Szukam kompanów do rozgrywki RP

Cześć Wszystkim! :slight_smile:
Tak jak napisałem w temacie - poszukuję ludzi/niewielkiej ekipy do rozgrywki RP.
Zagłębiając się w różne tytuły odniosłem wrażenie, że coraz więcej z nich (przez swoje uniwersum i mechanikę) umożliwia w pełni komfortowy role-playing. Byłby ktoś zainteresowany zapoczątkowaniem czegoś takiego w np. BDO, ESO, czy chociażby Conan Exiles (lub jakiejkolwiek innej grze, jeśli znajdą się chętni)?
A może coś przeoczyłem i w podanych przeze mnie tytułach działają już polskie grupy/gildie o takim profilu rozgrywki?

Mam świadomość, że taka forma zabawy nigdy nie cieszyła się wielką popularnością, ale mimo wszystko piszę, licząc, że znajdą się chętni :smiley:

ja w sumie byłbym zainteresowany tylko na czym konkretnie miało by to polegać w jakim kierunku miało by to iść, masz jakiś pomysł czy to po prostu taka myśl?

Również jestem zainteresowany. o/

Pewne zarysy mam, ale przed planowaniem czegokolwiek warto by wybrać grę.
Osobiście skłaniałbym się ku ESO - lore i świat gry daje w RP mnóstwo możliwości. Jeśli pasuje Wam ESO, to po zebraniu chętnych można planować szczegóły, a jeśli nie to jestem otwarty na propozycje. :slight_smile:

Zakładając, że znajdzie się choć mała grupa chętnych, chciałbym żeby był to projekt tworzony wspólnie. Odnośnie ustalania lore grupy i całej struktury dobrze będzie to przedyskutować tak, by każdy mógł rzucić własne pomysły i sugestie. Dzięki temu każdemu będzie grało się komfortowo. :smiley:

Pewnie, jeżeli ESO, to również się na to piszę. ESO jest chyba najbardziej odpowiednie pod ten rodzaj rozgrywki.

W GW2 jest sporo rolplejowiczów, nawet kilka dużych gildii polskich nastawionych na RP. Możecie też tam spróbować tym bardziej, że jest F2P.

Ja sam podziękuję, nagrałem się już swoje i jak RP, to tylko ze znajomymi i z dużą dozą alkoholu.

1lajk

Nie wiem czy w eso dalej jest ten system ze bez premium (ktore zastapilo dawny abonament) jest sens pogrywać, ktos sie orientuje jak to tam teraz wyglada ?

Zawsze był sens - premium daje ci masę contentu, ale można bez niego żyć - tak jak i bez dodatkowego 10% expa (chociaż niektóre raidy są na terenach chapterów np. Morrowind). IMO rzeczą, która najbardziej zmusza do kupienia premium jest crafting bag, bez którego plecak zapełnia nam się cholernie szybko. Jeśli jednak nie bawisz się w crafting i nie zbierasz wszystkiego jak leci bo “a nuż się przyda”, to i tego ficzera nie powinno ci brakować.

1lajk

Jeśli ESO to daj znać.