Szukam "mentora" EVE Online

Witam,

wczoraj rozpocząłem rozgrywke w EVE Online. Całość contentu dość mnie oszołomiła więc szukam kogoś kto mi wytłumaczy podstawowe aspekty/przyjaznej (polsko/angielskojęzycznej - bez znaczenia) korporacji która chętnie owe aspekty wytłumaczy i pomoże w początkowej fazie gry.

Lat mam 20 także fajnie by było jakby ktoś zbliżony do mnie wiekiem by się podjął tego wyzwania :)

Średnia wieku to 30+ także ciężko, z własnego doświadczenia powiem Ci żebyś nie szedł nigdzie, tylko sam sobie ogarniał grę korzystając z pomocy internetu i wiki, pytania zadając na kanale Rookie help czy Corp, w którym jesteś na start z prostych powodów - Nie znajdziesz korporacji w której poznasz cała grę. Albo ci powiedzą żebyś siedział w high secu i bawił się w industriala, albo że EVE to tylko low sec i pvp w nim bo w nullu przecież spokój, a tylko nooby koparkami latają(którzy chcąc nie chcąc są podstawą ekonomii) lub też null sec. Sam stwierdź przy czym bawisz się najlepiej.

wow ale mu dojeba***, widac tylko ile Ty masz latek:)

Podanij nick, jutro po 15 zaloguje mozemy pogadac na tsie odpowiem na te pytania na ktore znam odpowiedzi. Co do korpa to idz gdziekolwiek w sumie, kazdy korp ma tsa(podstawa) gdzie dostaniesz odp po kilku sekundach. W eve nie ma czegos takiego jak "o to jest noobek smiejmy sie z niego i podpuszczajmy go" zawsze znajdzie sie ktos kto chetnie pomoze:)

warn_ico.png
Wulgaryzm ~ NS

@domeneck

Odpowiadając na twoje pytanie, chciałbym zaprosić cię do anglojęzycznego Corp - Brave Newbies Inc. należącego do największego sojuszu w grze Brave Collective, który to natomiast należy do największej koalicji sojuszy HERO Coalition.
Dlaczego ta korporacja?
Sam dołączyłem do niej ponad tydzień temu, ale jest świetna. Mnóstwo osób, które pomagają, nawet jeżeli przez Ciebie przegrają bitwę, to i tak wszyscy się śmieją i jeszcze Ci statek odkupią :D
Gdzie mieszkamy?
Mieszkamy w Null Secu, czyli obszarze świata gry, który jest władany przez graczy, komputer tutaj w nic nie ingeruje.
Co robimy?
Zacznę od tego, ze każdy może być wolnym strzelcem, możesz kopać skałki, gaz, explorować sajty, racić, handlować, importować, skautować, ale najważniejsze jest tutaj PvP, na które wstęp mają wszyscy!!! Jeżeli latasz najsłabszym statkiem, to i tak możesz lecieć. Codziennie organizowanych jest parę fun flot, które są nastawione typowo na zabawę.
Zapytasz, a co z pieniędzmi?
W Nullu jest o wiele łatwiej zarobić na cokolwiek niż w Hi-Secu czy low-secu.
Ograniczenia?
Jedyne takie, że Hi-sec nie jest już dla Ciebie bezpiecznym miejscem. Jako, że jesteśmy największą korporacją w grze, dużo innych korporacji wypowiada nam wojny, przez co mogą do Ciebie strzelać w Hi-secu bez żadnych konsekwencji. W Nullu też, tylko z tą różnicą, ze tu są wszyscy, więc jesteś wśród swoich.
Ale jak to się ma do nowego gracza?
A no tak, że:
po pierwsze, nikt Ci nie mówi co masz robić,
po drugie, codziennie jest organizowanych po kilka szkoleń z różnych dziedzin (w j. angielskim)
po trzecie, SRP = jeżeli spadniesz podczas trwania floty swoim statkiem, to z hangaru jest Ci przydzielany nowy, nie śmigany :D
po czwarte, od początku będziesz uczył się porządnej gry
po piąte, jest paru Polaków, którzy chętni Ci pomogą (np. JA :D)
po szóste, mnóstwo dróg rozwoju i doświadczeni gracze, którzy Ci je przedstawią

Więc serdecznie zapraszam i na koniec filmik :D
https://www.youtube.com/watch?v=F-G8cPjy9bY

PS, Gdybyś się zdecydowała i zechciał dołączyć, napisz do mnie na PW, a nie omieszkam pomóc :)

bravy sa znani w eve z pvp:) wiec jesli tego szukasz to popieram:)

a statki to refunduje prawie kazdy korp:D gorzej z fitem hehe

Naszczeście BNI refunduje statki z fitami :)

a co to

Witam,

wczoraj rozpocząłem rozgrywke w EVE Online. Całość contentu dość mnie oszołomiła więc szukam kogoś kto mi wytłumaczy podstawowe aspekty/przyjaznej (polsko/angielskojęzycznej - bez znaczenia) korporacji która chętnie owe aspekty wytłumaczy i pomoże w początkowej fazie gry.

Lat mam 20 także fajnie by było jakby ktoś zbliżony do mnie wiekiem by się podjął tego wyzwania :)