Szukam MMO, które wymusza granie w party

Hejka,

Tak jak w temacie szukam MMO, które nie będzie singlem z funkcjami online jak GW2 czy TESO gdzie cały content w zasadzie można solować. Zależy mi na współpracy z graczami i jak najmniejszym solowaniu gry. Kiedyś grałam w Lineage’a 2 i pamiętam, że tam dość szybko wymagane było granie w party, żeby sensownie progresować. Jestem otwarta na gry B2P, P2P czy F2P.

Spróbuj Throne and Liberty, do 50 to taki tutorial, potem już solo coś tam porobisz, ale sensowne rzeczy tylko w gildii. Na razie 2/3 contentu niedostępne, ale w przeciągu 2/3 miechów dogonimy KR.

Witam, również polecam spróbować. Fakt nie jest to Lineage 2, ale jak znajdziesz fajną gildię, to przyjemnie się gra w party, przy okazji korzystając z discorda.

Polski Broken Ranks jest idealny jeżeli zależy ci na party. Progres bez drużyny jest niemal niemożliwy.

Może WoW Classic? Jeśli nie odrzuca cię grafika/gameplay. Sporo questów zrobisz tylko w party,

Jeden chuj w co będziesz grać, masz cipe, armia simpów czeka która zrobi wszystko by móc z Tobą grać, nawet jak jesteś ułana to Cię będą simpować

4lajki

Wiesz co gościu, weź się pierdzielnij w łeb z takimi tekstami. To jest nawet nieśmieszne.
Co do tematu, TaL będzie obecnie idealny jeżeli trafisz na fajną gildię AtashiSaraDesu

2lajki

ty widzę jesteś na pierwszym miejscu biały rycerzyku, do dziewczyny nic nie mam, pisze jakie są realia

Rozważ po prostu niesymetryczne coopy typu dead by daylight, evil dead, czy lethal company. To są gry w które nie da się grać samemu, szczególnie dbd, lethal company, czy ed można próbować, ale jest to ekstremalnie trudne, z tego co pamiętam. Te gry wymuszają współpracę.

Na ten moment dałam szanse World of Warcraft Classic, ze względu na to, że sporo osób podkreślało, że tam content PvE bardzo wymaga granie w pt i praktycznie niemożliwy do grania solo. TaL mnie odrzucił tym, że bardzo stawia na PvP, a contentu PvE jest niewiele (oparłam sie na Reddicie, gdzie ludzie zalecali WoWa albo FF14, ale FF14 to zupełnie nie mój klimat).

2lajki

Throne and liberty …typowy party gamer :wink: grind , dungi , pvp , etc wyszedł 2 tyg temu - server cornelius nieoficjalny polski.

Nie wiem czemu ludzie polecają throne and liberty, jak tam dungi robisz bez komunikacji z losowymi typami z party matchingu. Jeżeli WOW nie siądzie to polecam po prostu powrót do lineage 2, drugiej takiej gierki pod granie w party po prostu nie ma. 1 listopada L2Reborn otwiera nowy serwer C4 x1(albo 2 serwery, które będą zmergowane po czasie) - to chyba ostatnia okazja, żeby zagrać w starego dobrego lineagea.

Classic Cię zanudzi, zbyt mozolne lvlowanie, większość ludzi gra na retailu bo na classicu nie masz zbytnio nic do roboty, retail jest newbie friendly i poszedł bym ta drogą a co do grania w party, gra tego wymaga tak czy siak jeśli chodzi o end game jedynie co solo możesz robić to delvy (pve), pvp Cię nie interesuje więc nawet nie będę pisać. Wydaje mi się że wybierając classic po prostu się zrazisz chyba że lubisz bić jednego moba 30sekund.

1lajk

Właśnie ten długi proces levelowania mnie głównie przekonał do Classica. Nie lubie szybkiego levelowania i autostrady do endgame, tylko chce sobie powalczyć z mobkami, powoli wbijać poziom i robić midgame’owe aktywności.

Co Cię odrzuca od FF XIV Online?

Ściągnij sobie jakis addon do lvlingu

jak to się mówi “to zależy…”
Wow jak najbardziej party-have. Granie solo w wowa męczy mnie bardziej niż pugowanie (granie z randomami na dungach/raidach)

Classic - ale ten true classic, a nie Cataclysm. Z założenia, “jak to do podstawki” okrojony content, ale wykorzystujący go bardziej, mimo że jest mozolny i ubogi, w szczególności pod względem mechaniczno-dynamicznym. Co do ilości graczy, nie wiem czy tam coś żyje

Cata - no to połowa drogi do retaila. Trochę bieżącego contentu, trochę speedlvlingu

Retail - zaraz będzie event z okazji 20lecia. Z tej okazji będzie królował content z Classica. Wyjątkowo timewalk dungi będą od 10 lvl, raidy od 30 lvl, więc można będzie porównać “podstawkę” z bieżącą “retailową” dynamiką, i nie będzie potrzeba najnowszego dodatku do zabawy w trwającym evencie. Więc możesz i nowsze klasy potestować :stuck_out_tongue:

Tak w szybkim skrócie, najwyżej ktoś się wyicydentuje

Final Fantasy XIV !!!

100h+ czytania questów i party z randomami, bo polskie gildie większość roku świecą pustkami xD Faktycznie dobre dungi i super społeczność, ale większość gry grasz jednak solo.

Ogólnie ciężko z tymi mmo… na dobrą sprawę w T&L Grają ludzie bo nic lepszego na rynku nie ma… T&L nie jest jakis mega zajebisty nie oszukujmy się ale w co innego grać :slight_smile: Przerobilem naprawde w chooy mmorpg i z tego wszystkiego to Archeage mi najbardziej podpasował ale go spierdolili poprostu :slight_smile:

Ogólnie nie ważne jakie mmo by to nie bylo, bez dobrej ekipy można się odbić od wszystkiego :slight_smile:

Gra która wymusza granie w większych ekipach to Lineage 2, TL, Albion