Szukam konkretnego typu anime

Preferowany typ-fantasy, walki

1.Rozwój postaci jak w rpg noob- najmocniejszy , może być że jest już ekspertem w walce,

2. Anime ma być typu Polujemy na potworki, musimy uratować miasto, zdobyć skarb,

3. ŻADNYCH anime typu bootom czyli typowe pvp

4. Najlepsze by było anime wioska/świat zagrożona przez potwory-walka

5. Nie pamiętam tytułu ale wolał bym uniknąć anime typu wojna o św. grall, czy kto jest najsilniejszy (wymuszone walki)

6. Ghost Hunt najlepsze anime jakie widziałem tego typu też jak najbardziej, Także Problem Children i No game no life

Oglądałem: (tego typu lubię)

Attack on Titan (niezbyt mi pasował), Bleach, One Piece, Sword Art Online, Hunter x Hunter, No Game No Life, Problem Childern, Blade and Soul, Soul Eater, Strongest Disciple, Soul Eater, Shaman King, Pokemon ;), suisei no gargantia, Ranma 1/2, angel beats, Ghost Hunt i inne zobaczę co polecicie ;),

Przy okazji (bedzie cieżko)- szukam tytułu anime:

Anime opowiadało o świecie które mu zagrażać będzie smoczy król lub demon nie pamietam poprawnej nazwy ale coś ze smokiem, głównych bohaterów było kilku, anime rysowane inna niz zazwyczaj kreską jakby komputerowe, jak się pojawiło było bardzo nie popularne (nie wiem czemu), każdy z bohaterów umie walczyć i chyba znalazł swoją moc albo ją odkrył nie jestem pewien, wiem, że jeden używał lancy, potworki używały czarów też, była jedna walka ze smoczym królem w podziemiach

Fairy Tail

Slayers

Claymore?

claymore tez mi sie podobał, może być też w stylu anime szkoła-magia-walka, w sensie że ktoś nagle odkrywa moce, są mu dane, w miarę możliwości nie jest debilem w sensie poznał to zna, komedia na tego typu anime rzadko jest dobrze zrobiona, bez porywania ukochanych i wątków kryminalnych w miarę możliwości, umieszczanie takich rzeczy w tego typu anime np. sao jest niezbyt fajne i nigdy dobrze nie wygląda nawet w książkach, cos w stylu mam fajny temat ale teraz go zupełnie obejdę i będzie cos innego, to głupie trochę :P

Log Horizon

Preferowany typ-fantasy, walki1.Rozwój postaci jak w rpg noob- najmocniejszy , może być że jest już ekspertem w walce,2. Anime ma być typu Polujemy na potworki, musimy uratować miasto, zdobyć skarb,3. ŻADNYCH anime typu bootom czyli typowe pvp4. Najlepsze by było anime wioska/świat zagrożona przez potwory-walka5. Nie pamiętam tytułu ale wolał bym uniknąć anime typu wojna o św. grall, czy kto jest najsilniejszy (wymuszone walki)6. Ghost Hunt najlepsze anime jakie widziałem tego typu też jak najbardziej, Także Problem Children i No game no lifeOglądałem: (tego typu lubię)Attack on Titan (niezbyt mi pasował), Bleach, One Piece, Sword Art Online, Hunter x Hunter, No Game No Life, Problem Childern, Blade and Soul, Soul Eater, Strongest Disciple, Soul Eater, Shaman King, Pokemon , suisei no gargantia, Ranma 1/2, angel beats, Ghost Hunt i inne zobaczę co polecicie ,Przy okazji (bedzie cieżko)- szukam tytułu anime:Anime opowiadało o świecie które mu zagrażać będzie smoczy król lub demon nie pamietam poprawnej nazwy ale coś ze smokiem, głównych bohaterów było kilku, anime rysowane inna niz zazwyczaj kreską jakby komputerowe, jak się pojawiło było bardzo nie popularne (nie wiem czemu), każdy z bohaterów umie walczyć i chyba znalazł swoją moc albo ją odkrył nie jestem pewien, wiem, że jeden używał lancy, potworki używały czarów też, była jedna walka ze smoczym królem w podziemiach

Polecam ci sprawdzić accel word i guilty crown :)

Co do tego anime to mam 80% pewności że chodzi ci o Ichiban Ushiro No Daimaou

Atak tytanów to jedno z lepszych anime jakie widziałem, do kreski było trza się przyzwyczaić, ale skoro coś ci nie pasowało... (facepalm)

Przechodząc do tematu.
1. Po pierwszym punkcie wnioskuje, że główny bohater ma być koksem! W Akame Ga Kill, główny bohater w pierwszej scenie zabija potężnego smoka... może to ci się spodoba, chociaż główny wątek kręci się wokół pewnej bandy nocnych zabójców, a całość bardziej przypomina mi Assassin's Creed :P

2. Nie rozumiem tego punktu, ale pewnie chodzi o prostą fabułę, gdzie od pierwszej chwili wiadomo co zrobić. Pod ten punkt przypisuje również Akame Ga Kill, gdzie banda zabójców ma za cel uratować stolicę (miasto). Ze zdobyciem skarbu i zabijaniem potworków raczej ciężko będzie, większość anime opiera się na zabiciu "czarnego charakteru" lub uratowania świata :P

