Szukam MMO/MMORPG

Gatunek: [RPG]
Sprzęt: [intel core i7, 8 GB RAM, nVidia Geforce 940M]
Cechy: [Przede wszystkim styl walki- chciał bym, aby gra nie wyglądała tak, że raz hit ty-> raz mob. Zależy mi na stylu walki jak jest w metin2. Dodatkowo
chciał bym, aby nie było milion skilli tylko ich liczba ograniczyła się do jak najmniejszej ilości- podobnie jak jest w metinie na przykład. Szukam gry jak
najbardziej zbliżonej do metin2, aczkolwiek nie chcę grać w metina ze względu na problemy techniczne z tą grą- zbyt dobre parametry laptopa doprowadzają do
tego, że metin nie chce działać- dokładnie client, dlatego poszukuję gry jak najbardziej zbliżonej do metina. Zależy mi, aby gra była spolszczona, lub 
miała Polskie napisy lub była Polską grą. ]
Przypadły mi do gustu:
    * metin2- styl walki, ilość map, questy, ciekawy wygląd postaci.
    * ArcheAge- do tej pory mi się podoba, ale w późniejszym etapie gry nie mając abonamentu nie warto kontynuować, ponieważ jest zbyt trudno po prostu.
    * Aion- z czasem znudziła mi się- za duża ilość questów i czegoś tam brakuje, że nie chce się dalej grać,
    * Neverwinter- tam osiągnąłem wysoki poziom, ale już jestem znudzony bo nie ma co tam robić.
    * Last Chaos- za dawnych czasów podobała mi się ta gra.

Nie przypadły mi do gustu:
    * WoW- styl walki oraz milion skilli doprowadziły do tego, że nawet nie chcę w to grać.
    * Revelation Online- Angielskojęzyczna gra zniechęciła mnie abym zaczął wgl tam grę.

Proszę Was, abyście od razu wrzucali link do gameplay gry, którą polecacie, abym mógł zobaczyć wybrany przez Was gameplay pokazujący grę i styl walki.

Dziękuję wszystkim, którzy zasugerują coś, oraz mam nadzieję, że w końcu coś mi się spodoba tak jak kiedyś metin2. :)

#Edit:
Aktualnie zaczynam pobierać Lineage 2 Europe. Mam nadzieję, że mi się spodoba gierka :) Jak myślicie ?

Pozdrawiam wszystkich.

Vilppu

Dziękuję, jesteście bardzo pomocni :)

myślę,że teso powinno Ci sie spodobać, bo zawiera wymienione przez Ciebie elementy oprócz polskiego języka, ale gra bardzo dużo Polaków, więc zawsze możesz wstąpić do kilku polskich gildii i tam się konsultować w razie problemów językowych

Bardzo zawężasz horyzonty tym, że szukasz czegoś po polsku ew. z polskimi napisami. Cóż, od siebie, po polsku, polecę Drakensang online.
TESO też jest opcją, @Avanny ma racje. Od siebie dodam, że gra jest B2P.

JESTEM IMPULSYWNY ALE TO MOJA SPRAWA TAK SAMO JAK TWOJĄ SPRAWĄ JEST TO:

Ciekawy wygląd postaci xDDD ilość map xDDDD questy xDDDD hahahah człeku o marnym piedestale to tak jakbyś wolał kaszanke zamiast jedzenia w restauracji/domowego niedzielnego obiadu, i to codziennie xDDD

no ale cusz jedni cieszą sie kaszaną a inni wolą nie zatrzymywać się w miejscu ;)

4story

Dziękuję, jesteście bardzo pomocni 

Jak tak mocno zawężasz wymagania to się potem nie dziw, że nikt nic nie proponuje bo gra spełniająca twe wymagania nie istnieje :v

Mi jakoś na myśl przyszło Perfect World. Tak samo archaiczne jak Metin 2, więc powinno pasować. Niestety spolszczenia nie ma. Generalnie czasy kiedy MMORPG były dla nas spolszczane już minęły, angielski raczej wszyscy już na tyle mają ogarnięty, że jest to tylko strata pieniędzy.

Generalnie trudno będzie znaleźć grę jak Metin 2, bo to strasznie archaiczna gra stojąca w miejscu od 1400 lat, dzisiejsze MMORPG poszły w zupełnie inną stronę.

Zapomniałeś dodać żeby gra była Metinem tylko, żeby się inaczej nazywała.

Nie wiem czy coś takiego istnieje, oczywiście poza Metinem. A może spróbujesz coś w stronę h&s?

