Szukam kosmicznej wyścigówki

Niedawno naszło mnie zagranie w grę, która przypomina wyścigówki jak ze screenów. Kiedyś pamiętam na PC były tytuły na zasadzie oddzielnego klienta (lata 90?), gdzie jazda była dynamiczna, występowały neonowe tunele po których można było krążyć, itp. Z tego powodu mam pytanie, czy aktualnie można zagrać w coś co by graficznie pasowało do dzisiejszych czasów ? Nie chodzi mi o flashe, bo takich jest sporo jak tylko wpiszę frazę w google, ale coś porządniejszego (na PC), o ile ktoś przypadkowo zna coś takiego.

Skyriders-for-iOS-and-Android.jpg

sky-racer-impulse-250.jpg

safari-biathlon-racer.jpg

To nie screen, ale dobrze oddaje klimat

Dzięki za odpowiedzi.

Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to "Star Wars Episode I Racer". Grałam w to za dzieciaka i niedawno odświeżyłam sobie ten tytuł. Bawiłam się tak samo dobrze :).

Pierwsza myśl to oczywiście Wipeout, szkoda tylko, że nie ma na PC, choć możesz grać przez emulator. Z tytułów takich starczych to tylko kojarzę Grand Prix Evolution.

Pamiętam też takie małe jakby samochodziki sterowane i jeździło po torze/torach. Nie pamiętam jednak tytułu Stunt GP albo Re-Volt jeden minus nie są w kosmosie. Jednak pierwsza ma dobre trasy można wymachnąć niezłe comba.

Niestety z nowosci nic do glowy mi nie przychodzi. Ale jak siegne pamiecia do lat mlodosci, to przypomina mi sie gra, ktorej nazwa to DethKarz.

Nie wiem dlaczego, ale ostatnich latach nie robi sie gier malo realistycznych, ktore lamia prawa fizyki, a stawia sie na produkcje, ktore maja w wiekszym stopni odzwierciedlac rzeczywistosc.

Z całego serca polecam Hover Ace :D

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=1402

To ja ci polecę Nitronic Rush ;)

Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to "Star Wars Episode I Racer". Grałam w to za dzieciaka i niedawno odświeżyłam sobie ten tytuł. Bawiłam się tak samo dobrze .

Klasyk, też mi przyszedł pierwszo do głowy. Fanem SWsów nie jestem, ale takimi ścigantami dobrze mi się śmigało :)

Pierwsza myśl to oczywiście Wipeout, szkoda tylko, że nie ma na PC, choć możesz grać przez emulator. Z tytułów takich starczych to tylko kojarzę Grand Prix Evolution.

O to chodziło, i tak coś czułem, że na konsolę szybciej się znajdzie niż na PC. Dzięki wielkie, będę coś kombinował w takim razie.

Pamiętam też takie małe jakby samochodziki sterowane i jeździło po torze/torach. Nie pamiętam jednak tytułu Stunt GP albo Re-Volt jeden minus nie są w kosmosie. Jednak pierwsza ma dobre trasy można wymachnąć niezłe comba.

Pamiętam te gry, był świetne jak na tamte czasy. Przez Re-volta kupiłem kiedyś ze dwa samochodziki na baterie, i dwa rozbiłem / zepsułem :)

Niestety z nowosci nic do glowy mi nie przychodzi. Ale jak siegne pamiecia do lat mlodosci, to przypomina mi sie gra, ktorej nazwa to DethKarz.Nie wiem dlaczego, ale ostatnich latach nie robi sie gier malo realistycznych, ktore lamia prawa fizyki, a stawia sie na produkcje, ktore maja w wiekszym stopni odzwierciedlac rzeczywistosc.

Dość dawny tytuł i to chyba m.in. w ten grałem kiedyś. Dzięki za przypomnienie, bo gdy nie będzie wyboru, to trzeba będzie wrócić do klasyki :)

Z całego serca polecam Hover Ace http://www.gry-onlin...016.asp?ID=1402

Bardzo przypomina te ściganty z Star Warsów, ale wygląda całkiem fajnie. Dzięki za info.

To ja ci polecę Nitronic Rush

Są neony ale nie o takie pojazdy i dynamikę mi chodziło konkretnie. Ale ten tytuł chyba jest najbliższy moim wytycznym, dzięks.

Niedawno naszło mnie zagranie w grę, która przypomina wyścigówki jak ze screenów. Kiedyś pamiętam na PC były tytuły na zasadzie oddzielnego klienta (lata 90?), gdzie jazda była dynamiczna, występowały neonowe tunele po których można było krążyć, itp. Z tego powodu mam pytanie, czy aktualnie można zagrać w coś co by graficznie pasowało do dzisiejszych czasów ? Nie chodzi mi o flashe, bo takich jest sporo jak tylko wpiszę frazę w google, ale coś porządniejszego (na PC), o ile ktoś przypadkowo zna coś takiego.

Skyriders-for-iOS-and-Android.jpg

sky-racer-impulse-250.jpg

safari-biathlon-racer.jpg

To nie screen, ale dobrze oddaje klimat

Dzięki za odpowiedzi.