3. Chciałem ci polecić SAO2 skoro oglądałeś jedynke, ale po 10 odcinkach widzę, że siedzą w tym turnieju i siedzą... więc raczej odpada, bo to w końcu PvP :P

4. ... zdecyduj się człowieku, czy mają być skarby, potworki do ubicia, czy ratowanie świata. Wydaje mi się, że ten punkt jest zbędny i powinien być dopiskiem do punktu numer 2. Obejrzałem tylko jeden odcinek Kapitana Ziemi (po polsku), Capitan Earth. Przyznam, że zapowiada się całkiem fajnie, niestety dopiero za jakiś miesiąc wezmę się za ten tytuł, bo teraz oglądam ze 3 czy 4 serie (sporo tego) i dodatkowy tytuł by mi wszystko poplątał xD.

5. Pewnie chodzi ci o Fate/Zero czy jakoś tak xD, tam magowie wzywali przydupasów, którzy walczyli o jakiś przedmiot, który miał im spełniać życzenia (tak słyszałem, nie oglądałem tego, ale tak słyszałem... mogę się mylić). Łatwiej byłoby mi powiedzieć czego masz nie oglądać, ponieważ ja jestem fanem brutalnych walk, latajacych flaków, ciężkiego klimatu ( zaczynałem moją przygodę z anime od Black Rock Shooter, Elfen Lied, Wonderland Deadman ). Na pewno ci odradzę Ben-to xD, gdzie aby zjeść kolację trzeba ją sobie wywalczyć!

6. Z wymienionych tytułów znam tylko No Game, No Life i przyznam, że to anime jest genialne. Zapomniałem tytułu, ale widziałem raz takie anime, gdzie kilka osób przenosi się do podobnego świata, gdzie się gra. Towarzyszyła mi taka dziewczyna z króliczymi uszami, a jednym z głównych bohaterów był blondyn, który miał niesamowitą siłe :P, może komuś wpadnie do głowy co to za tytuł. Obejrzałem kilka odcinków, ale zobaczyłem, że fabuła zmierza w zupełnie inną stronę niż się tego spodziewałem.

Co do Log Horizon, prawdopodobnie podobne do SAO, jednak... kto widział SAO ten raczej przy nim zostanie :P

Accel World, to anime tych samych ludzi co od SAO. Dla mnie osobiście... główny bohater to porażka w tym anime. Jakby poważny temat nie poruszał, to jak został narysowany po prostu mnie rozśmieszało. To tak jakby klaun prubował kandydować na prezydenta xD.

Guilty Crown, bardzo dobre anime. Jeżeli ci się spodoba to Akame Ga Kill również :P, lub jeżeli spodoba ci się Akame Ga Kill, to Guilt Crown również.

O reszcie wspomnianych anime nie słyszałem.
To wszystko z mojej strony :)

Ichiban Ushiro No Daimaou nie nie to ale tez to oglądałem, przypomniało mi sie że postacie w tym anime co szukam tytułu mogły się wydawać dużo mniejsze i może nieco kwadratowe, Kreska wygląda jak te przerywniki teatralne co do niektórych anime i postacie też są takie jak to japońce mówią chibi trochę :P

Preferowany typ-fantasy, walki

1.Rozwój postaci jak w rpg noob- najmocniejszy , może być że jest już ekspertem w walce,

2. Anime ma być typu Polujemy na potworki, musimy uratować miasto, zdobyć skarb,

3. ŻADNYCH anime typu bootom czyli typowe pvp

4. Najlepsze by było anime wioska/świat zagrożona przez potwory-walka

5. Nie pamiętam tytułu ale wolał bym uniknąć anime typu wojna o św. grall, czy kto jest najsilniejszy (wymuszone walki)

6. Ghost Hunt najlepsze anime jakie widziałem tego typu też jak najbardziej, Także Problem Children i No game no life

Oglądałem: (tego typu lubię)

Attack on Titan (niezbyt mi pasował), Bleach, One Piece, Sword Art Online, Hunter x Hunter, No Game No Life, Problem Childern, Blade and Soul, Soul Eater, Strongest Disciple, Soul Eater, Shaman King, Pokemon ;), suisei no gargantia, Ranma 1/2, angel beats, Ghost Hunt i inne zobaczę co polecicie ;),

Przy okazji (bedzie cieżko)- szukam tytułu anime:

Anime opowiadało o świecie które mu zagrażać będzie smoczy król lub demon nie pamietam poprawnej nazwy ale coś ze smokiem, głównych bohaterów było kilku, anime rysowane inna niz zazwyczaj kreską jakby komputerowe, jak się pojawiło było bardzo nie popularne (nie wiem czemu), każdy z bohaterów umie walczyć i chyba znalazł swoją moc albo ją odkrył nie jestem pewien, wiem, że jeden używał lancy, potworki używały czarów też, była jedna walka ze smoczym królem w podziemiach