Witam wszystkich.
To już mój drugi temat w tym dziale, niestety jak na razie nic mnie nie wciągnęło…
Postanowiłem jednak zmienić troszkę podejście.
Zatem szukam gry MMORPG z następującymi cechami:
- dobra fabuła,
- przyjazna społeczność - ogólnie jestem raczej samotnikiem, ale chciałbym poczuć się dobrze z innymi graczami i w przyszłości pograć razem,
- w miarę dynamiczny system walki (chodzi mi głównie o to, żebym nie czuł się jakbym grał drewniana lalką )
- znośna grafika (powiedzmy, że bez pikseli i kantów)
- różnorodne skille i ubrania (nie lubię kiedy gra wygląda jak atak klonów… a skille… skoro są inne, to wyglądać też powinny inaczej)
- poboczne aktywności - craft, housing, pety, mounty itp. - wszystko mile widziane
- jestem raczej niezdecydowany więc mile widziana możliwość resetu postaci albo coś w tym stylu)
- gram raczej casualowo więc bez jakiejś wielkiej presji.
I to by chyba było na tyle. W odróżnieniu od moich dawnych poszukiwań gra nie musi być darmowa… I tutaj taki dopisek. Zastanawiałem się ostatnio głównie nad WOWem, FFXIV, GW2 i ESO.
Jakby ktoś mógł mi co nieco o nich napisać (mile widziane jakieś porównanie) to byłbym wdzięczny.
Gier, w które grałem nie będę wypisywał, bo musiałbym tu spędzić cały wieczór i szczerze wątpię by ktoś wymienił grę, któej nie próbowałem (jednak we wszystkie grałem krótko i właściwie nie zdążyłem ich dobrze poznać a na dodatek (wstyd przyznać) pomijałem fabułę, choć to ona zawsze trzyma mnie przy grach single player). Dodam tylko, że z gier, które wymieniłem: - WOWa próbowałem dosłownie chwilę
- FFXIV w przypływie szaleństwa kupiłem jak była promocja… Zagrałem jednak chwilę, a potem niestety nie miałem czasu… po zakończeniu subskrypcji nie byłem pewien czy chcę kontynuować i tak wyszło, że teraz się zastanawiam.
- W ESO grałem trochę niedługo po premierze,
- GW2 to szczerze mówiąc jedyna gra MMO, nie licząc Destiny 2 ( ale to bardziej strzelanka więc się nie liczy), której fabułę ukończyłem (mówię o pierwszym sezonie Living World, bez dodatków itp.), jednak potem już nie czułem się w niej dobrze (traktowałem ją chyba bardziej jak single player) a teraz jakoś ciężko wrócić.
I to by było na tyle… Chętnie dowiem się czegoś o zaletach i wadach wymienionych przeze mnie gier a także poznam inne propozycję.
Zaznaczam, że na razie nie szukam ludzi do gry, a jedynie samej gry… Jak juz mówiłem jestem raczej samotnikiem i dopiero jak poznam grę i poczuję się w niej dobrze, chciałbym grac z innymi (wiem, że to może nietypowe podejście do gatunku, ale cóż… taki już jestem dziwny )
Z góry dzięki za wszelką pomoc.