Szukam kogoś kto rozumie dobrze j. angielski

Witam

Ostatnio chcialem sobie pograć w Maple Story EU, ale mam problem bo ciągle wyskakuje mi ten sam blad.

Poszukalem trochę w necie i znalazlem rozwiązanie (po angielsku).

Zauważylem, że paru osobą to pomoglo.

Niby zrobilem wszystko co bylo tam napisane, ale nic mi to nie pomoglo, wiec wydaje mi się, że widocznie zle cos zrozumialem.

Dlatego chcialbym, aby mi ktoś pomocny to przetlumaczyl.

Nie jestem pewien czy mogę dać link, więc lepiej zacytuje ten fragment.

"If you get an error containing WSAstartup, 10093 or if you are able to connect but disconnect as you reach the character select screen or shortly after you enter the game:

Open a command prompt (you will need to be running as an administrator). Type: "netsh winsock reset" (without the quotes) and press enter. Then reboot your computer.

Command prompt can be found in Start -> All Programs -> Accessories -> Command Prompt. To run as an administrator simply right click the icon and select "Run as administrator"

If you get a message referring to "elevation" you are NOT running as an administrator. Run the command prompt as administrator and try again"

Za wszelką pomoc będę wdzięczny

Start > wszystkie programy > akcesoria > uruchamiasz wiersz poleceń jako administrator (czyli prawy przycisk myszy na ikonę i uruchom jako administrator). Wpisujesz tam: "netsh winsock reset", tylko bez cudzysłowia, wciskasz enter i uruchamiasz ponownie komputer.

Ehhh...

Niestety ten sposób nie dziala

Nie wie może ktoś jak sobie poradzić z tym problemem ?

Tzn chodzi o to, że wywala mnie z gry i pisze "Connection to the server has ended"

Mam ten sam problem, ale w każdym razie, Inyenn dobrze przetłumaczył.

Najdziwniejsze jest to, że chyba nikt nie zna rozwiązania, a Nexon nawet się nie ruszy, żeby pomóc ;x

A szkoda bo grałem chwilkę na globalnej wersji i mi się spodobała, ale lagi spowodowane AoL-em sprawiają, że nie można tam długo posiedzieć

Nexon kiedyś to w końcu naprawi. Na pewno przejrzałeś całe forum techniczne tej gry? Jeśli tak to zostaje Ci tylko patrzenie od czasu do czasu czy już to jakoś naprawili, lub wydali patcha. Sprawdź jeszcze czy firewall i antywirus nie blokują tego programu, lub jeśli posiadasz router może odblokuj porty potrzebne grze? Miałem taką sytuację w Battlefield Heroes, cały czas mnie nie łączyło, kiedy odblokowałem porty wszystko zaczęło śmigać.

@http://forum.nexoneu.com/NXEU.aspx?g=posts&t=53518&p=11

Może tam znajdziesz odpowiedź? Padła tam jakaś odpowiedź, że musisz zaakceptować warunki gry na stronie internetowej, bo jak robisz to w grze, dostajesz DC.

Podali tam odpowiedz, ale tamten koleś mial inny problem bo on mial black screena i wtedy go wyrzucalo, a mnie wyrzuca wtedy kiedy już klikam login ;x

A co do wypowiedzi Inyenn'a to wszystko już odblokowalem i mam modem wiec to nie to ;<

Witam

Ostatnio chcialem sobie pograć w Maple Story EU, ale mam problem bo ciągle wyskakuje mi ten sam blad.

Poszukalem trochę w necie i znalazlem rozwiązanie (po angielsku).

Zauważylem, że paru osobą to pomoglo.

Niby zrobilem wszystko co bylo tam napisane, ale nic mi to nie pomoglo, wiec wydaje mi się, że widocznie zle cos zrozumialem.

Dlatego chcialbym, aby mi ktoś pomocny to przetlumaczyl.

Nie jestem pewien czy mogę dać link, więc lepiej zacytuje ten fragment.

"If you get an error containing WSAstartup, 10093 or if you are able to connect but disconnect as you reach the character select screen or shortly after you enter the game:

Open a command prompt (you will need to be running as an administrator). Type: "netsh winsock reset" (without the quotes) and press enter. Then reboot your computer.

Command prompt can be found in Start -> All Programs -> Accessories -> Command Prompt. To run as an administrator simply right click the icon and select "Run as administrator"

If you get a message referring to "elevation" you are NOT running as an administrator. Run the command prompt as administrator and try again"

Za wszelką pomoc będę wdzięczny