Szukam MMO, które by mnie wciągnęło

Gatunek: RPG
Sprzęt: BDO na ultra ciągnie w 40fps, to powinno wystarczyć
Cechy: Nie potrafie ostatnio znaleźć gry, która wciągnęła by mnie na długo. Ba, nie potrafie znaleźć gry, w którą pograłbym dłużej niż 30 minut jednorazowo. Gra napewno musi być non-target albo przynajmniej posiadać system podobny, lubie czuć, że to czy zabije moba zależy od mojego skila , a nie tylko stać i klikać przyciski na klawiaturze, takie moje zdanie. Ostatnimi czasy jedynym " mmo ", które na dłuuuuugo zatrzymało mnie przy sobie było Path Of Exile i nie do końca wiem czemu. Wiem za to dlaczego przestałem grać i nie zamierzam wrócić aż do updatu z nowym aktem. Poprostu grindowanie dla samego grindu, nic nie czekało na mnie po wbiciu konkretnego level'a oprócz własnego spełnienia. Myślę, że to było głównym powodem dla którego przestałem grać, poprostu mi sie to znudziło. Dużo też grałem w BDO, na dwóch postaciach dobiłem 51lvl ale zostałem bardzo "overwhelmed" przez content tej gry. Zwyczajnie za dużo było tam do roboty poza expieniem a ja jestem strasznym perfekcjonistą, chciałem mieć wszystko na bierząco wyexpione, questy od duszka, poboczne, life skille, odkrytą mape itp. a tak sie poprostu w tej grze nie da. Dałem rade też dobić level capa w TERZE, byłem nawet w polskiej gildii lecz po jakimś czasie sie ona rozpadła, gra mnie jakoś do siebie zraziła i na tą chwile nie potrafie wrócić. Grałem długo w TESO ale jednak ta zmiana z dostosowywaniem poziomów mobów do naszego imo zabiła tą gre. Z początku myślałem, że będzie to fajne ale okazało sie, że przez to gra szybko sie nudzi. Fajnie zapowiada się Dauntless, fajnie też wygląda Albion Online, ciekawie prezentuje sie nadchodzący update do PoE, Dark and Light.

Przypadły mi do gustu:

-Black Desert Online

-TERA

-Metin 2

-The Elder Scrolls Online

-Path Of Exile

-Neverwinter

-kiedyś Last Chaos

-C9

-Dragon Nest

-Skyforge

-troche Diablo 3

Nie przypadły mi do gustu:

-World Of Warcraft

-Revelation Online

-Aion

-Blade & Soul

-DC Universe

-Dragon's Prophet

-Riders Of Icarus

-GW2

-SWTOR

Niestety problem jest taki, że aktualnie na rynku nie ma MMO który by zatrzymał na dłuższy czas sam mam podobny problem, że jak coś zainstaluje to zaraz unistall bo jest to nieciekawe, więc jedynie co mogę polecić to zagrać w jakąś mobę albo fps i czekać na coś fajnego, tym bardziej nie ma co polecić bo większość znanych MMO wypisałeś chyba, że np nostalgicznie wbijesz na jakiś priv metin2

O a ja was pewnie zaskoczę :) Po dłuuugim czasie od kupna i odinstalowaniu (:P) postanowiłem sprawdzić Gloria Victis ^^ I ku mojemu wielkiemu zdziwieniu wessało mnie na amen :D Jest co robić, questy są zrobione w fajny sposób, crafting jest bardzooo obszerny co lubię, PvP i kontrolowanie punktów na mapie też jest całkiem przyjemne, walka wygląda mniej więcej jak w Mount and Blade a skille na tą chwilę są tylko pasywne. Klimat jest czysto europejski/średniowiecze, zbroje, broń bardzo ładne, lokacje też nie są najgorsze - żadnych eksplozji z mieczy małych dziewczynek B-) Ogólnie co zaraz pewnie powiedzą inni TAK gra dalej nie jest skończona, tak optymalizacja zostawia jeszcze trochę do życzenia, ale jest znacznie lepiej (na początku na low ustawieniach mogłeś mieć dropy do 5 FPS), teraz na high/ultra zrobiłem sobie stałe 60. Kolejną wadą jest czasami głupie zachowanie NPC. Ale jako fan "Wikongów" itp. czuję ten klimacik, na prawdę warto wesprzeć projekt bo grę można nabyć za grosze, prace postępują - wolno, ale postępują :D No i ludzi jest sporo, serwery po południu i wieczorami są zapełnione (europejskie są 2), poza tym są jakieś USA, Australijskie i azjatyckie chyba też (gdyby czytał to ktoś zza zagranicy :P)

