Siemanko wszystkim. Szukam mmo dla gracza który chce się troszkę pobawić ale nie mam za dużo czasu tak 2-3h dziennie. Grind nie jest mi straszny ale z chęcią popykał bym w coś z dużą ilością dungów gdzie można polatać ze znajomymi. Szukam raczej typowego mmo nie w klimatach post apo czy coś podobnego. Standardowe klasy acz kolwiek najlepiej jak była by możliwość rozwoju naszej postaci. A i żeby grafika nie była aż taka cukierkowa przesadnie i oczywiście bez jakiegoś wysokiego p2w.
Grałem:
Metin 2 (klasyg)
Tibia Rl i OTS’y
WoW
Aion
Cabal Online
DC Universe
Tera Online
C9
Royal Quest
ESO
Mój sprzęt:
Grafika NVIDIA Geforce GTX950M
Procek i7 6700HQ
8GB Ram
w żadnym grając 2h dziennie nie będziesz nigdy nawet w TOP 10 graczy na serwerze więc co za różnica? Ważne aby gra / system walki / rasy / klasy Ci się podobały a to w co zagrasz to już indywidualne odczucie. Masz kasę na abonament zagraj w FF XIV albo WoW`a bo gry P2P to najlepszy wybór. Nadal chcesz wydać kasę ale nie co miesiąc to gry B2P w których już niestety IS jest obecny ale nie jest zbyt inwazyjny, chcesz gry darmowej szykuj się, że przy 2h dziennie i braku wsadzonej kasy będziesz daleko po za czołówką graczy ale nadal będziesz mógł sobie biegać, expić, robić dungi, grindować i gadać z ludźmi.
ale jak Velarus pisze na liczenie się w takim mmo raczej nie licz 
Ale popykał bym właśnie w coś z dobrym comunity chodzi w szczególności o ludzi i gildie.