Szukam mmo b2p lub podobnej. Na ogranie i odsprzedaż jak się znudzi

Cześć
Niedługo mam urodziny, i szukam sobie gry mmo b2p lub podobnej na ogranie i odsprzedaż jak się znudzi. Chodzi mi o grę nienastawioną na pvp i niewymuszającą go. Chcę sobie pograć mając z tego jakiś fun i potem odsprzedać konto jak gra mi się znudzi. No i mieć jakiś choćby i mały zysk z racji że mam postacie na takim lv i zdobyte takie a takie eq itp.

Od razu zaznaczam, nie lubię pvp, więc mnie to nie interesuje. Nie jestem też żadnym tzw ogarniętym graczem co to w 1 dzień nabija 100lv, wszystko od razu ogarnia i z łatwością trzepie tony golda :slightly_smiling_face: . Co byście polecali? Gra musi być popularna i kosztować max 100zł, a najlepiej mniej.

Gw 2 ? akurat mam tanio konto idealne na start za 80 zł :slight_smile: i jeszcze boost jest na 80 jakbys chcial nowego chara zrobic :slight_smile: wiec juz mozesz wystawic drozej niz 80 a jak pograsz to i pewnie wiecej :slight_smile: sprawdz dzial targowisko :slight_smile:

To chyba nie jest gra b2p tylko abonament + płatne dodatki. Nie jestem pewny czy to mi odpowiada. Chcę kupić raz i grać bezterminowo. I bez dokupowania zaraz ton dodatków :slight_smile:

Guild Wars 2 jest grą B2P. Gdzie może spróbować za darmo z pewnymi ograniczeniami. Jedynie co musisz dokupić to dodatki POF i HOT. I kupując PoF w gratisie dostajesz HoT. :slight_smile:

Tam masz podstawkę F2P, a dodatki musisz kupić (dokładniej to jeden najnowszy i stary dodatek w pakiecie dostajesz)

Dokladnie kupujesz raz i masz na stałe - same dodatki na allegro a bez tego gry nie ma to koszt ok 100 zł

w tym momencie gram na prywatnym serverze aiona EuroAion gra tam ludzi o wiele wiecej niz u gameforga na globalu, Aion jest na starszej dobrej wersji, server stabilny, ping super, a ludzie sprzedaja wykokszone chary nawet po 2-3 tysiace złotych na tym serverze :smiley: wiec jak wykoksze swoje templarka to go ladnie potem sprzedam :slight_smile:

Prócz GW2 jeszcze z takich MMO b2p jest TESO (the elder scrolls online). Podstawkę z jakimiś tam starszymi DLC można kupić spokojnie za mniej niż 100 zł. Tylko trzeba uważać co się kupuje bo ten system upgradowania pod nowe DLC mają strasznie pogmatwany i można kupić zły klucz.

Idealnym kandydatem do mmorpg z twojego opisu jest OldSchool Runescape i Runescape 3. Grając w 100% content pvp można nieźle zarobić. Sama wytrenowana postać też chodzi po kilkaset Euro, nie wspominając o tym, że można sprzedawać złoto z gry za $$ i mieć z tego stały dochód

Genshin Impact, robisz 10lvl I masz 20 darmowych rolli, może Ci się trafić 5* I sprzedajesz np za 30zl na allegro, ludzie kupują masowo :slight_smile: sam osobiście kupiłem konto z “zhongli” za 80zl.

niedawno w dziale szukam mmo reklamowałem shroud of the avatar - poszukaj - gra ma dozwolony real money trading - jest oficjalny post na ich forum - jest free 2 play - nie mozna handlować postaciami - ale inną zawartością - czyli dorobkiem - i zarabia się dość łatwo - mogła by cie wciągnąć na dłużej - i nadmiar golda byś sobie odsprzedawał .

dalej wygląda jak Gothic 1 czy cos się zmieniło ?