Być może warto wyskoczyć po za te konwencjonalne MMO , które mają do zaoferowania naprawdę mało. Polecam PokeXGames - gra oparta na pokemonach , na silniku tibii ( niech Cie to jednak nie zwiedzie :D jest masa rzeczy do robienia na każdym lvlu , pokemony warte naprawdę duże pieniądze , czujesz że coś naprawdę zyskałeś jeśli wypadnie Ci dobra rzecz / złapiesz fajnego poka , polecam serwer Brass - gra sporo Polaków

A co myślicie o Star Trek? Swego czasu znalazłem taką recenzję https://www.bananki.pl/tag/najlepsze-darmowe-gry-mmorpg/ i w sumie nie jest takie straszne:D Dopiero zaczynam grać, dlatego się zarejestrowałem i chcę się czegoś dowiedzieć od bardziej doswiadczonych graczy:) No okej, wcześniej też grałem ale w Simsy:D o nich bylibyście w stanie coś powiedzieć? Waszym zdaniem są spoko czy bez sensu? Jak czytam Wasze opisy to są o wiele konkretniejsze niż niejedna strona czy recenzja.

Dla fanów super

Gatunek: RPG
Sprzęt: BDO na ultra ciągnie w 40fps, to powinno wystarczyć
Cechy: Nie potrafie ostatnio znaleźć gry, która wciągnęła by mnie na długo. Ba, nie potrafie znaleźć gry, w którą pograłbym dłużej niż 30 minut jednorazowo. Gra napewno musi być non-target albo przynajmniej posiadać system podobny, lubie czuć, że to czy zabije moba zależy od mojego skila , a nie tylko stać i klikać przyciski na klawiaturze, takie moje zdanie. Ostatnimi czasy jedynym " mmo ", które na dłuuuuugo zatrzymało mnie przy sobie było Path Of Exile i nie do końca wiem czemu. Wiem za to dlaczego przestałem grać i nie zamierzam wrócić aż do updatu z nowym aktem. Poprostu grindowanie dla samego grindu, nic nie czekało na mnie po wbiciu konkretnego level'a oprócz własnego spełnienia. Myślę, że to było głównym powodem dla którego przestałem grać, poprostu mi sie to znudziło. Dużo też grałem w BDO, na dwóch postaciach dobiłem 51lvl ale zostałem bardzo "overwhelmed" przez content tej gry. Zwyczajnie za dużo było tam do roboty poza expieniem a ja jestem strasznym perfekcjonistą, chciałem mieć wszystko na bierząco wyexpione, questy od duszka, poboczne, life skille, odkrytą mape itp. a tak sie poprostu w tej grze nie da. Dałem rade też dobić level capa w TERZE, byłem nawet w polskiej gildii lecz po jakimś czasie sie ona rozpadła, gra mnie jakoś do siebie zraziła i na tą chwile nie potrafie wrócić. Grałem długo w TESO ale jednak ta zmiana z dostosowywaniem poziomów mobów do naszego imo zabiła tą gre. Z początku myślałem, że będzie to fajne ale okazało sie, że przez to gra szybko sie nudzi. Fajnie zapowiada się Dauntless, fajnie też wygląda Albion Online, ciekawie prezentuje sie nadchodzący update do PoE, Dark and Light.

Przypadły mi do gustu:

-Black Desert Online

-TERA

-Metin 2

-The Elder Scrolls Online

-Path Of Exile

-Neverwinter

-kiedyś Last Chaos

-C9

-Dragon Nest

-Skyforge

-troche Diablo 3