Gdybym miał się rozwinąć bardziej to powiem tylko tak. Jestem dość długim wyjadaczem mmo. Jednak zawsze miałem problem ze znalezieniem dla siebie tej jedynej gierki, która przyciągnęła by mnie na długie tygodnie (a co dopiero miesiące). Skakałem po różnych tytułach od najmłodszych lat ale bez skutku.
Dopiero teraz na starsze lata zrozumiałem jaki gatunek mmo jest mi potrzebny.
Przyznam się, nie przepadam za robieniem misji fabularnych. Dlatego z ESO pożegnałem się dość szybko.
BDO z kolei aż za bardzo prowadziło mnie za rękę a grindu w tej grze było za dużo.
Ja lubię expić swoją postać. Bić się, a przede wszystkim grindować ale z umiarem. Lubię też mieć jakieś proste questy do zrobienia w grze żeby się nie zanudzić.
Dlatego też z niecierpliwością czekam na wyjście Lost Ark bo czuję, że będzie to gra dla mnie. Jednak na ten moment sprzęt nie pozwala bawić mi się w ten rodzaj tytułu.
Dlatego pytam was drodzy gracze. Czy macie do polecenia jakieś mmo, w którym mógłbym spokojnie expić swoją postać a przy okazji wykonywać jakąś prostą fabułę? Mam na oku kilka klasycznych tytułów (tera, aion, wow) ale nie wiem czy one w dzisiejszych czasach są też godne uwagi. Wiem, że WoW miał jakieś dramy ze sobą związane ale nie zagłębiałem się w to.
Problemem też będą wymagania… Przyznam się, że mój sprzęt nie jest pierwsza klasa, bardziej poczciwy staruszek. (i5 2500, 750ti, 8gb ramu) Ale daje radę
Albiona też ogrywałem, a przynajmniej starałem się trochę go ogrywać (kupiłem nawet founder’s pack’a), ale samemu nie czuję za dużej przyjemności grania w te grę i szybko zrezygnowałem z wieloma próbami powrotu do tej gry.
Kończąc swoje żale chciałem ponownie zapytać. Czy macie jakiś tytuł, o którym być może nie słyszałem a byłby w stanie mnie wciągnąć? Z góry dziękuje wam za wszelakie propozycje i miłego dnia