Nie wiem czy podobne do Metina, ale zobacz Path of Exile? A poza tym polskiej wersji mmo to ze świecą szukać.

Gloria Victis, polska gra, może coś takiego?

Mozesz czekac na Mu (origin , legends , 2? jakos tak), w wakacje powinna byc open beta, gra bedzie PO POLSKU.

Diablo 3 polecam, ale trzeba wydać kasę na zakup tytułu. Nie jest tak drętwe jak konkurencyjne h&s:

Gra jest w 100% po polsku z voice actingiem, nie jes skomplikowany do ogarnięcia. Postaci źle nie zbudujesz, gdyż zawsze można skille sobie zmienić i testować nowy build. Tutaj raczej hejterzy tego tytułu ale gra jak najbardziej godna uwagi

JESTEM IMPULSYWNY ALE TO MOJA SPRAWA TAK SAMO JAK TWOJĄ SPRAWĄ JEST TO:
  • metin2- styl walki, ilość map, questy, ciekawy wygląd postaci.

Ciekawy wygląd postaci xDDD ilość map xDDDD questy xDDDD hahahah człeku o marnym piedestale to tak jakbyś wolał kaszanke zamiast jedzenia w restauracji/domowego niedzielnego obiadu, i to codziennie xDDD

no ale cusz jedni cieszą sie kaszaną a inni wolą nie zatrzymywać się w miejscu

Twoj post nie wnosi nic do tematu, a po za tym te twoje "iksde" zamiast przecinków wygląda jak upośledzenie.

Zalecam poczekać do wakacji na "MU Legend", w większości cech spełnia twoje wymogi. Gameplay'u nie podam, wysil się drogi panie trochę i poszukaj, to na prawdę nie jest trudne.

Mi jakoś na myśl przyszło Perfect World. Tak samo archaiczne jak Metin 2, więc powinno pasować. Niestety spolszczenia nie ma. Generalnie czasy kiedy MMORPG były dla nas spolszczane już minęły, angielski raczej wszyscy już na tyle mają ogarnięty, że jest to tylko strata pieniędzy.

Dziękuję, spróbuję zagrać w tę grę :) Perfect World przybywam ! :)

Gatunek: [RPG]
Sprzęt: [intel core i7, 8 GB RAM, nVidia Geforce 940M]
Cechy: [Przede wszystkim styl walki- chciał bym, aby gra nie wyglądała tak, że raz hit ty-> raz mob. Zależy mi na stylu walki jak jest w metin2. Dodatkowo
chciał bym, aby nie było milion skilli tylko ich liczba ograniczyła się do jak najmniejszej ilości- podobnie jak jest w metinie na przykład. Szukam gry jak
najbardziej zbliżonej do metin2, aczkolwiek nie chcę grać w metina ze względu na problemy techniczne z tą grą- zbyt dobre parametry laptopa doprowadzają do
tego, że metin nie chce działać- dokładnie client, dlatego poszukuję gry jak najbardziej zbliżonej do metina. Zależy mi, aby gra była spolszczona, lub 
miała Polskie napisy lub była Polską grą. ]
Przypadły mi do gustu:
    * ArcheAge- do tej pory mi się podoba, ale w późniejszym etapie gry nie mając abonamentu nie warto kontynuować, ponieważ jest zbyt trudno po prostu.
    * Aion- z czasem znudziła mi się- za duża ilość questów i czegoś tam brakuje, że nie chce się dalej grać,
    * Neverwinter- tam osiągnąłem wysoki poziom, ale już jestem znudzony bo nie ma co tam robić.
    * Last Chaos- za dawnych czasów podobała mi się ta gra.

Nie przypadły mi do gustu:
    * WoW- styl walki oraz milion skilli doprowadziły do tego, że nawet nie chcę w to grać.
    * Revelation Online- Angielskojęzyczna gra zniechęciła mnie abym zaczął wgl tam grę.

Proszę Was, abyście od razu wrzucali link do gameplay gry, którą polecacie, abym mógł zobaczyć wybrany przez Was gameplay pokazujący grę i styl walki.

Dziękuję wszystkim, którzy zasugerują coś, oraz mam nadzieję, że w końcu coś mi się spodoba tak jak kiedyś metin2. :)

#Edit:
Aktualnie zaczynam pobierać Lineage 2 Europe. Mam nadzieję, że mi się spodoba gierka :) Jak myślicie ?

Pozdrawiam wszystkich.

Vilppu