Szukam Klanu, Gildi, grupy ludzi

Witam od dawna staram się znaleźć miejsce dla siebie w grze mmo etc szukam grupy ludzi pewnie jak każdy, ale gdzie jest na ts/discordzie czy innym programie koło 10-50 ludzi dziennie na więcej niż 1 h raidu, każdy wspomina stare czasy gdy mówili , ze tibia czy inne gry były najlepsze ale to ludzie tworzą klimat i dlatego tak ważne dla mnie jest gra obojętnie jaka , która wymaga czynnego udziału gracza na jednym z wymienionych programów oraz aktywności graczy a nie tylko logowania się na 1 h dunga czy też 20 min dialy questa.

Jest ktoś w stanie mi pomóc ? hm…

Nie jestem pewny czy dobrze ciebie rozumiem, ale chcesz gry gdzie jest grono ludzi siedzące na ts/discordzie, grające w to mmo, gadające co chwile o czymś i jest ono zżyte ze sobą. Jeśli tak to polecam The Division. Ogólnie na fb jest grupa i link do discorda. Siedzi tam dość sporo ludzi, gadają i grają(jeśli o to ci chodziło)

dokładnie o to mi chodziło hehe, tylko na strzelnianki mam już za słaby refleks, dlatego wolałbym mmo/rpg. hm

DC universe online - klan nazywał się bodajże polish squad i też są całkiem okej. najwyżej dodaj sobie tam użytkownika alishiaa albo alishiaPL do znajomych. ona była chyba liderem

Jeśli nie odstrasza Cię klimat to najlepiej nada się EVE. Tam zawsze community żywe. Dołączając do corpa (polskich też jest od groma) nikt Cię nie odrzuci. Zawsze będzie z kim pogadać. Często spędzałem długie godziny tylko gadając o “istnieniu świata” kręcąc statkiem na stacji i nic nie robiąc. Jeśli odstrasza Cię abonament to dam sobie rękę uciąć, że jest to o wiele łatwiejsze i przyjemniejsze niż było kiedyś. Zanim dojdziesz do etapu, w którym będziesz w 100% pewien kim chcesz być będziesz już miał odłożone ISK na omege :slight_smile: