Szukam klawiatury

Witam.

Potrzebuje kupić klawiaturę. Budżet to 200 zł.

Cechy:

- musi być płaska

- przydałyby się jakieś dodatkowe klawisze multimedialne

- najlepiej gdyby nie była zbyt szeroka ~48cm ( tak wiem, że to niekoniecznie idzie w parze z poprzednim punktem)

- nie obraziłbym się gdyby posiadała podświetlenie

Natec Genesis RX22 - ta ogólnie wydaje mi się spoko aczkolwiek nie ma żadnych dodatkowych klawiszy + nierównomierne podświetlenie.

Z góry dziękuje za pomoc.

Tu masz ciekawe zestawienie http://www.purepc.pl/klawiatury_i_myszki/wielki_test_klawiatur_dla_graczy_porownanie_20_modeli?page=0,44

Ja się przymierzam do rx55 kupić zaraz po świętach.

Wszystko spoko, ale w tym zestawieniu są tylko dwie klawiatury z mojego progu cenowego i nie mają niestety płaskich klawiszy.

Odświeżam.

Zwiększyłem budżet do 300 zł bo widzę, że do 200 nie ma nic ciekawego.

Sam mam na oku Genius Manticore jednak biorąc ją muszę sporo przepłacić bo dostępna jest tylko w Saturnie za 290 zł gdzie wcześniej była na necie po 220 zł...

Może ktoś z was zna coś lepszego w tej cenie ?

Na myśl przychodzi mi Razer DeathStalker i SS Apex. Obie używałem, ale to Razer bardziej przypadł mi do gustu. Prosta, ale posiada anti-ghosting + fly on macro - co akurat mi się przydaje. Klawisze są nawet ciche(w obu konstrukcjach), ale w DeathStalkerze klawisze mają cięższy skok

SteelSeries APEX prezentuje się świetnie. Szkoda, że cena jest tak wysoka...

Razer nie ma dodatkowych klawiszy, które często się przydają.

hmm Roccat Isku ?

Manticore mi się chyba bardziej podoba wizualnie od Roccata. Ma też krótszą podpórkę pod nadgarstek, a ja nie lubię długich podpórek.

Chyba nie znajdę nic lepszego od Manticory.

W każdym razie dziękuje za chęć pomocy. ^^

Witam.

Potrzebuje kupić klawiaturę. Budżet to 200 zł.

Cechy:

- musi być płaska

- przydałyby się jakieś dodatkowe klawisze multimedialne

- najlepiej gdyby nie była zbyt szeroka ~48cm ( tak wiem, że to niekoniecznie idzie w parze z poprzednim punktem)

- nie obraziłbym się gdyby posiadała podświetlenie

Natec Genesis RX22 - ta ogólnie wydaje mi się spoko aczkolwiek nie ma żadnych dodatkowych klawiszy + nierównomierne podświetlenie.

Z góry dziękuje za pomoc.