mozna grac i dobrze sie bawic (zwlaszcza w dwojke) - nic dodac nic ujac)

- sacrifice (to takie rpg-rts, powinno sie spodobac jesli cie... specyficzna grafika nie odstraszy, po prostu daj grze szanse to sie zakochasz :D)

- skoro gothic to moze tez Risen (tu jak w gothica polecam zaczac od pierwszej czesci, max od drugiej choc to tez co nie co stracisz ze swiata) ?

- kingdom of amalur reckoning (czy jakos tak xd)

- Avencast : Rise of the Mage (gra o magach i magii, wiec jesli to lubisz to polecam, inaczej mozesz sb odpuscic)

- Titan Quest (z dodatkiem, diablo klon ktory stal sie czymś więcej, świetny klimat + ciekawy rozwoj postaci polegajacy na wyborze drzewek/specjalizacji... ktore pozniej mozna, a nawet trzeba mieszac)

- Sacred (kolejny diablo klon ktory dodal na tyle wlasnych pomyslow ze stal sie kultowa gra - kto nie gral ten nie zrozumie, po prostu a swoj klimat i urok)

Pillars of Eternity + The White March Part 1

Skyrim - nie jest tak fajny jak Morrowind ale i tak godny polecenia

Divinity: Original Sin - dobra gra ze świetną fizyką.

- Sacred (kolejny diablo klon ktory dodal na tyle wlasnych pomyslow ze stal sie kultowa gra - kto nie gral ten nie zrozumie, po prostu a swoj klimat i urok)

Ja tylko dodam, że ta gra ma już 3 części, ale tylko jedynka jest godna polecenia.

Dzięki za pomoc :)

Jeszcze na szybko dodam Valkyria Chronicles, może nie do końca RPG(zależy jak rozumieć termin), ale godna polecenia jeśli nie przeszkadzają Ci japońskie rozwiązania :)

Znudziły mi się ostatnio doty, lole i hotsy, więc szukam dobrych gier rpg, ew. strategicznych (coś w stylu Hirołsów lub serii Disciples).

Grałem już w:

• Gothic 1/2/3
  • Hirołsy
  • Disciples
  • Borderlandsy
  • Diablo 2/3
  • Wiedźmin 1/2/3
  • Star Wars: Knights of the Old Republic
  • Two Worlds 1/2
  • Dragon Age (ale jeszcze nie w to Inquisition, dobre?)