Szukam MMO Bez możliwośći Teleportacji

Witam.

Ostatnio zrodził się w mojej głowie pomysł aby odnaleźć MMORPG w którym mogę eksplorować mapę bez ciągłego i prostego przenoszenia się teleportacją z punktu A do B. Bardzo byłbym zainteresowany przemieszczaniem się na piechotę przez wszystkie lokację (w ten sposób bardziej gra jest dal mnie atrakcyjna) Ogólnie w Linague II bardzo podobało mi się że większość lokacji przechodziłem bardzo długo i zwiedzałem zakątki całego świata (mimo iż jest tam teleportacja)

Wymogi Obowiązkowe

• Przynajmniej 4 klasy postaci
  • Bez P2W
  • F2P jak i P2P (ale jednorazowa opłata)
  • Klimat raczej Fantasy ale nie pogardzę postapokaliptyką.

Wymogi dodatkowe

• Duża ilość przedmiotów
  • Otwarty świat
  • Crafting

Oficjalnie nie posiadam MMO w takich klimatach a dopiero szukam.

Podaję tutaj listę gier MMO w które już grałem i z tego tytułu odpadają aby zawęzić krąg.

LISTA -

12SKY2
4Story
9Dragons
Age of KungFu
Aion
ArchAge
Ragnarok
SoulWorker (aktualnie)
B&S
GW 1,2
Mu Online
Mu Legend
WildStar
Raider Of Icarus
Lineage 2
Vindictus
Cabal Online
Runes Of Magic
Dragon Nest
Rift
Karos Online
WarFrame
C9
Rohan
Silkroad
Atlantica Online
Forsaken World
Nostale
Kal Online
Perfect World
Talisman Online
Sky Forge
Echo of Souls
Trove
Wizard 101
Royal Quest
Shaiya
Evolve
Kritika
Metin 2
Tera Online
Diablo 2,3
Path of Exile

Do głowy przychodzi mi tylko black desert, ogromny piękny świat bez teleportacji, tylko piechota i konie.
Z tym p2w ludzie różnie mówia. Ja powiem, że na pewno jak zapłacisz trochę po kupnie gry to na pewno gra będzie szybsza.

1lajk

W Elder Scrolls Online możesz poruszać się z buta, wierzchem.
Pomiędzy mapami przenosić możesz się również z buta lub statkiem.
Za grę płacisz raz (i za ewentualne DLC lub dodatki).
Crafting rozbudowany, przedmiotów pierdyliard.

Idealnie w twoje założenia wpasowuje się Black Desert. Klas postaci jest tam około… 14? Do tego wszystkie są ciekawie zrobione, tak że chciałoby się mieć wszystkie :D. P2W tam nie ma, a ci co gadają że jest to po prostu nie znają realiów tej gry - tutaj miesiąc to jest nic, 12 milionów zdobywasz jednego dnia, a statki budujesz tygodniami.

Nie ma tutaj ŻADNEJ możliwości szybkiej podróży. Chcesz się dostać na drugi kontynent? Zbuduj sobie statek, a potem zorganizuj załogę i żegluj przez ocean - tylko uważaj na rekiny, krakena, statki-widmo, piratów, innych graczy… Chcesz dotrzeć do Valencji (miasta na pustyni)? To musisz ruszyć zad swojego wielbłąda i zasuwać przez pustynię. Wszędzie docierasz o własnych siłach. Jako osłodę mogę dodać że do odkrytych już miejsc masz opcję “transportu” ale to się nadaje tylko do wysyłania altów, bo trwa aż godzinę :P.

Do tego storage aka magazyn jest osobny dla każdego miasta/wioski, wierzchowce i statki zostają w świecie gry wiec trzeba o nie dbać - jedziesz na spota? Super, ale upewnij się że zostawiasz konia w bezpiecznym miejscu albo moby ci go zabija :P. Jako pocieszenie powiem że masz tzw safe zony, oraz u stable/wharfa możesz ukrywać konie/statki. Ale to tak jak z magazynami - kazdy stable keeper ma swoje sloty. I nie możesz konia zostawić w glish, a odebrać w velii :D.

Crafting, tutaj zwany Life Skills, jest najlepszym jaki widzialem w grach. Przykładowo budowa statku to prawdziwe wyzwanie logistyczne : materiałów potrzeba w bród. I tak drewno musisz ręcznie ścinać, bo tlyko wtedy dropią logs, po iron i coal możesz wysłać robotników jeśli masz takie spoty odkryte na mapie, flax możesz zasadzić na swojej farmie (i wysłać tam robotnika byś nie musiał tego pilnować zbytnio)… A potem musisz pościągać wszystkie surowce do swojego portu (spokojnie, można zorganizować karawanę z dowolnego miejsca na świecie), przerobić je kilkukrotnie i wtedy dać do magazynu i zlecić w stoczni pracę. I choć wydaje się proste to uwierz że trochę to zajmuje :P.

Świat jest otwarty jak tylko się da - możesz przejść calutką mapę bez ani jednego ekranu ładowania. Przedmiotów jest dość dużo i jest tu ta radość gdy wydropisz coś względnie rzadkiego a przez to drogiego (np kolczyk wart 90+ milionów)

Do tego widząc twoją listę gier widzę że grind ci nie straszny - lineage, silkroad,soulworker, skyforge, rohan, trove, czy inne diablo więc to też raczej plus w twoim przypadku :stuck_out_tongue:

Super Twój wpis zachęcił i zmotywował mnie bardzo na Black Desert. Jutro już zakupię gierkę i chętnie w nią pogram do tego ładna graficzna :slight_smile: jeszcze jak byś mógł wspomnieć jak wygląda kultura graczy gdybyś miał określić ich poziom kultury.

Może byłbyś zainteresowany Valnir Rok :wink:
Gra jest płatna (Jednorazowa płatność, bez mikropłatności i durnych strojów mikołaja itp. które robią z Nas niezniszczalnych), ale warta uwagi, Ja mam 26 lat i gram z żoną i nie żałujemy zakupu, sprawdź jeśli jesteś zainteresowany i odwiedź Nasz fanpage “Valnir Rok Polska” na Facebooku. Jeśli będziesz chciał pograć razem napisz na grupie :slight_smile: lub http://steamcommunity.com/profiles/76561198089128198/

Dokładnie. BDO wymiata w tej kwestii.

CO do P2W polaczki płaczą o pety bo pety podnoszą drop, ale można je kupić za 10 mln silvera na marketplace. Sporo osób je wstawia.

Tak samo w eventach rozdają. Ja po kilku miesiącach mam petów więcej niż można mieć wyciągniętych naraz XD

chętnie zobaczę :slight_smile: co i jak z tą gierką :slight_smile:

I jak? Sprawdziłes juz BDO?

Prowadzimy też Polski fanpage Valnir Rok na Facebooku :wink: - https://www.facebook.com/groups/420543658401210/
Oraz streamujemy Valnir Rok na Youtube, jeśli jesteś zainteresowany wejdź na Mój kanał (TurboPalec) :wink: