Szukam mmo na długie godziny

Gatunek:Wszystko

Sprzęt: Nie gra roli

Cechy:

-Open World

-Mass PvP

-Grafika

-Duża ilość graczy

-Duże PvE mam na myśli rajdy,dungeony

-Możliwość grania solo

-Jeśli gra jest b2p to tak do 100zł

Przypadło mi do gustu:

-Black Desert ale zrezygnowałem z powodu że osiągnąłem to co chciałem i mnie gra przestała jarać po 60 poziomie

-Diablo 3 Gram od 10 sezonów i przyszedł czas że ileż można to samo robić..

-Aion Grałem jak jeszcze nie było f2p i tak z dnia na dzień przestałem wchodzić i od jakiegoś roku juz nie gram

Nie przypadło mi do gustu:

-Tibia Nigdy nie grałem więc pewnie bym się nie odnalazł

-Poe Jakoś do gustu mi nie przypadł

Rozpisz się bardziej, z takimi wymaganiami i opisem to możesz przelecieć listę tematów, mmorpg zamiast czekać aż ci ktoś coś znajdzie.

WoW ma wszystko poza mass pvp, największe BG aktualnie to 20v20 czyli Alterac Valley i Isle of Conquest.

Cechy:

-Open World 

-Mass PvP

-Grafika

-Duża ilość graczy

-Możliwość grania solo

Przypadło mi do gustu:

-Black Desert ale zrezygnowałem z powodu że osiągnąłem to co chciałem i mnie gra przestała jarać po 60 poziomie

-Aion Grałem jak jeszcze nie było f2p i tak z dnia na dzień przestałem wchodzić i od jakiegoś roku juz nie gram

z Open Wolrd i mass pvp to chyba jedynie TESO ale musisz zainswestowac okolo 200zl w gre . by ja kupic ? tyle ze to pol mmo brak rywalizacji.

AIon na f2p przeszedl dobre 5-6 lat temu :D to jak nie grasz rok ? obencie na Deyla chyba jest sens zaczac gdzie indziej raczej nie.

GW2?z dodatkeim wyjdzie okolo 100zl. masz mass pvp ale to nie typowe mmorpg. Podobne do TESO

TERA ? - brak mass pvp chyba ze BG po 20 osob nie wiem czy teraz wieksze sa ? - za darmo pograsz premke wyfarmisz w grze ponoc niby serevr sa HIGH ponoc ludzie wracaja.

Archeage ? nie wiem jak populacja czy w ogole istnieje a tam tzreba naprawde sporo ludzi do dobrej zabawy.

WoW ma wszystko poza mass pvp, największe BG aktualnie to 20v20 czyli Alterac Valley i Isle of Conquest.

Mass pvp mozna uznac za otwarte pvp chyba . No serwer pvp to chyba jest mass pvp jak cala Frakcja przeciwko calej frakcji?

Mass pvp mozna uznac za otwarte pvp chyba . No serwer pvp to chyba jest mass pvp jak cala Frakcja przeciwko calej frakcji?

W teorii tak, ale w WoWie jest niespotykane takie coś, gdzieś przy levelowaniu czasem kogoś utłuczesz albo przy world questach, ale o masowości to ciężko mówić.

GW2 ma to, czego potrzebujesz. Możesz grać solo, całkiem niezłe PvE, grafika przyjazna dla oka, otwarty świat (o ile można tak nazwać wielkie lokacje ~ coś w stylu WoWa), no i oczywiście PvP, które (według mnie) jest jedno z najprzyjemniejszych w jakie miałem przyjemność grać.

Jak to jest z tymi klasami w GW2? Bo ja zawsze zanim zagram w MMO to sprawdzam dostępne klasy i jak zobaczyłem, ze rogue potem dostaje "awakening" ze staffem, a potem drugi ze snajperką to zwątpiłem, zwłaszcza, ze z tego co widziałem to każda jedna klasa niemal dostawała jakieś bezsensowne "spece", które w ogóle nie pasowały do class fantasy. Trzeba z tych rozwinietych speców porzystać czy nie? Jak to dokładnie jest?

Jak to jest z tymi klasami w GW2? Bo ja zawsze zanim zagram w MMO to sprawdzam dostępne klasy i jak zobaczyłem, ze rogue potem dostaje "awakening" ze staffem, a potem drugi ze snajperką to zwątpiłem, zwłaszcza, ze z tego co widziałem to każda jedna klasa niemal dostawała jakieś bezsensowne "spece", które w ogóle nie pasowały do class fantasy. Trzeba z tych rozwinietych speców porzystać czy nie? Jak to dokładnie jest?

Spec robisz do danej broni;) skille masz zaleznie od broni I mozesz rozbudowac po stac tak jak ty chcesz uzywajac wlasnie broni jaka chcesz uzywal.

Czyli nie ma czegoś takiego, że np, grałem sobie thiefem do ktoregos tam, potem kupilem HoT i jak nie zmienie na daredevila ze staffem to bede w tyle z dmgem, analogicznie pozniej kupujac PoF nie grajac ze snajperka bede w tyle z dmgem za innymi thiefami?

Czyli nie ma czegoś takiego, że np, grałem sobie thiefem do ktoregos tam, potem kupilem HoT i jak nie zmienie na daredevila ze staffem to bede w tyle z dmgem, analogicznie pozniej kupujac PoF nie grajac ze snajperka bede w tyle z dmgem za innymi thiefami?

A guild warsach damage prawie sie nie liczy jezeli chodzi o gre :) chodzi o to by znac swoje skille , taktyki i odpowiednio je wykorzystywac. Dmg moze I bedzie mniejsze w praktyce ale w gw nikt praktycznie na damage nie patrzy chociaz na ekwipunek juz tak.

Dlaczego na gear, a nie dps? chyba bardziej liczą się wyniki niż powierzchowna siła? To, że ktoś ma lepszy gear nie znaczy, że gra lepiej tylko, że ma więcej hp. Nie rozumiem :o

Dlaczego na gear, a nie dps? chyba bardziej liczą się wyniki niż powierzchowna siła? To, że ktoś ma lepszy gear nie znaczy, że gra lepiej tylko, że ma więcej hp. Nie rozumiem 

Bo w gw2 nie ma zbytnio czegos takiego jak dps ani addony ktore go sprawdzaja. Jest addon ktory sprawdza dps Ale tylko twoj nie calej grupy :) chyba ze cos sie zmienilo. Dlatego wlasnie patrzy sie na gear I umiejetnosc poslugiwania sie swoja postacia.

bo GW jest straszna lipa i tyle nie graj w to dziadostwo kup sobie ESO i ciesz się chwilą

Cechy:

-Open World

-Mass PvP

-Grafika

-Duża ilość graczy

-Możliwość grania solo

Przypadło mi do gustu: