Witam czy mógłby mi ktoś polecić jakąś kurtkę skórzaną na rozmiar L? Od dawna się przymierzałem do kupna ale zawsze czasu nie było... Znalazłem taką http://allegro.pl/l-kurtka-skora-new-2014-od-matt-i3905559690.html podoba wam się i czy nie ro***bie się po jakimś czasie? Możecie mi podsyłać linki z allegro z ciekawymi aukcjami..
Szukam kurtki skórzanej
Skóra ekologiczna - najgorszy możliwy syf na odzież wierzchnią. Matowieje, przebarwia się, pruje (tj. odpadają łatki małe) itp itd. Ja swoją "skóre" kupowałem... bo ja wiem, 10 lat temu, w second handzie za 120 złotych + 40 na pralnie. Do dziś nie ma na niej śladu użycia większego. Naturalnie mowa tu o prawdziwej świńce czy krówce
Jeśli chcesz kurtkę, pozbieraj te 300-400 złotych i kupuj z prawdziwej skóry, a nie skóropodobnego plastiku.
No wiesz nie stać mnie bynajmniej teraz, aby kupywać kurtki do 400zł, a oprócz prawdziwej skóry z jakiego materiału można coś dobrego kupić?
A bo ja się znam na modzie
Kurtki skórzane dzielą się na dwie kategorie; dobre, które przed przerobieniem biegały po świecie i beczały/chrumkały i cała reszta szajsu.
Tego typu kurtki nie opłaca się kupować w formie podróbki/półśrodka. To po dwóch, trzech miesiącach zacznie się sypać, a prawdziwa jeszcze do kryzysu wieku średniego przetrzyma.
A cena 400 złotych to i tak przecena/mało znane firmy, porządne to i do dwóch tysiaków mogą dojść (dlatego dziewczyny lubią "skórzanych" chłopców).
Podsumowywując, kurtka skórzana ze skóry ekologicznej czy wyrobu skóropodobnego jest jak świnka morska. Ani świnka, ani morska
Miałem kurtkę na motocykl sztuczną to była jakaś masakra pojeździłem miesiąc rozciągała się tak jak kolega wyżej pisał zaczęła się łuszczyć i odpadać kawałkami... Teraz mam naturalną co prawda kosztowała ponad 300 zł ale drugi sezon i nie widać żadnych uszkodzeń.
To co podesłałeś to nie jest kurtka skórzana ( w każdym razie nie ze skóry) tylko tzw. Skajka (nie wiem jak to sie pisze ) Jeśli chcesz kupić prawdziwą kurtkę skórzaną to musisz wyłożyć z 400-500 zł. (Ceny dochodzą nawet do 2.000)
Może kup w lumpeksie ,chyba tylko tam kupisz prawdziwą skórę za takie pieniądze
Chłopak się nie zna więc zamiast się nabijać napiszcie coś co da mu do myślenia czy aby na pewno opłaca się ją kupować
Oczywiście dużo firm oferuje "Skórzane" kurtki sropy nie sropy i inne masówki. Ale żadna z ich skór nie wytrzyma tego co ta prawdziwa Jeżeli interesowały by cię kamizelki skórzane to polecam sklep WiT leather
Ja jestem bardzo zadowolony z ich kamizelek ^^
Ale wytłumaczcie mi dlaczego nie warto kupić eko skórzanej? Bardzo chciałem mieć taką kurtkę tylko , że narazie nie stać mnie na prawdziwą skórę a przeważnie teraz wszyscy chodzą w takich kurtakch bo wierzyć mi się nie chce, że wszyscy by kupowali skóry za 800zł. Czy taka kurta eko ściera się, po jakimś czasie użytkowaniu brzydko wygląda czy jak? Może ktoś miał taką kurtkę?
Ja miałem podobną eko skóre ale bez tych wszystkich gumek i wytrzymała 4 lata a teraz dopiero zaczęła się sypać na ramieniu
Mam nadal taką kurtkę za 100zl, i tylko suwak się popsuł ;p. Kupiłem ją w zeszłą zimę.
Oczywistym jest ze prawdziwa skóra kosztuje sporo więcej tak jak pisano poprzednio, ale czy taka skórka która podał autor nie wytrzyma za długo takiego normalnego użytkowania?
Mam nadal taką kurtkę za 100zl, i tylko suwak się popsuł ;p. Kupiłem ją w zeszłą zimę.
A stan, nie rozwala się? Wiem ,że taka kurtka jest mniej wytrzymalsza od prawdziej no ale coż... Chyba że polecacie, żeby gdzieś w sklepach na bazarze kupić? bo przez allegro trochę ryzykowne bo nie wiem jak będzie wygladać.... bo na zdjęciu będzie co innego i tutaj
Pochodź po sklepach typu HiM itp. chociaż teraz wątpię żeby były takie kurtki... Bo to raczej na jesień tego masa się robi.
Ja w tym sklepie http://www.denley.pl/ kupiłem już kilka ubrań i zero problemów. Towar jakościowo mają bardzo dobry, także polecam.
Witam czy mógłby mi ktoś polecić jakąś kurtkę skórzaną na rozmiar L? Od dawna się przymierzałem do kupna ale zawsze czasu nie było... Znalazłem taką http://allegro.pl/l-kurtka-skora-new-2014-od-matt-i3905559690.html podoba wam się i czy nie ro***bie się po jakimś czasie? Możecie mi podsyłać linki z allegro z ciekawymi aukcjami..