Szukam mmo bez lvl scaling

siema, możecie polecić jakieś tytuły mmo rpg bez skalowania poziomu co jest w miarę ciekawe i jakoś się trzyma przy życiu? szczerze mówiąc pograłbym chociażby w teso czy wowa ale jestem z tych, których lvl scaling skrajnie wqrwja. z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam!
edit
jeśli chodzi o sprzęt to udźwignie wszystko
b2p f2p p2p, nie ma znaczenia

Black Desert Online. Neverwinter Online. Star Trek Online. Blade and Soul. Vindictus. TERA Online. Pewnie jeszcze kilka innych przyzwoitych tytułów się znajdzie, ale te są z brzegu mojej pamięci. Każdy z tych tytułów ma graczy, dostaje (mniej więcej) stałe update’y, w żadnym z nich nie ma skalowania poziomu, a w niektórych nawet jesteś karany jesli spróbujesz wejść na coś poniżej swoich możliwości (vindictus, blade and soul, black desert - są to gry silnie oparte na levelu i gearze).

Co do reszty to niestety nie mam co opisywać tych gier (lub innych) bo nie dałeś mi zbytnio niczego z czym mógłbym pracować. Nie napisałeś czy wolisz instancje czy grind na spotach, czy pasuje ci open pvp, czy wolisz spokojne pve, czy chcesz crafting… więc łap ogólną listę :stuck_out_tongue:

Z czystym sercem mogę polecić teso. Zacząłem grać dwa tygodnie temu, mino ze nie jestem fanem lvl scalingu, ale tez nie przeszkadza mi on na tyle, aby z danej gry rezygnować. Świetny świat, ciekawa fabuła, mnóstwo rzeczy pobocznych do roboty zamiast expa, grając wcześniej w wowa jestem zaskoczony bardzo pozytywnie przesiadką na eso. Od półtora tygodnia nie włączyłem innej gry na komputerze.

Jeżeli chodzi o moje propozycje to teso.
Vindictus jest w porządku, niedawno grałem jeszcze w Riders Of Icarus czy starego Cabala.

Neverwinter ma skalowanie lvla od 3 lat

1lajk

Riders of icarus fajne ale tylko jak masz z kim i to najlepiej jak macie prawie gotowe party czyli heal/support +tank+dd bo bardzo mało ludzi gra a bez heala i tanka ani rusz dungeon ów

z mojej strony polecam FF XIV

A ja polecę starym tytułem który ostatnio wypróbowałem i naprawdę wciąga - Lord of the Rings online. Klasyczna rozgrywka, czujesz wzrost mocy z kolejnymi levelami, nie wbijasz capa w tydzień. Przy bieżących promocjach to uruchamiając VIP na miesiąc odblokujesz docelowo wszystkie questy i dodatki (do końca sierpnia quest packi gratis a dodatki po 99LP, gdzie biorąc abonament na miesiąc dostajesz 500 LP)

chłop szuka MMO bez skalowania a tu taka ameba jak Ty wbija do tematu i sugeruje mu grę TESO która ma skalowanie całego świata.

10lajków

@ kolega
Teso na początku nie miał skalowania :stuck_out_tongue:
@do op
Może zamiast szukać MMO poszukaj Coopa/MO. Bo na obecną chwila masz tą standardową listę, but kilka marginalnych. Kiedyś bym ci polecił Secret World albo Age of conan, ale teraz to raczej nic.

WoW Classic
Warhammer ror

1lajk

Black Desert ma skalowanie item shopa :smile:

1lajk

Ahahahaah. Skaluje się do grubości portfela gracza :slight_smile:

1lajk

Chłopie, żeby ci odpisać wepchałem całą bułkę do mordy, żeby zwolnić ręce.
Polecam Ci: Albiona, a jeśli on ci się nie spodoba to Albiona. No i został nam jeszcze Albion!!! I TYLKO ALBION! Na rynku nie ma aktualnie lepszej gry spełniającej twoje kryteria i nie słuchaj innych mydlących Ci oczy zaropiałych nastolatków. Albion da ci wszystko to czego szukasz i o czym marzysz. Zobaczysz co to znaczy mieć towarzyszy w grze. Jeśli dojdziesz do któreś z większych gildii, to ilekroć ktoś z tobą zadrze, 200 osób na Discordzie drąc ryja ruszy Ci na ratunek, gwałcąc, paląc i zabijając wszystko inne co napotkają na swojej drodze w ramach zemsty

Diablo 2 lod + plugy, działa pod 1.13, hosting do 8 osób. BTN nie działa. MOże i nie mmo ale lepszego nic nie znajdziesz a pograc w to z ekipa tez spoko, sam sie przyłacze jak ogarniecie d2 1.13d i plugy. Jakby co walcie na priv do mnie to powiem jak zrobic by grac na pełnym ekranie.

Hello There!

PSO2 sobie sprawdź.

Warto dodać ze ta świetna gra w Europie pozwala na grę tylko z 120 pingu bo genialni twórcy nie wpadli na pomysł żeby rozdzielić serwer albo chociaż w ostateczności przenieść go gdzieś między Europa i Ameryka żeby dogodzić każdemu.

1lajk

drugi raz dzięki wam wszystkim za odpowiedzi. posiadam albiona, kupiłem go chyba dzień po premierze jak dobrze pamiętam, aczkolwiek chyba spróbuje sił w lotro :slight_smile:

Widziałem w innym temacie, że zbierała się społeczność jakaś na rozpoczęcie na Evernight więc powodzenia i miłego poznawania śródziemia

Jakbyś był zainteresowany spróbuj i DDO, gra od tego samego wydawcy, ale zrobiona w zupełnie innym stylu