Genshin nie jest aby f2p? W sumie miałem kiedyś tam ograć, ale zniechęciło mnie że to nie jest mmo tylko fabuła. To już sprawdzam tą grę :slight_smile:

ale tam jest abonament. Zdążą ze mnie zedrzeć ostatnie majty zanim zostanę ogarniętym graczem na tyle żeby zarabiać choćby na ten abo :smiley: . Do tego jak już pisałem nie znoszę pvp alias robienia za chłopca do bicia :slight_smile:

Po miesiącu gry w RS:3 i OSRS jesteś spokojnie w stanie zarabiać na abonament. W obu wersjach gry są bardzo doświadczone polskie społeczności, które chętnie pomogą ci w rozgrywce. Nie trzeba tam grać pvp, a co do doświadczenia to sam pomyśl. Jeśli każdy nowo zaczynający gracz od razu robiłby kasę to kto by ją chciał kupować?
Masz tu listę pewniaków na których można zarobić (ale wymaga to poświęcenia dużej ilości wolnego czasu, niemal jak normalna praca minimum 4-6h dziennie):

Celowałbym w gry, które niedługo mają premierę:

• Diablo 2: Ressurected, premiera 23 września. Będzie ogromne zapotrzebowanie na wszelkiego rodzaju runy, sety i przedmioty unikalne. (Przewidywana baza graczy to ponad 5mln sprzedanych egzemplarzy)
  • Fifa 2022: Jak w każdej fifie, zapotrzebowanie na tokeny jest nieskończenie duże. Gracze potrzebują zawszę więcej niż jesteś w stanie uzbierać. Potrzeba do tego ogromnego skilla w rozgrywkach ligowych, gdzie wygrywasz tokeny, paczki kart itp.)

Inne pewniaki:

• New World (Nowa gra od Amazonu, baza graczy stale będzie się powiększać, na te chwilę wynosi około 500k aktywnych graczy)
  • FINAL FANTASY XIV: A Realm Reborn (aktywna baza graczy to grubo powyżej 3 mln)
  • World Of Warcraft (aktywna baza graczy: 3mln)
  • Old School Runescape (aktywna baza graczy to grubo ponad 2 mln)
  • Runescape 3 (aktywnych graczy: 1.4mln)
  • World of Warcraft Classic (aktywnych graczy: 1.2mln)
  • Elder Scrolls Online (w związku z nowym dodatkiem baza graczy drastycznie wzrosła i wynosi aktualnie 1.2mln)
  • Guild Wars 2 (aktywnych graczy: 1mln)
  • Black Desert Online (aktywnych graczy: 950k)
  • Eve Online (aktywnych graczy: 500k)
  • Albion Online (aktywnych graczy: 250k)

Mniejsze pewniaki:

• Realm Of The Mad God (aktywnych graczy: 190k)
  • Archeage Unchained (aktywnych graczy: 35k)

Pozostaje jeszcze nasze niepisane dobro narodowe:

• Tibia, aktywna baza graczy oscyluje w przedziale 80k. Tak jak i w Fifie, potrzeba skilla, układów i znajomości, aby bez przeszkód móc zacząć zarabiać na global tibii. Zostają ci jeszcze OTS pokroju ezodusa, gunzodusa.

Jeśli nie odnajdziesz się w żadnej z wyżej wymienionych gier to nie masz już co szukać na tę chwilę. Z twojego opisu wynika, że jesteś niedzielnym graczem, na takich jak ty się zarabia, czyli na takich co próbują zarobić. Dam Ci prosty przykład. Koleś, który próbuje zarobić na Diablo 2 farmi runy “isty”, farmi je i farmi dniami i nocami. Wartość run to może 30-40zł. Myśli sobie hmm, potrzebuję Enigmy i najlepiej całego EQ, to lepiej mi się będzie farmić. Kupujesz za te isty całe eq, które doświadczony gracz zdobył w jeden dzień i dajesz mu zarobić 40zł, sam będąc w plecy tydzień grania.