Gatunek: jakikolwiek
Sprzęt: uciągnie wszystko
Cechy: Poszukuję gry mmo, która mnie naprawdę wciągnię. Przede wszystkim chcę mieć satysfakcję ze zdobytego lootu (ogólnie, żeby była satysfakcjonująca), aby była z dużą/średnią ilością graczy, miała ładną grafikę, ładne zbroje, bronie itd. i nie była zbyt casualowa, najepiej jakby była trudna i zarazem przyjemna w odbiorze, ponieważ nie chcę czytać półtora miliona poradników na temat jak się łowi ryby. Dobrze by było jakby była półgrindownik, półpve, z naciskiem na odkrywanie lokacji. Nie musi to być typowy sanbox. Chcę aby miała ciekawą walkę i była dosyć skillowa. Najlepiej f2p albo b2p, bez sub.
Przypadły mi do gustu: - metin2(kiedyś), przy okazji wspomnę, ze bardzo mi się podobało odblokowywanie lootu na jakichś poziomach i ulepszanie przedmiotów.
<p>
- Seria Dark Souls (wiem, ze nie mmorpg ale podoba mi się mechanika i trudność)
</p>
<p>
- league of legends (to samo co wcześniej, głównie mainowanie postaci i bycie coraz lepszym)
</p>
<p>
- lubiłem Eve Online, ale nie chciałem płacić co miesiąc za grę, a f2p jest bardzo ograniczone<br><strong>Nie przypadły mi do gustu: </strong>- ESO, jakieś takie drewniane i nie satysfakcjonujące.
</p>
<p>
- BDO, czułem się przytłoczony informacjami, ta gra ma wszystko a zarazem nic.
</p>
<p>
- GW2, za bardzo casualowe i bez celu
</p>
<p>
- PoE, nudzi mnie.
</p>