Szukam MMO do na setki godzin

Witam. W gry gram dosyć długo, od Tibii przez lola i cs’a po wowa i gta. Innymi słowy próbuję wszystkiego co się da. Ostatnimi dniami straciłem " zajawkę " na wszystkie jakie są dla mnie dostępne lub których polecenia znajdę w internecie. Liczę, że ten świetny serwis zapaleńców pomoże odnaleźć mi moją perełkę. Dodam, że mam na prawdę duże wymagania więc nie będzie łatwo. Jakiego MMO szukam:

• nieskończona ilość wbijanych lvl to obowiązek
  • ŻADNYCH AZJATYCKICH ( obrzydliwych ) klimatów
  • 3d czy 2d nie ma znaczenia :slight_smile:
  • grywalna
  • w wowie żeby wbić lvl trzeba wykonywać masę questów lub dungeony, wolałbym tego uniknąć
  • może być płatna jeśli jest tego warta :slight_smile:
  • im bardziej rozbudowany lore tym lepiej
    Jeśli byłaby to jakaś ciekawa moba ( jednak wątpie, że jakakolwiek przykułaby moją uwagę ) to oczywiście pierwsza opcja odpada. Najwięcej czasu poświęciłem na gry:
    Fifa, Shakes and Fidget, Tibia, League of Legends , World of Warcraft.
    Gry, w które m.in. grałem:
    CS: GO, PoE, Zezania Online, Lineage 2, Metin, Mu Legend, Mu Online, HoTS, Hearthstone, Gwint, Fortnite. Liczę na pomoc. Piona

Nie ma dużo gier, w których jest nieskończony lvl. Polecam BDO.

może Tree of Savior, nie wiem czy nieskończony level, ale jest ich w pytę

ESO.
DC Universe Online.
Dungeon Fighter Online.
Star Trek Online.

1lajk

“nieskończona ilość wbijanych lvl to obowiązek
ŻADNYCH AZJATYCKICH ( obrzydliwych ) klimatów” - DFO xD

Oj guru.

DFO moze zostal stworzony w Azji, ale klimatem tam nie pasuje.

Polecam BDO.

Przecież napisał, że nie chce azjatyckich crapów.

W diablo 3 możesz wbijac paragony po 70 lvlu ile dasz rade.

Elsword (jest rezonans który nie ma konca)

Warframe pasowałby tutaj, tylko, że nie uświadczysz tam elementu „massive” ze skrótu MMORPG. Lokacje są instancjonowane, generowane do pewnego stopnia losowo – po jakimś czasie biegasz instynktownie, przypomina to POE. Jeśli brak open-worldu nie zniechęca cię to lecimy dalej.

Mamy tutaj levelowanie broni i frameów, oprócz tego rangę mistrzostwa, którą zwiększasz wykonując wszystkie aktywności, dające expa – tutejsze affinity Co prawda każdą broń możesz wbić na maksymalnie 30 poziom, ale samo wbicie rangi 25 (maksymalna aktualnie), zdobycie wszystkich postaci, broni i wylevelowanie każdej z nich do 30 poziomu zajmie Ci setki, o ile nie tysiące godzin. Co do map to mamy tutaj Łąki Eidolonu, które są namiastką otwartego świata, ale tak naprawdę to ich nazwa najlepiej opisuje czym są. Ot łąki, o dominację, nad którymi walczy jedna z 3 głównych frakcji, Ty i wielki starożytne konstrukty.

Tło fabularne nie jest jakoś niesamowicie ambitne, ale wzbogacone o mroczny klimat, niepewność i coraz to nowe tajemnice, może wciągnąć. Mamy tutaj całą masę frakcji, kilka głównych niczym w Górniczej Dolinie i mniejsze, które toczą między sobą spory i możesz opowiedzieć się po, którejś ze stron, albo olać ten system i grindować.

Nie uświadczysz tutaj azjatyckich klimatów. Gra co prawda jest o kosmicznych ninja, ale chyba nie o to chodziło Ci z azjatyckimi klimatami.

Combat stoi na wysokim poziomie, przez co grind nie nudzi się za bardzo (jeśli jesteś jego fanem). Całość jest dynamiczną mieszanką quake’a i momentami tower defense’a.

No i plus poza wymaganiami, które postawiłeś. Nie ma tutaj p2w, bo walutę premium, która się bardzo przydaje i jest jednocześnie walutą, której używasz do handlu z innymi graczami, zdobywasz wykonując łatwe misje – to czy zdobyte przedmioty sprzedasz innym tenno zależy już od Twoich umiejętności handlowych i wytrwałości co do śledzenia chatu :smiley:

Ostatecznie jest to semi-mmo, ale może akurat. Pozdro!

Tylko BDO. Najlepszy grindownik jaki jest na rynku aktualnie, wydasz na niego z 200zł i masz full opcję do grania na lata. Azji w nim tyle co w kreatorze postaci a i tu nie zawsze bo taki Wizard czy Warrior albo Berk wyglądają jak żywcem wyjęte z europejskich gier (Warriora można zrobić idealnie jak Ragnara z Wikingów <3). Gra rozbudowana, mocne RNG (sam decydujesz czy to wada czy zaleta), dobre pvp, masa aktywności ale czasochłonna, tego nie unikniesz. Po za tym grałeś w Lineage, MU, Metina… BDO to idealna gra dla Ciebie z non target combatem skoro lubiłeś tamte tytuły.